Козметични разочарования, част 2

| I dislike arguments of any kind. They are always vulgar, and often convincing.
                                                                                            - Oscar Wilde

 Животът ни поднася много разочарования, доста от които неизбежни. Ще ви издам един малък хак обаче и той се нарича Интернет.. Интернет няма да ви помогне да не се разочаровате от някой познат, или от правителството да кажем, или от лошите условия за живот в родината, но Интернет определено може да ви помогне да не се разочаровате, когато сложите за първи път новата си спирала. Интернет има ревюта, има суочове, Интернет има before and after pictures. Търсете ги, четете ги, преценявайте.
И ако все пак желанието да изкупите цялата нова и лимитирана серия на еди коя си марка в дрогерията не иска да ви напусне - спомнете си как мъдрите хора са казали, че любопитството убило котката. Защото котките нямат Интернет..



След пламенния увод ще отбележа, че разбира се, не трябва да се доверяваме изцяло на мненията в нета. Друг мъдър човек, когото много обичам да цитирам е казал: Разни хора, разни идеали. 
...и все пак сме доста по-достоверни от рекламите по телевизията, не мислите ли? ;)


И така, крайно време е да премина по същество. За щастие успявам да си сведа количеството козметични разочарования до задоволително нисък брой, най-вече имайки предвид и силните ми симпатии към котешката природа..
Това е едва вторият ми пост от серията разочарования. Първият можете да разгледате тук, а днешните герои са следните:


Ще ги изброявам по низходяща степен на разочарование.



1. четка за коректор Ebelin

четка Ebelin

И така, призът за най-разочароващ продукт на последните няколко месеца и най-разочароваща четка ever отива при тази на Ebelin. Въпреки че снимката говори достатъчно, ще отбележа, че четката се скубе ужасно много. Още след първите няколко изпирания започна да оставя косми по лицето ми при всяко нанасяне на фдт/коректор. Кеф. В никакъв случай не правете грешката да хвърлите 10-те си лева на вятъра. По-добре добавете още 4 и си вземете buffing четката на Ecotools. Не само, че не е паднал един косъм от нея, но и върши доста добра работа като цяло.



2. Bioten CC крем

Bioten CC крем

Като функционалност крема не е лош. Не успява да "color correct"-не кожата ми идеално, но ..задоволително. Все пак ценовият му клас не е за пренебрегване. Големият ми проблем с този продукт обаче е реакцията му с водата, която както виждате на снимката - не е никак лицеприятна (pun intended). Някак си ми е трудно да изляза спокойно на улицата, знаейки, че ако завали - децата ще бягат уплашени в противоположна посока. Почти невъзможно ми е да го нося и понеже през зимата от студения вятър очите ми често сълзят. Или пък какво става, ако се наложи да си измия зъбите?
Освен това има и още два по-малки минуса - аромата му, макар и не лош, е доста по-силен от стандартно и второ: понякога след нанасяне усещам лютене на очите.



3. Impala четка за руж #7


Тази четка беше част от втората ми поръчка от Impala. Първата се състоеше само от четки и макар да не бяха must-haves като цяло вършат добра работа. Тази обаче не ми допадна от самото начало. Космите ѝ са твърде жилави и не нанася продукта добре. Пробвах да я измия с различен шампоан, но разлика няма. Макар някои хора да са изказвали положителни мнения, аз не съм от тях. Почти при всяко ползване пуска и по някой косъм. Често оставя празни петна по бузите. Не я препоръчвам.



4. молив за очи Brooklin #311
За разлика от силиконовите моливи на Impala, тези не се славят с толкова добро качество. Конкретно 311 бях купила преди доста време и така и си остана неизползван. Причината за това е, че ефект от него няма. Макар и при тест на ръката да изкарва озаряващ розово-телесен цвят, на водната линия на окото такъв (или какъвто и да било цвят) липсва. Самият молив е доста твърд, ако искате хубав молив в телесен цвят - насочете се към култовият такъв на Rimmel.


5. балсам за блясък без отмиване Schwarzkopf
И този пост с козметични разочарования ще завърши с продукт за коса. И отново такъв за блясък. И отново такъв, от който ефект липсва. Макар и етикетът да обещава "спиращ дъха блясък". Напълно безполезен продукт, стои в шкафа сигурно от поне една година и не мога да се насиля да го използвам. Грешката ще бъде поправена съвсем скоро и очаквайте да го видите в следващия пост с продукти за коШа.



Имала съм бол пари - платила съм ги..   пък дано съм ви била полезна. 
Четете ревюта, четете и книги, доскоро!

Comments

  1. Преди няколко години имах въпросния спрей за блясък на Шварцкопф. Блясък нямаше, но се разресваше по-лесно косата и миришеше не лошо. Чудесно встъпление, между другото :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз съм намразила аромата му.. може би е подсъзнателно от раздразнението, че ефект няма..

      Delete
  2. Имам четката на Ebelin, от моята не е паднал и косъм.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Явно имаш късмет, моята имам чувството, че ако я дръпна по-силно ще се отскубне цялата...

      Delete
    2. Вече си мисля, че е въпрос на захващане при производство на самата четка.

