Urban Decay Naked 2 Palette

| They say a lot of women would like to see me naked, but there's not a lens long enough for that.
                                                                                                                       - Andy Garcia

 Сдобих се с ултра мега популярната палитра Naked 2 преди около четири месеца. По това време това си беше трудно начинание (ако отказваш да разчиташ на eBay). Около Коледа се завъртяха няколко бройки в hqhair/lookfantastic и макар новото попълнение Naked 3 леко да разсея вниманието - пак всичко беше изчерпано твърде бързо. Накрая успях да издебна двойката, след като се бях абонирала за бюлетина на hqhair. Там, разбира се, не важат никакви намаления за Urban Decay и само още повече осъзнавам превъзходството на feelunique, които наскоро най-сетне започнаха да предлагат продукти на UD, и накъдето 100% препоръчвам да се насочите и вие.

И така, първата ми палитра на Urban Decay беше най-сетне в ръцете ми. Ами след толкова хвалби, след толкова ултра мега популярност, след толкова out of stock съобщения .. човек очаква като я отвори и оттам да излезе феята кръстница, да махне с вълшебната си пръчица и да те превърне в най-приказната красавица..
Така направих и аз - отворих, почаках, почаках, па като не се появи никой си казах: чакай поне да направя снимки за блога ...



Ето как изглеждаше пакета при получаване - наистина много старателна опаковка.
Единственото преимущество на hqhair пред feelunique (откъдето впоследствие поръчах Naked 3 с 25лв намаление) e, че както се вижда от hqhair палитрата дойде обвита с найлонче и можем да сме сигурни, че не е докосвана.




Притурка:
Останах изненадана, че към палитрата, вместо гланца за устни, с който трябваше да е съчетана, имаше комплект бази за сенки, които по принцип вървят към Naked 3. Не, че исках този гланц, дори напротив - почти бях избрала Naked 1 вместо 2, само защото не исках гланца. За късмет от Urban Decay просто били решили да променят опаковането (знам защото им писах) (отговориха ми за 2мин, just FYI).




Самата кутийка е метална и първоначално изглежда твърде грубовата, (особено ако наскоро си поръчал прелестта, която е NudeTude на TheBalm), но с времето осъзнаваш, че така е доста по-практично и при пътувания просто избираш нея и не я мислиш повече.
Включва огледало, което е хубаво и качествено, затварящият механизъм е здрав.




Освен различната притурка, има промяна и при четката - вече е като на Naked 3 и .. не ми харесва. Не знам дали предишната четка е била по добра, но тази ми е твърде, твърде жилава. Когато пътувам обикновено я заменям с нещо друго. Не знам какво ѝ харесват всички ютубьрки, които редовно шарят с нея в клипчетата си..




И нека най-сетне минем към самите сенки.
Палитрата съдържа 12 цвята, от които 3 матови.
Пигментацията им е наистина по-добра (особено без база) от доста евтини марки, но не е нещо толкова нечувано, колкото твърдят .. хората от интернета.
Текстура: отново доста добра, но отново имах по-големи очаквания. Някои цветове са меки и маслени, но има и по-твърди и прашливи. Като цяло Naked 2 е хубава палитра от висок клас. И толкова. Качеството ѝ е добро, но и цената ѝ е висока, така че не разбирам какво толкова безпрецедентно намират в нея някои.
Трайност: може би най-добрата от всичките ми палитри - изсветляването на цветовете е най-минимално. Аз нямам проблем с мазни клепачи и т.н, винаги ползвам база (в повечето случаи на Artdeco) и сенките остават на място целия ден.  (За да видите палитрата в действие - цък цък.)




Ето и разбивка на цветовете:
(суочовете са БЕЗ база)
foxy - за този жълтеникъв цвят не знам какво да кажа, освен че не е моя цвят и това е;
half baked - много сериозен златен блясък, но не толкова маслен, колкото си представях. Подходящ за по-празнични гримове. Присъства и в Naked 1;
bootycall - бледо телесно/розово със сатенен блясък. Много обичам да го нанасям на изпъкналата част под веждата, придава страхотен ефект. Подходящ е и за хайлайт на вътрешната част на окото, както и за самостоятелно носене, ако искаме много нежен и естествен вид. На пръв поглед из палитрата не хваща окото, но е един от любимите ми цветове;
chopper - откровено ръждиво. Изглежда много готино на грим клипчетата в ютуб, но аз засега не съм се забавлявала достатъчно с него;
tease - втория мат в палитрата. Много добър за дефиниране сгъвката на окото. Може да се ползва и като основен цвят, но както личи по суоча леко бледнее.
snakebite - има наистина нещо змийско в този интересен цвят - по-скоро наподобява змийска кожа, нанесен на клепача - отдолу е кафеникав, а отгоре някак пробляскващо златисто;
suspect - малко по-неутрализирано златисто - подходящо за по-естествени и ежедневни ситуации, много лесен за комбиниране;
pistol - бляскаво тъмно сиво, струва ми се, че би подхождало малко повече на синеоки девойки;
verve - отново сивеещ цвят, който не съм сигурна дали е достатъчно подходящ за моите кафяви тонове. Тъй като обаче е по-светъл може да се комбинира лесно с по-удачни нюанси;
ydk - вероятно любимия ми цвят от палитрата (можеше да се очаква впредвид, че е най-бляскавия).
busted - тъмно кремообразно кафяво със сатенен финиш. Харесвам го, използвам го редовно за дълбочина във външния ълъл на окото;
blackout - най-пигментираното черно, което съм виждала и най-прашливия цвят. Прави перфектна очна линия, нанесен със скосена четка - наситено черно, но с много мек ефект и стои на място цял ден. Така лошо се праши под окото при нанасяне обаче... просто ме побърква. Вече почти не го използвам по този начин.



