Разни коректори, разни идеали

| If there were only one truth, you couldn't paint a hundred canvases on the same theme.
                                                                                                       - Pablo Picasso

 Напоследък се замислих, че неволно съм насъбрала доста коректори. Реших да се възползвам от лакомата си натура и да направя един, надявам се, информативен пост-сравнение, защото всъщност всеки от тях е доста различен от останалите и ако досега сте се колебали накъде да се насочите, може би тук ще откриете отговора.



Коректорите, които имам в момента и за които ще става дума днес, са следните (по часовниковата стрелка долу):
Bourjois Happy Light (21 Ivore), Oriflame Тhe One (Fair light), Maybelline Fit me (20), Garnier Roll on, Catrice Camouflage Cream (010 Ivory) и Bioderma Sebium AI correcteur (Clair Light).
Няма да ги описвам поотделно, а по-скоро ще сравнявам свойствата им по различни критерии.



И така, реших са започна с удобство и компактност: В нея печелившият за мен е коректорът на Bourjois. Да, подобен е на този на Catrice, но освен, че при Catrice капачката се отвива, а при Bourjois просто се отваря мигновено с натискането на магнитно копче, коректорът на Bourjois си има и огледалце. Компактно, бързо и функционално.
Една от причините опаковката му да е толкова компактна все пак е и факта, че е най-малко като количество - едва 2,5гр. Най-много продукт получаваме пък при Bioderma - цели 30мл.
Ето и съотношението количество/цена за всеки от продуктите:

Bourjois - 2.5гр, ~13лв;
Oriflame - 10мл, 4.90лв(въвеждаща);
Maybelline - 6.8мл, ~15лв;
Garnier - 15мл, ~14лв;
Catrice - 3гр, ~6лв;
Bioderma - 30мл, ~26лв;

След бърза сметка излиза че най-изгодна е въвеждащата цена на Oriflame, а най- скъп, с над пет пъти повече от останалите, е коректора на Bourjois.
Най-лека текстура има отново Oriflame, а най-гъста е при Catrice. Това, разбира се, влияе силно и на покритието. Oriflame е най-слабо покривният, което го прави по-подходящ за озаряване на зоната под очите (има си озаряваща формула), а пък Catrice е по-скоро подходящ за прикриване на малки зони с недостатъци. Лично аз не бих рискувала да го използвам под очите, защото кожата ми е твърде суха и със сигурност ще се образуват линии (за сметка на това си върши ролята за прикриване на несъвършенства доста добре). Говорейки за образуване на линии - за съжаление такива се получават и при този на Bourjois. Чела съм, че много бюти гурута го харесват, но хората с по-суха кожа трябва да го избягват и съм склонна да се съглася напълно. Колкото и да е симпатичен на външен вид и на първоначален ефект - на моята кожа се образуват линии. 
Само два от коректорите имат апликатори и това са Maybelline и Garnier. За коректора на Garnier съм говорила в любимците ми за 2013-та година - използвам го само за прикриване на тъмните си кръгове през уикенда, но е идеален за целта - лек, но покривен и озаряващ. Апликаторът му представлява малко метално рол-он топче, което масажира околоочният контур. При Maybelline пък апликатора е тип гъбичка, но за сезона в момента ми е малко тъмен. Ако го ползвам е за прикриване на недостатъци. Покривността му е добра, но не идеална.

Ето и как изглеждат всички продукти нанесени на кожата:



Както си личи Oriflame най-много се слива с кожата - ако имате хубава кожа и нужда от леко озаряващо покритие - той би бил идеален за вас. Коректорът на Bioderma пък е най-тъмен и за съжаление неподходящ за мен в момента. Той пък обаче получава бонус точки за идейност, тъй като в капачката си има вградени огледалце и зелена част за неутрализиране на зачервявания. Друго интересно при него е, че формулата му е създадена не само да прикрива, но и да се бори с пъпките и другите несъвършенства. Патентът му Fluidactiv помага за неутрализиране на бактериите, успокоява зачервяването и възпрепятства появата на пъпки.
Продуктът е един от най-новите на пазара. Малко преди него излезе и серията Happy Light на Bourjois, а от днес за първи път можете да намерите и коректора на Oriflame в каталог №5.
Категорията икономичност не би била много удачна, имайки предвид различната употреба и количество, но все пак ще кажа, че коректорът на Garnier го имам от най-отдавна, а на Bourjois почти съм изхабила за 1-2 месеца.


Със сигурност може да се изпишат още неща, но избирам да спра дотук.
Надявам се да съм била полезна. Най-вече защото всъщност това е публикация #100 в блога (първия пост не го броя, защото за мен той е нещо от типа "Hello world!" и съм си започнала номерацията след него).
Искаше ми се да го отбележа с giveaway например, но в момента времето не ми стига и дори този месец имам най-малко публикации от всеки друг досега. Както и да е, поводи винаги ще се намерят, така че продължавайте да ме следите - благодаря на всички, които четат, коментират и ме подкрепят. Ако имате идеи, желания, съвети или просто коментари за блога - ще се радвам да ги споделите по-долу!
Целувки на всички и още веднъж благодаря за подкрепата!!!

Comments

  1. Честита 100-на публикация!Пожелавам ти още много х100 :) Относно коректорите,аз сега ползвам този на Catrice!Доволна съм,прикрива добре(ако кожата не ми е в хепи дните)!Под очите също не го използвам,поради същата причина.. <3 Снимките са страхотни!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Хепи дните :)) Благодаря ти!!!

      Delete
  2. Страхотна публикация, много полезна и както винаги прекрасни снимки!
    Честита 100-на публикация, желая ти много моменти за радост и гордост свързани с блога и не само! <3

    ReplyDelete
  3. Много интересен и полезен пост! :)

    ReplyDelete
  4. Честити 100!!!
    Изключително полезен пост. В момента съм пред избор за нов коректор и публикацията ти ми помогна изключиелно много, защото се двоумях доста между повечето от продуктите, които си изброила и представила.
    Ще се пробвам с този на Буржоа, стискай ми палци! :P
    И айде още 100 пъти по 100 поста на 100-тна степен от корен квадратен на 100. :D :D :D :D Хихиххихи

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ехаа, много ти благодаря и супер се радвам, че съм била полезна!!!

      Delete
  5. Честита 100-тна публикация!
    Много полезна, като се има предвид, че съм в търсенето на перфектния коректор за под очите!
    Мерсииии <3 :*
    Girl's Temptations

    ReplyDelete
    Replies
    1. За мен перфектния беше age rewind, но го свърших преди време и сега едва издържам да не го купя пак, но се опитвам да се стискам докато не поизхабя тези 6..

      Delete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. Честита 100-тна публикация! Да продължаваш все така да ни радваш! Аз в момента очаквам с нетърпения коректора на Орифлейм, но и от доста време се навивам на гарниерскияяя.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря :) Надявам се да уцелиш точния :))

      Delete
  8. А този age rewind откъде може да се закупи?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ето за това говоря:
      http://www.musingsofamuse.com/wp-content/uploads/2011/07/Maybelline-Instant-Age-Rewind-Eraser-Dark-Circle-Concealer-3.jpg

      На Мейбълин е - има го в Лили, ДМ и подобните магазини :))

      Delete
  9. Thank you for sharing this informative blog with us. I also share your blog with my followers. Checked Formulyst review before using any skincare products because they provide skincare products and treatments.

    ReplyDelete

Post a Comment