      Delete
    3. Имах същата четка, даже от Германия си я бях взела - случи й се абсолютно същото след първото изпиране. Разпадна се :D

      Delete
    4. При мен издържа 2-3 :)

      Delete
  3. Харесвам двете четки /но моите и двете са здрави/, но за всичко останало си права - трябва да се чете, за да се предпазим до колкото се може от грешки.
    "спомнете си как мъдрите хора са казали, че любопитството убило котката. Защото котките нямат Интернет.." - на това се смях с глас :-) :-) :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Моята на Импала не че не е здрава, някой друг косъм не ме притеснява толкова, но просто не нанася добре ама хич..
      п.с радвам се :)

      Delete
    2. И аз дълго време мъчих спрея за блясък на Шварцкопф...Обаче друго, освен ужасно лепнеща коса, така и не постигнах...Ако случайно си пипнех лепнещата коса с мокра ръка, усещането беше ужасно-все едно не съм си мила косата поне 1 месец...Ползвала съм го 2-3 пъти и нямах търпение да се прибера вкъщи и да скокна под душа...

      Delete
    3. Аз дори и не помня "ефекта" му. Стоя в шкафа много време и не знам защо не съм го хвърлила досега, но поне влезе в този пост.

      Delete
  4. Този продукт на Schwarzkopf съм го ползвала само при опити да си разреша косата, но както и останалите от тази серия на марката оставят един отвратителен ефект след себе си - наелектризирват адски много... Ходя като бръкнала в контакта, тъй че определено и аз не го препоръчвам, направо е отвратителен!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Бях гледала някакви положителни мнения за някой от серията, ама много силно се съмнявам че бих си купила нещо от тях..

      Delete
  5. На Schwarzkopf имах някакъв спрей в розова опаковка....и замина в коша директно, основно цапаше ужасно косата.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз нямам спомен дали цапа, но и си стои забутан в шкафа.. аз очаквах спиращия дъха блясък ..

      Delete
  6. Аз на Schwarzkopf имам някакъв друг спрей за коса (нещо с олио беше в жълта опаковка) - ужасен е. Май от всички коментари до момента никой не е останал доволен от тези спрейове :)

    ReplyDelete
  7. На мен Schwarzkopf за Dry, Damaged Hair много ми харесва пък! Май само на мен де хахах. Не съм ползвала този за блясък, но бях чувала добри неща от тук, от там. Моята коса остава много мека и приятна на допир от него. Може би зависи и от типа коса, не знам.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Е, това си е друг продукт, аз мога да кажа само за този, който аз имам. Хубаво е че ти пък си попаднала на добър/подходящ продукт!!

      Delete
  8. CC-кремът и аз го ползвам. Когато си купя нов продукт винаги прочитам указания, какво съдържа и т.н. Направи ми впечатление, че пишеше да не се нанася около очите, тъй като има слънцезащитен фактор, и то не слаб. Та мисълта ми е че сълзенето ти е от там. А що се отнася за смесването му с водата, не съм обърнала внимание, ама ако става така, ужас, ще плашим всички хора по улиците :( Четка за коректор Ebelin, като гледам е пълно разочарование! Аз гледах на H&M подобна четка в сайта им и определено съм решила да я пробвам! А на Schwarzkopf всички продукти са разочароващи! Ползвала съм шампоани, балсами, спрейове и нищо не си заслужава парите, които си хвърлил на вятъра!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Да, чела съм това за слънцезащитния, но идеята да не се нанася около очите е защото там кожата е мн по-чувствителна, така че лютенето пак не трябва да го има. Иначе може да си направиш и ти тест на ръката с вода.. но едва ли ефекта ще е друг.

      Delete
    2. Аз получавах лютене на очите от един крем на ELIZABETH ARDEN. След всяко поставяне на какъвто и да е крем, си мия ръцете, задължително, но от този крем направо ми изтичаха очите! И на мен ми сълзят очите и когато го слагах, направо почваше едно търкане, едно лютене, ужас! Имам още от него, ама не го ползвам, защото ми е супер некомфортно от него. Може би имаме алергия към някоя съставка, де да знам!

      Delete
  9. Благодаря,благодаря и пак благодаря,утре мислех специално да ходя до DM за четката на Ebelin,но след като видях снимката просто се отказах от това си намерение.Имаш ли информация от къде мога да си закупя четката която споменаваш на buffing четката на Ecotools :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Мисля че ги има в ДМ, ако ли не в Лили със сигурност :)

      Delete
  10. Много жалко за четката на Ebelin, изглеждаше ми доста "обещаващо". Добре, че пусна тази публикация, със сигурност няма да си дам парите за нея, след разочарованието ти.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Радвам се, че съм помогнала :)

      Delete
  11. Тъкмо се бях засилила да си взимам тази четка на Ебелин. Благодаря, че сподели за нея :)

    ReplyDelete
  12. Отзад на опаковката на Bioten CC крем-ма е написано да се избягва нанасянето му около очите.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ами аз ако ще се нанася друг продукт около очите то става дълга и широка. Нека хората преценят дали има смисъл от два или е по-добре просто да си купят свестен сс крем.

      Delete

Post a Comment