Празни опаковки, част 11

| The secret to a rich life is to have more beginnings than endings.
                                                                   - David Weinbaum

 Само два дни остават от 2014-та и какъв по-подходящ момент от този, за да се разделя с последните празни опаковки. Нова година се започва на чисто нали така?!





сухи шампоани Schauma, Balea и Syoss
Тези сухи шампоани естествено не са изхабени наведнъж. Пазех ги до последно, понеже имах идеята да направя пост за ползата от използването на подобни продукти, тъй като все още срещам хора, които избират да мият косата си всеки ден. Дори няколко снимки бях щракнала, но така и не изявих достатъчно желание да седна и да напиша поста.. затова - ползвайте сухи шампоани! Колкото до тези три - на Balea изобщо не ми хареса - има силна задушлива миризма и оставя много бели следи. На Syoss също има силен аромат, но не е толкова неприятен - по-скоро е цитрусово-свеж. На Schauma е средна хубост, никой от трите не ми хареса достатъчно и преминавам към опити с нови марки. Така ме е яд, че не може да поръчваме аерозоли от feelunique.com, защото много искам да пробвам линията сухи шампоани на Ruth Crilly (модел, блогър и ютубър).

маслен лакочистител Lilly
Любим. Както на мен така и на много, много други. Ще го купя ли пак? - винаги. В  момента имам 2 шишенца в запас.

маска за коса Macadamia Deep Repair
Опитите ми с тази маска започнаха с малко саше от 15мл, продължиха с тази 100 милилитрова опаковка и в момента са на етап 250мл, който взех от намалението за Black Friday в магазин Златна Рибка. Ясно е, че я харесвам щом продължавам да я купувам.

крем за ръце Дева Bio Vital
Това ми е втора опаковка на крема, много си го харесвам - да, основно заради аромата, но и като състав е доста добър - уверете се в ревюто тук. За момента имам да поизхабявам други кремове, но след време пак ще го купя... искам направо лосион за тяло с този аромат.. и душ гел..

крем за крака с блестящ ефект Balea
Този крем си заминава недовършен, защото му изтече срока. Иначе не беше никак лош - с много свеж цитрусов аромат и блестящи частички, но както много пъти съм споделяла - нанасянето на такива кремове не ми е никак, никак любимо занимание.. Беше лимитирана серия, така че няма как да го купя отново а така или иначе имам предостатъчно кремове, които да (не) използвам.

eксфолиращ душ-крем против целулит Bioten
Съдържа доста едри парченца от костилка на маслина, но пък помагат за по-доброто ексфолиране. Не беше лош, но дойде време да се разделим. Вероятно няма да го взема пак, тъй като искам да пробвам нови неща. Линк към общото ревю на три продукта от серията.




ексфолиант SNB с гуава
Има много свеж летен аромат, вижте ревюто му тук.

лак база Impala
Добра база, харесваше ми това, че съхне доста бързо. Няма да я взема пак, защото имам няколко други, а и искам да се насоча към по-висок клас, като тези на O.P.I, които са тип заздравител, тъй като ноктите ми имат нужда от повече грижа напоследък. Ако търсите нещо много бюджетно обаче - мога да я препоръчам.

база за сенки Urban Decay
Базата беше част от притурката към Naked 2, която съдържа 4 различни вида бази - оригинална, с блясък и т.н. От тази (оригинална) - не съм впечатлена. Върши добра работа, но трябва да се разнася доста старателно в края на очите, защото иначе в един момент се появява някаква бяла линия, която няма махане. Проблем, който не съм имала с любимата ми база на Artdeco. Тъй като още не съм отваряла другите 3 бази от комплекта, а имам и дублиращата се притурка от палитрата  Naked 3 - ще имам запаси задълго и няма нужда да поръчвам нова. Дали бих го направила ако не беше така - едва ли.

очна линия Impala 501
Досега съм ползвала няколко очните линии на Impala и съм доволна (най вече от тази и от #511) - вършат добра работа и цената им е ниска. Още преди няколко дни се запасих с #511, защото ползвам очна линия всеки ден и трябваше бързо да взема заместител.

спирала Too Faced Better Than Sex
Тази спирала получих в сет, който спечелих от един гивауей преди доста време. Не е лош продукт, но чак да си отговаря на името (или цената) - не. Едва ли бих си я купила в бъдеще, но се радвам, че имах възможност да я тествам, защото е доста популярна..

лакочистител с дунапрен Forte
Използвам го за премахване на глитърни лакове - доста по-лесно е да си топнеш вътре пръста, отколкото да придържаш напоено памуче към нокътя. Не премахва всичко, но е ефективен и си взех нов запас.




Толкова от мен, пожелавам ви по-малко "багаж" през новата година! До скоро!


Comments

  1. И аз ползвам кремчето на Дева само заради аромата. Като действие не съм впечатлена :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Да, не е кой знае какво, но за цената си е съвсем приемливо.

      Delete
  2. Сухият шампоан на Балеа е отвратителен! И аз направих грешка преди няколко години да го купя. И аз искам да пробвам тези на Рут, но уви с тези куриерски забрани....

    ReplyDelete
    Replies
    1. То са пощенски забраните.. куриерите май са ок..
      Иначе на Балеа дори не ми е изхабен докрай.. Сега ползвам този на Lilly, който като за тези 5-6лв е добре, но мисля да премина към по-скъпи пък да видим.. лошото е че и за никой от тях не съм чела само суперлативи..

      Delete
  3. Tези дунапренени лакочистители са ми новия любимец, махат всичко супер лесно:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз ги ползвам само за глитъри, но определено са необходим елемент от тоалетката на всеки.

      Delete
  4. И двата вида сухи шампоани на Балея са ужасни поне за мен.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Да, а тои на Lilly e сравнително добър.

      Delete
  5. Тази спирала сериозно я обмислях...жалко, че не става :/ В ДМ има лакочистител с дунапренче на Ebelin, който май харесах повече от Фортето - не се разпарчетосва толкова :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Не казвам че не става, просто не си отговаря на името и цената. Харесваше ми, но не бих дала парите, които струва.
      Благодаря ти за съвета, Форте определено се разпарчатосва, но го преживявах, понеже не ползвам глитъри толкова често.

      Delete
  6. Ползвала съм сухия шампоан на Balea ..който е просто ужасен ;д А този на Syoss доста ми допада..и като ефект ,и като миризма.Като цяло съм фенка на сухите шампоани и определено ги препоръчвам. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ако не си пробвала този на Lilly - не е идеален, но май най-ми харесва от всички досега..

      Delete
  7. чудесен пост, много информативен! :) тайно се надявах да прочета добри отзиви за сухите шампоани, защото ми се
    ще да сменя вече Шаума-та, която и аз ползвам, но явно търсенето продължава.От него купувам 3-та опакова вече, но все още не мога да му хвана спатиите: понякога ръси пудра на кило, друг път не.. а уж все път го разклащам добре. Иначе ми мирише хубаво и свежо (малко на прани чаршафи LOL) Пак се присетих и за базите на UD, аз май отворих първо някоя от тези с лек цвят, но нещо все забравям да ги ползвам, или ме домързява. Този тип опаковка малко ми се губи сред другите неща за грим, а и не са много практинчи за изкарване на продукта, при мен или илиза малко, или прекалено много :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. И аз съм така с базите.. За шампоаните - както писах и в няколко коментара горе - този на Lilly не е лош.

      Delete

Post a Comment