Favorites: 2014

| May all your troubles last as long as your New Year's resolutions. 
                                                                       Joey Adams

 Следпразничната ми блог почивка се оказа непланирано дълга, но пък такъв ще бъде и първият пост за 2015-та:




Любимците за изминалата 2014-та разделих в 3 категории, като не съм се ограничавала нито в бройки - по 14 общо или пък по 1 от вид - всичко, което сметнах за достойно е тук:
П.С: Тъй като имах/м доста любими четки за грим - не съм ги включила тук, а по-нататък ще им посветя отделен пост.




- MAKEUP & NAILS -


Започвам както обикновено по часовниковата стрелка и първа е палитрата на theBalm Nude 'Tude. Освен че е удоволствие да я отвориш заради дизайна, съдържа и много добра комбинация цветове. През 2014-та не успях да подготвя ревю, но тази година - ще има!

Един малко по-различен фон дьо тен, който обаче се оказа добро попадение и в момента изхабявам втора опаковка е Max Factor Whipped Creme.

Следва глосът, който възвърна вярата ми в този тип продукти и най-вече конкретно в марката Essence - Baby doll's favourite.

Базата ми за грим Artdeco вече направи една година и все още има малко на дъното. Ползвала съм UD, Too Faced и Artdeco продължава да ми е любима. Преди да се заредя с нова опаковка от нея, смятам да изхабя споменатите и да пробвам други две доста популярни бази - Avon и HD на Nyx.

Единственият представител от секция 'нокти' ще бъде масленият лакочистител Lilly, тъй като се сдобих с много (ама много) нови лакове през 2014-та и макар някои да харесах повече от други - рядко  повтарях цветове и ще ми е трудно да изведа победител. Колкото до лакочистителя - едва ли не сте чували вече достатъчно хвалби за него, така че сега ще ви ги спестя.

Кремообразни сенки Oriflame The One (ревю) в нюанс Beige Pearl - споменавала съм, че използвам тези сенки за семпло озаряване на погледа през уикендите и са идеалното попадение за целта.

Сетът за вежди Catrice ми беше верен помощник през цялата година. Какво да кажа за него освен - достъпен, икономичен и практичен продукт.

Чъби стика на H&M едва ли ще срещнете в други постове с годишни любимци, но за моите неясно очертани устни нюанса Honeysuckle беше просто страхотно попадение, което хем придава по-ярък цвят, хем не е придирчиво откъм ясни очертания.

Бронзърът на Too Faced Chocolate Soleil е в мини вариант, но все още има доста преди да му видя дъното - нищо, че го използвах почти всекидневно през 2014-та. И нека шоколадовата магия продължи!

Чувствата ми за коректора на Maybelline Eraser Eye (ревю) са доста добре описани в ревю постa, така че..

И палитра номер 1 за 2014-та: Urban Decay Naked 2 (ревю). Популярността ѝ е пресилена, но на реалистична основа палитрата е хубава, качествена и ми беше чудесен помощник през годината, а да се надяваме ще бъде и занапред.

Балсамът за устни, който също веднага разбрах, че ще ми бъде дългосрочен любимец е Nuxe Reve de Miel (ревю). Ако още не сте го пробвали - направете го! Аз го купих точно по това време миналата година и макар да го ползвах постоянно - виждате колко много имам още. 

Един продукт, който със сигурност ще срещнете в любимците на всички, които го притежават - theBalm Mary Lou Manizer Luminizer (ревю). Поръчах го още през януари и веднага знаех, че ще бъде фаворит не само за 2014-та.

Глоса на Flormar (ревю) със звучното име P809 харесах поради същите причини като чъби стика на H&M - един от малкото удачни начини да носиш червено, когато имаш странно очертани устни.

И продуктът за устни, който беше почти постоянно в чантата ми (откакто го имам) - Revlon Just Bitten Kissable Balm Stain Honey. Обожавам ментовия му полъх, а цвета е подходящ за вероятно всяко лице и всички устни..





- SKINCARE -


През изминалата година пробвах много продукти на The Body Shop и останах цялостно доволна от марката, но всички лосиончета и кремчета минават и заминават и идва следващия нов аромат. Продуктът, който ще мога да ползвам колкото дълго си поискам е този масажор за лице. Помага за кръвообръщението и разнасянето на вечерния крем - чудесно допълнение към една тоалетка.

Годината ме запозна и с две страхотни мацки маски Apivita (ревю скоро) и Lush (ревю) - едната е нежна и прозрачно бяла, а другата цветна и с характер - вие бихте ли избрали само една ?..

Сигурно сте чували за многото ползи от кокосовото олио - е, и аз бях чувала. Сега вече се уверих от първо лице. Изцяло натурален продукт и толкова мултифункционален, че нямаше как да не влезе в списъка.

Нямаше как и без още един продукт от Apivita - почистваща крем-пяна за лице (ревю). Вече съм говорила доста за нея, така че .. не знам какво още чакате..

