Drugstore Haul (Нови козметични придобивки, част 17)


 След като в началото на годината си направих равносметка, че през предходната съм натрупала твърде много бяла козметика (особено в някои категории) - реших да се ограничавам максимално от покупки на кремове, душ-гелове и т.н. поне до средата на 2015-та. И макар засега да изглежда, че се справям успешно за тази категория - покупките ми в категория декоративна козметика драстично се увеличиха.. или казано другояче: шило в торба не стои..



Както при предишния, реших и на този beauty haul да сложа тема и събрах наедно всички дрогерийни придобивки. Отново имаше много продукти за устни и очи.. поне с лаковете се спрях, но определено и на декоративната козметика ще трябва да сложа някакъв ban за известно време..




червила Bourjois Rouge Edition Velvet 10 Don't Pink of It и 05 Ole Flamingo!
Серията е доста популярна, но доскоро не се решавах да я пробвам, защото трудно се осмелявам да нося по-ярки цветове и обикновено ги купувам, а после залежават в шкафа. Наскоро обаче от марката пуснаха няколко нови нюанса, които изглеждаха доста неутрални и приятни, а освен това имаха и намаление (около 15лв) - така че реших да пробвам нещо. Избрах #10 и наистина много ми допадна формулата, затова след няколко дни не се сдържах и рискувах с един от старите, по-ярки цветове, който просто много ме изкушаваше - 05 Ole Flamingo!

червила Maybelline Color Whisper 130 Pink Possibilities и 720 Mocha Muse
Oт много, много време се канех на тези червила, защото за разлика от горните изобщо не са наситени и тъй като напоследък явно не мога да се спра да купувам продукти за устни - реших, че и на тези им е дошло времето. Първо грабнах Pink Possibilities (заедно с Don't Pink of It на Bourjois). И двете много ми харесаха, ефекта на Maybelline беше точно каквото очаквах и понеже и те бяха и на промоция - след няколко дни се върнах за по още един цвят от всяка марка - Mocha muse на Maybelline и Ole Flamingo! на Bourjois. За съжаление впоследствие Mocha Muse не ми хареса чак толкова нанесен върху устните.

червило Catrice 210 Pinkadilly Circus
Първото ми червило на марката .. ами време беше да ги пробвам. Цвета ми се стори много интересен нюанс на червеното, какъвто не съм имала досега. Определено съм доволна от избора си, въпреки че е малко по-наситено, отколкото се осмелявам за всекидневието. Цената му е около 8лв и гилзата много ми харесва.




молив за устни Essence 13 Transparent
Към секцията с червилата добавям и прозрачния молив на Essence. За около 2лв нямаше как да не го взема за проба.




Всичко започна с нормално посещение в дрогерията, когато между суочовете си спомних, че на любимият ми цвят от палитрата Naked 2 (ревю) - Bootycall вече му се вижда дъното. Бях чела, че единичните сенки на Catrice са dupe-s на всякакви популярни нюанси на MAC, UD и т.н. и реших да потърся нещо сходно сред тях. Така първо се сдобих с:

единични сенки за очи Catrice 880 On The Cover Of PastELLE
Когато се прибрах в нас се оказа, че са доста по-розови от нужното.. но все пак мисля, че няма да останат недокоснати в шкафа.

единични сенки за очи Catrice  400 My First Copperware Party
Взех ги заедно с горните. Много бях чела, че са dupe на популярния Satin Taupe на MAC, но понеже имам всякакви кафяви нюанси в Naked 2 и другите ми палитри - не ме изкушаваха особено. В този ден обаче, явно не съм си носела спирачките..

единични сенки за очи Flormar #15
След като вече бях си навила на пръста да търся дубликат на Bootycall, реших следващият път все пак да си го суочна на ръката преди да вляза в магазина и така се спрях на тези сенки на Флормар (и следващото дуо на Essence). Досега имах популярния нюанс в миналото #14, който обаче на моите клепачи не се откроява особено. От #15 съм доволна, приликата е доста добра, а за цената си от 4 и нещо определено е добър избор.

дуо сенки за очи Essence 04 Irresistible caramel cream
По-светлия нюанс от дуото ми се стори сходен на търсения UD Bootycall. За съжаление нанесен на клепача не е никак плътен.. но в комбинация с #15 на Flormar се получава не лошo решение.

палитра сенки Catrice Absolute Rose 
От толкова време я гледам из европейските блогове, че когато най-сетне я видях на роден щанд - се изкуших да я грабна, въпреки че реално нямам никаква нужда от нея, най-малкото понеже имам първообраза  ѝ - Naked 3 (ревю).
Не останах никак впечатлена и за 10лв смятам, че повече си заслужава да си вземете две единични сенки на марката, които наистина ще изхабите от носене. А още по-добре добавете още 5лв и заложете на палитра на Wet'n'wild (ревю на Comfort Zone).

ружове Essence Silky Touch 90 Summer dreaming и 80 Autumn peach
Един от първите ми ружове беше на Essence, в нюанс 010 Adorable. От ползване беше останал продукт само по краищата и го подарих на сестра ми, в търсене на нещо ново и по-интересно. Впоследствие на събитие на марката получих нов нюанс - Babydoll и макар да го харесвах, сякаш не се замислях особено за качествата му, докато напоследък не започнах да срещам все повече похвали за ружовете на Essence от чужди блогъри. И новите ми две попълнения доказаха, че определено има защо.




хайлайтър Essence Soo Glow 10 Look on the bright side
Още една покупка, продиктувана от достигнато дъно - а именно това на Mary Lou-Manazer-а - събитие, което споделих в Instagram. Колкото до хайлайтъра на Essence - кремообразен е и все още се опитвам да свикна с него..




