2014-та и first time брандовете

| The first time you marry for love, the second for money, and the third for companionship.
                                                                                                       - Jackie Kennedy

 Във времето за равносметки реших да направя една козметична такава, но не съвсем стандартна - тъй като през 2014-та имах възможността да се докосна за първи път до доста нови продукти - реших да селектирам и споделя най-открояващите се .. да кажем 10 бранда от тях. И ето резултата:



   Urban Decay
Кой не знае Urban Decay, кой не е чувал за нея. Първоначално се бях убедила, че нямам нужда от 90лв-ови сенки, но колкото повече време блогърствах, толкова повече убеждението ми отслабваше, до момента, в който ТРЯБВАШЕ да притежавам Naked 2. Как се сдобих с палитрата и дали си заслужава - вижте в ревюто. А иначе умишлено започнах поста именно с тази марка, защото е блогърски култ. Доволна съм, че успях да я пробвам и вече ще спя спокойно, защото единствено чрез притежанието ѝ се става пълноценен блогър.


   theBalm
Безкрайно съм доволна, че поръчах хайлайтъра Mary Lou Manizer (ревю) и то при промоция. Не, че не си заслужава и повече от 30лв, просто се радвам на ловкостта си. Ако смятате някога да си купувате хайлайтър, то обезателно инвестирайте в този. Със сигурност си струва повече от 3 дрогерийни по 10лв и ще ви стигне за безкрайно дълго. TheBalm редовно е намалена във feelunique.com, откъдето се сдобих и с палитрата Nude 'Tude, която също много харесвам. Ясно е, че всички продукти са оригинално комични и красиви, но и качеството е чудесно, а честите намаления правят TheBalm една от най-достъпните марки от по-висок клас.


   Palmer's
Марката, от която след първия пробвах може би най-много следващи продукти през 2014-та беше Palmer's. Посветила съм ѝ няколко публикации, сред които ревюта и поръчки, така че ако ви е интересно - погледнете ги. Както многократно съм споделяла - предлага се в БГ, но е много по-изгодно да се поръча онлайн, например от feel unique, където дори съм я направила любима марка и имам постоянна отстъпка от 10%. Шестте месеца, след които мога да я променя почти изтекоха и преди да го направя, смятам да пусна една солидна поръчка с последните предизвикали интереса ми Palmer's продукти (stay tuned).


   Apivita
Вече съм разказвала историята как се натъках на марката в търсене на тоник за лице, който да се предлага в аптеки Ремедиум. Е, сигурно и преди това е попадала в полезрението ми, но това беше първият, в който ѝ обърнах внимание. О, и колко добре бях сторила! След тоника имах възможност да пробвам още доста нещица и всичко много ми хареса (вижте първите ми впечатления тук). Ако все още не сте се запознали с Apivita - задължително го направете като най-бързия и достъпен начин би бил маските в сашенца по 2 бр. за около 7лв.


   Burt's Bees
Поръчах си един мини сет от майските намаления на feel unique и ми излезе дори по-евтино от популярния травъл сет на Nuxe (ревю). Продуктите са натурални и много интересни - със сигурност съм си набелязала още неща за тест. Освен по-стандартния избор - балсами в разновидни цветове и аромати - съм харесала още ексфолиантите, една маска за лице и масло за кожички.


   Аussie
Ако не следите чуждестранни бюти блогове, то едва ли сте чували за тази марка. Предлагат само продукти за коса и двата им най-популярни, според мен, са шампоана Miracle Moist (на снимката) и маската 3 Minute Miracle, която първоначално се въздържах да поръчам, тъй като има парабени, но вече мисля да игнорирам присъствието им и да я пробвам. Шампоанът ухае на много готина дъвка и е супер икономичен, така че със сигурност мисля да пробвам още техни продукти. Можете да ги намерите отново на feelunique.com и препоръчвам да го сторите.