Мултифункционалния крем на Weleda наречен Skin Food (ревю) открих още в началото на годината. За ваш късмет от марката решиха да го внасят в България (подозирам факта, че им подшушнах, че съм му фен е изиграл роля) и през 2015-та можете да го намерите по рафтовете и да пробвате.

Honorable mentions: Боди бътъра на Balea Какао (снимка) беше много харесван от мен през годината - изхабих цели 2 опаковки. В момента нямам налична, но само защото разнообразието е важно. Освен Balea, две други марки, от които изпробвах и харесах доста масла, ексолианти и/или душгелове бяха Palmer's (линк) и The Body Shop (линк). Няма как да не отбележа и лосионите на Victoria's Secret (ревю) и по-конкретно Secret craving, който за съжаление свърших.





- HAIRCARE -


В тази категория двойките почти преобладават: 2 шампоана, 2 олиа, 2 маши, но това е положението - всеки е различен и всеки ми харесва посвоему.

Олиото за коса Mythic Oil на L'оreal (ревю) ползвам по два пъти седмично (щедро количество) от април насам и все още имам за поне няколко месеца. Въпреки това се запасих с лимитирана бутилка от едно намаление, така че и през 2015-та ще продължаваме да бъдем щастливи заедно.

На маската за коса Macadamia съм фен не само аз, а и не-малка част от световното блог съсловие. И от нея си имам нова опаковка като за нова година.

Друг популярен продукт е шампоана на Aussie от серията Miracle Moist, който за съжаление не се предлага у нас, но ако само можехте да го помиришете нямаше да се замислите втори път дали да пуснете поръчка онлайн (+ доставката е безплатна).

Маша за коса Babyliss 25-13мм (ревю) - прави най-устойчивите къдрици, които някога съм имала само с 5 секунден престой на кичура по барела. Единственият ѝ минус е, че за момента косата ми е твърде дълга и не се събира изцяло на нея. Затова, когато случайно открих, че най-сетне се е появила 32-19мм-овата версия онлайн - реших да инвестирам и в нея. В крайна сметка се надявам, че ще ги ползвам доста време напред.

Продуктът, който използвам за термозащита с машите е Ciment Thermique на Kerastase. Сдобих се с него при една промоция, тъй като не е от най-евтините продукти, но пък е икономичен и засега мисля, че е успял да запази косата ми в добро състояние.

С олиото за коса Macadamia се запознах чрез кутиите Pinks и не беше любов от пръв поглед. В началото ми се стори доста тежко и като консистенция, и като аромат, но след това чувствата ни се стоплиха и това ми е вече второто шишенце от 30мл.

Вторият ми любим шампоан пък, е на Palmer's от серията Cocoa Butter. Ревю на побратимия му от кокосовата серия можете да видите тук.

И завършвам с четката за коса Tangle Teezer - поръчах си я в началото на 2014-та и както се казва: never looked back. Уж не е нещо особено, но една година не съм се замисляла докато се сресвам - върши си работата и няма 5-6.



Ами, толкова от мен, надявам се да съм ви дала някои добри насоки. Успешна нова година и до скоро!

Comments

  1. Коректорът на Мейбълин наистина е много добър, макар да не съм фен на накрайника за нанасяне + намира се все по-трудно. Серията Макадамия ми е много любима, маската ми е в топ 3. От къде поръчваш Aussie?

    ReplyDelete
    Replies
    1. От feelunique.com - за над 10 паунда доставката е безплатна. :)

      Delete
  2. Ох, много са ми любими тези постове за годишните любимци! Чаках и твоя с нетърпение :). Всичко, което показваш много ми харесва, ще се поръчват разни неща :). Може ли да направиш отделен пост за продуктите на Макадамия, които използваш? И ако може една публикация и за продукти за термозащита на косата, че с това ползване на сешоари... И последно само от любопитство - не видях никъде сухото масло на Nuxe, мислех, че ти е много любим продукт.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, благодаря ти за коментара!!
      За Макадамия съм направила сними на отделните неща и чакат някой ден да се вдъхновя да попиша.. С термозащитните нямам толкова опит и също когато успея ще пиша за "цимента", защото за него поне знам.
      Олиото на Нюкс - да, любимо ми е и наистина се колебаех дали да не го включа. Истината е, че просто не го ползвам много напоследък - от една страна защото тествам доста нови неща постоянно и от друга - защото не ми се иска да свършва :))) Така че за препоръчване го проепоръчвам, просто аз си го пестих покрай всичко останало и .. така се получи накрая :)

      Delete
  3. Страхотни нещица някои от които съм си заплюла покрай твоите постове! :) Колко пари е Ciment Thermique на Kerastase, че си търся нещо хубаво, a и как мирише? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ами скъпичък е, аз мисля че платих около 30лв на промоция от FU. Има го и в Златна рибка тук, но следи промоциите. Мирише ми на нещо тревисто - не е натрапчиво и не е лошо..

      Delete
  4. Ох, всичко ми се иска да си купя :) Страхотен пост, както винаги!

    ReplyDelete

Post a Comment