Количество: 12х1.3гр
Цена: 37£

В крайна сметка и след първоначалните попарени представи, с времето започнах да си харесвам все повече палитрата - вече на по-реалистична основа. В 90% от случаите залагам на нея при пътуване и поне на няколко цвята - при събития. Напоследък започва да ми прави впечатление, че когато съм с нея винаги някой ще ми направи комплимент за грима..

Дали да си вземете палитрата и вие - ако са ви свършили бурканите и нямате повече къде да си държите парите - то тогава да! В противен случай изчакайте поне някое добро намаление (във feelunique за щяло и нещяло пускат -15%).
(не знам защо от Сефора България са решили да спрат да предлагат Urban Decay, но откакто вече feelunique започнаха да го правят - не ми и пука)




С това най-дългото ревю в историята на блога приключи. 
Надявам се да съм била полезна, защото иначе яко съм се прецакала да набирам толкова.
До скоро!

Comments

  1. На мен лично и в трите издания на палитрите все нещо ми липсва и така все се отказвам да поръчам. Имам си Nude Tude и за сега смятам че една неутрална палитра ми е достатъчна :) Дълго време се чудих на Basics, но там пък цветовете не ми харесаха.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Напълно същото мнение за тези палитри имам и аз. харесват ми повече други хвалени палитри, които сякаш им е отнета славата. Според мен с палитрите Нейкид тръдно можеш да направиш големи експерименти с цветовете вътре, а аз винаги искам да има някой интересен вътре, който да ми разчупи грима и да ме накара да се науча на по-различен от неутралния грим. В момента се чудя дали да не се сдобия с още една палитра на Stila. Имам In the light и ми е перфектна, като за начало и повярвай макара и изглеждащи на пръв поглед редовни цветове в нея ги има онези, които ще разчупят ситуацията и много си я обичам. Постоянно я ползвам. В серията им има матова и една лилава, които ме грабват.
      Първата версия на Naked ми допада единствено заради златния цвят и че е топла палитра :)

      Delete
    2. NudeTude не ми е достатъчна за цялостен грим на мен, липсват ми цветове.

      Delete
  2. Най-сетне да прочета реалистично мнение за Naked-ите :)

    Имам ги и трите, заедно с още две палитри на UD, а сега очаквам и Electric.
    Чудесни са, но определено са прехвалени - и именно цялата истерия около тях може сериозно да те разочарова, както се случи с мен. Най-вече побеснявам от факта, че от тях се сипе толкова блясък, все едно Феята Камбанка ти е кихнала в лицето.
    Ако се абстрахираме от това, са наистина много добър ежедневен избор, аз ги ползвам редовно. Но подобни палитри вече с лопата да ги ринеш.

    В интерес на истината, един-единствен път непознато момиче в метрото ми направи комплимент за сенките - бяха на UD :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Напълно съм съгласна с всичко казано :)

      Delete
  3. Имам единицата, но когато ми трябва нюд посягам към една четворка на Ейвън :)))
    Харесвам я и толкова, може би след всичките възхвали съм имала нереално завишени очаквания.
    И между другото я взех от hqhair с код за 20% отстъпка.
    Иска ми се и тройката, ей така, да си я имам :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. На мен винаги ми излизаше, че намаленията не важат за ЪД, ениуей - тройката ми е някак по-непигментирана.. може и да си внушавам.. сега ще насоча повече внимание към нея за бъдещо ревю и ще видим ..

      Delete
  4. Хехехе, май се оказа, че всички сме леко разочаровани :) от палитрите. Чудесно ревю, Теди

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ми не са лоши, но както казаха и в коментара горе - добри палитри с лопата да ги ринеш - тези просто не са по-специални.

      Delete
  5. Много полезно ревю!

    ReplyDelete
  6. Полезно наистина :) Имам първата и съм много доволна, че избрах нея - чудих се няколко месеца нея или двойката да поръчам, но после реших, че все пак искам оригиналната. Харесвам си я, макар да не съм изпробвала още пълния й набор от цветове. Сега се двоумя между двойката и натуралната на Зоева, но вече почвам да клоня към втората. Колкото до качеството, безспорно е добро, но е малко досадно, че се сипят брокатчета от някои цветове..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Извинявай за късния отговор, забравила съм те .. Аз имам и тройката и малко съжалявам, че вместо нея не избрах 1..

      Delete
    2. 3 я гледах миналата седмица и ми се видя много взискателна към цвета на кожата, на мен подобен набор от цветове не би ми влязъл в употреба. Но няма за какво да съжаляваш, според мен на теб ще ти стоят много нежно :)

      Delete
    3. Добре си направила, че преценяваш. Аз я взех на промоция, но не мисля че са моите цветове. Не че са лоши, просто не правят нищо за очите ми..

      Delete

Post a Comment