Знам, че това са много коректори,  но както ще видите в следващият ми empties пост - няколко от старите ми свършиха, освен това едните са за под очите, а други - за пъпки, които страшно упорито ме преследват от много време насам и се оказа, че нищо друго не върши толкова добра работа колкото:

коректор Catrice Camouflage Cream 010 Ivory
Бях решила дори да инвестирам в коректор на MAC или Make Up Forever - положението с пъпките беше толкова зле. Все пак за момента се отказах и реших да взема нова кутийка Camouflage Cream, който за съжаление не издържа цял ден, но за цената от 6лв в сравнение с 60 на  MUF - предпочетох засега да си го re-apply-вам и толкова.

фон дьо тен L'oreal True Match Rose Vanilla
Имах нужда и от добър фон дьо тен и понеже Whipped Cream-a на Max Factor започна доста да ми жълтее в края на зимата - реших да пробвам популярния True Match. Цената му е с една идея по-висока от средностатистическия дрогериен фдт (26лв), а и в момента са намалени на малко под 20, но.. тогава имах нужда.

коректор L'oreal True Match Vanilla
Заедно с фдт-a реших да изпробвам и коректора, цената му беше нисичка - около 14лв (въпреки че като количество е по-малко от стандартното. За момента доста ми харесва - достатъчно светъл, достатъчно гъст и покривен.

коректор Rimmel Wake Me Up 010 Ivory
И последния продукт за поста, всъщност беше един от първите закупени.. Не бях пробвала линията Wake me up досега, а и мисля, че беше намален. Не е лош, но за момента предпочитам True Match.




Толкова засега от мен. Вие изкушихте ли се от някоя нова серия или намаление? Не? Stay strong и до скоро!


Comments

  1. Прекрасни покупки! Червилата на Буржуа изглеждат много красиво :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Да наистина са чудесни, и на вид и формулата също много ми харесва - изсъхват в матови, но стоят просто много добре на устните..

      Delete
  2. иска ми се да пробвам True Match, така че ще чакам повече за тях :) <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Доволна съм и от двете и ако става дума за фдт - грабвай го докато е намален..

      Delete
  3. Ох, какви красоти, останаха ми очите! Много ми харесва единичните сенки на Catrice, които си избрала. Ружовете също са в много приятни пролетни цветове, май ще ги погледна другия път. А за червилата имам Don't pink of it и много си го харесвам, също и Pinkadilly Circus, което пък интересно, че при мен стои по-цикламено розово. Купувано е по-отдавна, ама е странно да има такава разлика в цвета.
    Моето последно изкушение бяха Revlon just bitten kissable чъбитата, които бяха намалени на по 5 лв в Елитис :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Сериозно ли ми говориш за Ревлон?! Не може да ми казваш подобна информация при вече свършен факт :'(

      Delete
    2. Има ги още в Елитис(централен офис, над Практикер), Варна в секцията "Разпродажба", но важи само за 010 Darling и тъмно червеното. Мисля, че са намалени, защото са годни до август 2015. :))

      Delete
    3. Да, и аз моите ги взех от Елитис на Практикер, но не знам в София какво е положението.

      Delete
  4. Прекрасни покупки! Да им се радваш и да са ти от полза! Така ме е яд, че Bourjois не е на пазара тук, а новите нюанси много ме блазнят...имам ярко червено от серията, но понеже не съм много смела, на мен също ми стоят някъде в дъното ярките цветове.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз Фламингото се престраших да го нося един ден.. но беше уикенд и не се знае кога пак ще се реша..

      Delete
  5. Страхотни покупки и снимки! Наскоро за 1ви път пробвах червилото на Bourjois ии съм влюбена, а Mocha Muse ми е любимия нюд

    ReplyDelete
    Replies
    1. При мен mocha-та нещо стои странно на устните.. супер ми изпъкват всички линии.. много странно защото с другия нюанс нямаше нищо подобно.

      Delete
  6. Страхотни придобивки! Много ми харесаха червилата и цветовете, които си избрала. И аз като теб не нося голяма част от ярките си червила, но пък много обичам да си купувам такива и да си ги гледам. Мога да препоръчам на Maybelline Schoking Coral, много ми е любимо. Сенки на Catrice имам едни, в разкошно матово сиво, много бързо ми падат обаче, ще се радвам да споделиш твоите отзиви.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ох, така се смях на това 'обичам да си ги гледам'...
      Кораловите нюанси.. нз не ме блазнят.. мисля и че не биха ми стояли добре.. но ще го имам предвид.
      За сенките - единичните съм забелязала, че са по-наситени и трайни от палитрите на марката.. Принципно аз имам сухи клепачи и нищо никога не ми се събира.. използвам си база (въпреки че на Артдеко ми свърши и сега се опитвам да изхабя Too faced и UD, но не съм им фен.. ) та имат някакво изсветляване, ама според мен предвид ценовата разлика с нейкед палитра например - не е нещо фрапантно..

      Delete
  7. Ползвайте основата на Nyx за сенки,няма по добра от нея.

    ReplyDelete
    Replies
    1. А ти пробвала ли си всички други ;)

      Delete
  8. Страхотни покупки! Само като ги гледам и се изкушавам. Червилото на Catrice и аз го ползвам, много съм доволна от него. На мен малко цветове ми отиват и дълго време не можех да се спра на подходящото червило. Интересни са ми тези на Bourjois и коректорите, ще следя с интерес за отзиви. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. И аз с много цветове не се харесвам. Боржуа мн ми харесват..

      Delete

Post a Comment