The Never-ending Products

| If you want a happy ending, that depends, of course, on where you stop your story.
                                                                                                 - Orson Welles

 Вероятно всеки има в арсенала си продукти, които изглежда сякаш нямат край. А когато и много харесваме тези продукти - какво по-хубаво от това да ги споделим. Е, не казвам да дойдете до нас да ви отсипя - просто съм ги наредила, снимала и сега ще ви разкажа какво пък толкова им е икономичното, че да си заслужава да ги купите...



олио за коса L'Oreal Mythic Oil
За първи път се сдобих с прословутото олио на Лореал миналия април. Освен че ухае разкошно, бях приятно изненадана и от това, че като ефект оправда култовия си статус /повече подробности, за което можете да прочетете в ревюто тук/. Това, което сякаш ме изненада най-много, обаче, беше икономичността на този продукт. Както казах, го купих през април, следователно скоро ще стане една година откакто го имам и все още има около един пръст на дъното, макар да съм го ползвала доста щедро и много редовно - средно по 4-5 изпомпвания, 2 пъти седмично.
Цената му е около 25лв, но често в магазини Златна рибка го намалят на около 20. Ако все още не сте го пробвали - издебнете някоя промоция и ще имате прекрасна грижа за косата си за минумум една година, а ако гривата ви не е толкова голяма и суха като моята - т.е в повечето случаи - ще ви стигне и за много, много повече.

балсам за устни Nuxe Rêve de Miel
Отново култов продукт. Който го е пробвал, знае, че си заслужава, който не е - вероятно е бил спрян от 'високата' цена. Както бях описала и в ревюто му (тук) - количеството балсам Nuxe е тройно спрямо стандартните стикчета, които в дрогериите вървят по 4-5лв. Цената на Nuxe е около 17-18лв (има го и за много повече, така че внимавайте откъде го вземате), което е с едва няколко лева повече от цената на дрогерийните умножена по три. Математика.
Моят балсам го имам от повече от година, стои в нас на тоалетката и го използвам вечер и понякога сутрин и ми е останало около половин бурканче. Подхранва много добре устните и наистина си струва - сега е момента да се замислите. Препоръчвам.

почистваща крем-пяна Apivita
Крем пяната на Apivita също си има отделно ревю /което ако сте пропуснали се намира тук/ и в него можете да видите повече за качествата ѝ, а тук отново се спирам конкретно на икономичността - опаковката съдържа 200мл, не мога да кажа за колко точно време би ви стигнала, понеже не съм я използвала консистентно, но знам че за да премахнете цялостен грим, със сенки и очна линия ви е нужно количество колкото грахово зърно. Не една помпа, не половин помпа.. - грахово зърно. А за сутрешно почистване пък.. ако можете да изпомпате по-малко от това - значи толкова. За цената си от 30лв ще ви стигне поне за безкрайност за доста, доста дълго.




шампоан Aussie Miracle Moist
Макар да не съм правила ревю на шампоана, съм го споменавала в няколко поста дотук. Обобщено: Aussie е марка, която не се предлага в БГ, но е много популярна навън и продуктите имат страхотен аромат на дъвка. Можете да ги поръчате от feelunique.com (с безплатна доставка за над £10), откъдето се сдобих и аз моя шампоан. Тъй като го поръчах заедно с шампоан на Palmer's и ги използвам двата паралелно - не мога да кажа точно за колко време ми е стигнал, но поръчката беше преди около половин година и от Aussie имам още около 3 пръста (ако моите мерни единици днес ви подтикват към консумация на ракия - ъмм, сори). Със сигурност знам, че ми е нужно много по-малко количество, отколкото при други шампоани. Научих се от грешката си, когато първият път изсипах стабилно стандартно количество в шепата си и пяната беше огромна. Цената е £4.70 за 300мл и често можете да използвате някой код за отстъпка. Лично аз предпочитам Aussie пред дрогерийните шампоани, които могат да се намерят в БГ, и които излизат със сравнително същото отношение на цена/време за ползване.

бронзър Too Faced Chocolate Soleil  
Този мини размер на популярния продукт на Too Faced спечелих в един giveaway в далечния ноември 2013-та година и въпреки редовния тормоз налаган над крехките му 4гр - успях да видя дъното му едва през последните седмици. И макар за подобен тип продукти да е очакван продължителен период на употреба - определено този надмина очакванията ми. Не знам на каква цена се предлага у нас (мисля че съм го виждала в Sephora), но според мен би бил добра инвестиция, особено отново в комплект с други мини продукти, които да тествате.




В заключение искам да кажа, че резултата от този пост не би трябвало да бъде един уишлист с продукти, а по-скоро извода да инвестирате в правилния продукт, който наистина ви харесва и може да ви стигне за дълго време, дори да е с някой лев по-скъп е по-добре, отколкото 5 по-евтини заместителя. Надявам се да съм била полезна и до скоро!

Comments

  1. Съгласна съм за олиото на Loreal..Аз моето го имам от няколко месеца и след стабилно ползване е мръднало съвсем малко..Имам и един такъв руж,който упорито използвам всеки божи ден и се надявам поне да му проличи,че е ползван много...но не :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз на Лореал си взех запас при едно намаление, лимитирана серия и още си чака реда :))

      Delete
  2. "извода да инвестирате в правилния продукт, който наистина ви харесва и може да ви стигне за дълго време, дори да е с някой лев по-скъп е по-добре, отколкото 5 по-евтини заместителя" - абсолютно съм съгласна!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Да, въпроса е да знаеш кои са..

      Delete
  3. Много ми харесва какво си написала :) Много интересен начин на изразяване имаш :D Определено ме накара да се замисля за маслото на L'Oreal и за балсама за устни. За балсама специално съм се чудила много, много пъти, но така и не се решавам, защото все си казвам... оо, не, ще го изгубя някъде или пък... имам прекалено много сега и т.н., но май все пак ще се реша! Всички го хвалят толкова много :D

    www.gamesoffashion.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. За балсама - не очаквай чудо на чудесата, а и консистенцията е по-особена. Но според мен е по-добър и много повече си струва от дрогерийните пълни с минерални масла, разликата в цената излиза наистина минимална.
      А за изразяването - понякога просто пиша каквото ми дойде на акъла в разговеорен стил...

      Delete
  4. Страхотен пост! И аз имам балсама на Нукс от повече от година и имам половин бурканче, но се чудя дали да го ползвам още, нали срокът му е 12 месеца след отваряне...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Всъщност повечето продукти имат иконка с отворен продукт и месеци до него, която никога не отговаря на напечатаната дата. В случая моята дата е 2016 и смятам да си го ползвам до дупка.

      Delete
  5. Това имах нужда да чуя (прочета), за успокоение :) Благодаря ти! Ще си го ползвам.

    ReplyDelete

Post a Comment