   Real Techniques
Популярните четки на сестрите Чапман или pixiwoo - всеки блогър ги има и всеки блогър ги хвали - можеше ли да остана назад.. Предлагат се у нас, но на доста завишена цена, затова ги поръчах от iHerb, където е най евтино (вижте повече по темата тук). Първоначално не бях никак впечатлена, но след като им посвикнах, ги заобичах и смятам да поръчам още няколко. Определено правилна посока, която да изберете, ако сте в търсене на добри и достъпни четки за грим.


   the Body Shop
Марката се беше появила за кратко на българския пазар и после изчезна. Сега пък има цели два сайта, които я предлагат и все пак доста хора предпочитат да поръчват от английския сайт, тъй като там има огромни намаления. За целта обаче трябва да се занимавате с превозвачи и за момента аз съм на принципа ain't nobody got time for that!
The Body Shop е интересна марка с различни ароматни серии, както и интересни skincare продукти. Имам няколко поста за тях, а скоро очаквайте и още един, който ще бъде посветен на цели три техни продукта.


   Weleda
Марката се предлага свободно у нас и естествено Теди си хареса един от продуктите, които все още не бяха внесени, защото .. иначе няма да е интересно. Става дума за кремът Skin Food (ревю), който от 2015-та вече може да се намери и у нас. А пък аз през нея ми се иска да пробвам пастите им за зъби, както и един тоник, който.. (surprise, surprise) също все още не се предлага в БГ..


   E.L.F
E.L.F е американска марка, популярна с продуктите, булшинството, от които, струващи по $3. Доста от тях са много добри попадения обаче, като любимата ми четка за фдт (линк). Отново съм ги поръчала от iHerb (как се прави поръчка) и смятам, че бяха добро откритие.



И време е да приключа вече с 2014-та .. За следващ пост бях планирала нещо като wishlist, но под формата на 10 бранда, които искам да пробвам през 2015-та. За съжаление имам още доста работа по него и въпреки че ми се искаше тези два поста да са последователни, а и все пак wishlist-a да си е в началото на годината (както през 2014) - май ще го оставя за по-нататък. Пожелавам ви много нови емоции и до скоро!


Comments

  1. Страхотен пост, идеята е супер готина! :) И май аз съм последния човек, който не е поръчвал от iHerb и feelunique, но това ще се промени скоро :D Очаквам иwishlist-а ти с нетърпение ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Има доста хора, които се притесняват да поръчват. И аз бях така мин. година. FU е мега лесен за поръчка, защото може с обикновена карта Maestro и доставката е безплатна (на >10 паунда) и бърза (седмица).. Ако ми даваха пари всеки път като го споменавам - щях да плувам в тях в момента..

      Delete
    2. Юхуу, не си последната и аз не съм :D :))) Страхотен пост - Apivita са ми в wish list-a

      Delete
    3. Както казах - хубавото е, че може да се пробват сашенцата - всяко стига поне за 2 пъти, т.е мин. 4 общо..

      Delete
  2. Чудесен пост, много ме разсмя с последното изречение за UD Naked :)
    Aussie, са разкошни! Аз им ползвам leave-in спрея и го препоръчвам с две ръце!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Да, Aussie май освен при мен - само в твоя блог съм виждала тук в БГ..

      Delete
  3. Много, много ама много готин пост!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти, Нинка! Не очаквах подобни отзиви.. на мен ми се видя като съвсем стандартна идея.. <3

      Delete
  4. Чудесен пост и доста информативен. Аз също не съм поръчвала от тези сайтове, но мисля да подменям четките си на Sigma с тези на RT, така че ще ми е полезно. Балсамчето на Burts Bees много ми се иска да го пробвам, защото много обичам да се мажа, а и имам нужда винаги. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. BB имат доста видове балсами и ти препоръчвам да си поръчаш някой по-интерерсен аромат..
      За RT - задължително от iHerb - излизат мн по-евтино. (използвай моя или някой друг код и доставката ще ти излезе безплатна)

      Delete

Post a Comment