Код 'eyes, lips, nails' (Нови козметични придобивки, част 16)

| A good relationship should have 3 things: Eyes that won't cry, lips that won't lie and love that won't die.

 По китайския календар новата 2015-та година може да е на плъха, дракона и други от сорта, но по makeup lover календара, който току що си измислих - при мен тя се очертава да е на продуктите за устни и нокти. Е, или поне така започна, съдейки по пазарската си кошница .. Тъй като получих и няколко неща от PR-и - реших да добавя и новите придобивки за очи и да ви спретна един специален закодиран коктейл с три съставки. Наздраве!



И така, както надявам се, стана ясно в увода - в този пост ще споделя последните си нови придобивки в трите категории - очи, устни и нокти (помните предишния пост, който имаше код - а именно - код 'свежест'). Всички останали нови неща ще включа в един последващ пост, а междувременно започвам ограничение на козметичните покупки (spending ban) поне за месец, тъй като очевидно имам прекалено много неща, които има да изхабявам дълго, дълго време.




- НОКТИ -


сет лакове H&M
Това комплектче беше намалено на 5лв и има ли нужда да казвам повече..

заздравители O.P.I Nail Envy Original и Nail Envy Matte
Покрай милионите постове с годишни любимци се зачетох в един, в който авторките бяха избрали именно тези лакове на OPI като любими бази. И тъй като напоследък имах нужда от по-качествени продукти именно за тази зона - проучих пазара (както и вие следва да правите) и попаднах на opi-bg.com, откъдето се сдобих със промоционален сет за 36лв - цена, на която другаде ще намерите само единия лак. Комплекта беше абсолютно запечатан и в срок на годност, така че съм много доволна от този сайт, който иначе на вид не вдъхва особено доверие.
Колкото до ефект от лаковете - за момента не съм толкова впечатлена, но продължавам тестването.

бързосъхнещ топ лак Mavala Mavadry
Тъй като популярния Seche Vite e много трудно откриваем - потърсих опции за заместители и попаднах на този. Марката се предлага в дрогерии Lilly, но в тази в The Mall не можах да го открия и го взех за малко повече от Douglas - 16.60лв. Все още не съм достатъчно убедена, че си струва парите, но ще посветя повече време на новата си грижа за маникюра в отделен пост, когато приключа тестовете на всичко.

лак Essie Fiji
Имах нужда от блед лак на Essie, откакто изхабих Ballet Slippers преди .. доста време. Fiji е популярен нюанс, затова реших да заложа на него. Естествено се възползвах от промоция в Lilly - 11лв.

глитърни лакове Perfect
Забелязах ги в магазин Елитис и макар да не съм фен на марката, точно тези четири шишенца ме привлякоха - някакви нови попълнения са и брокатените им частички бяха твърде интересни, за да ги подмина.  Особено този с червените сърчица - идеален за наближаващия 14.02. Не съм срещала други подобни по нашите ширини. Още повече за 2.50лв. По-детайлна снимка бях пуснала във Фейсбук.

гел за премахване на кожички Sally Hansen
Както вече споделих - имах нужда от подобрение в грижата за ноктите, затова реших най-сетне да инвестирам в популярния гел за кожички на Sally Hansen. Предлага се в Sephora на цена около 18лв - поне е доста количество и се надявам да ми стигне за дълго време. Засега съм доволна от резултата, въпреки че ми се искаше да е още по-ефективен.





- УСТНИ -


червила L'oreal Julianne's Nude и Blake's Pure Red
Новата колекция на Лореал вдъхновена от популярни холивудски личности ми се стори много интересна. Първоначално се колебаех дали и какво да си избера.. суочнах нюд нюанса на Julianne Moore, който се оказа прелестен почти колкото нея, но не ми се даваха 20+ лв и отложих покупката за неопределено време. И така, докато един ден не видях цялата колекция намалена в Елитис на 19лв и грабнах две червила. Вторият ми избор беше червеното на Blake Lively, която също много харесвам. Забелязвам тенденция, когато има нова серия продукти за устни да си вземам едно неутрално и едно червено, което често остава неизползвано в шкафа, но.. ей така - да има.
Отзиви за червилата ще споделя по-нататък, но отсега мога леко да надигна завесата като кажа, че аромата им е неприятен - като на едновремешните такива, знаете ги..

глосове Golden Rose #108 и #120
Едва ли досега не сте разбрали за новата серия глосове на Golden Rose - напоследък са навсякъде в нета. Взех си и аз два цвята за проба - и отново единия е нюд, а другия червенеещ, но в случая стои по-скоро неутрално на устните и съдържа ситни бляскави частички. Цената им е около 5лв и миришат на сладкиши.

глос за устни Nyx Cupcake
Първият ми butter gloss - вероятно знаете, че са сред най-харесваните глосове в световен мащаб, така че благодаря на вносителите на марката за възможността да ги тествам. Цветът е много наситено розово, а консистенцията е чудесна - повече впечатления ще има в бъдеще.

глос Catrice 030 Cake Pop
Нямах нужда от още един глос за устни, но попаднах на много добре наравен пост-сравнение между lip smooter-a на Catrice и lip perfector-a на Clarins и бях спечелена. Не знам доколко наподобява като ефект по-скъпия си събрат, но ми харесва това, че с помощта на интересния си апликатор не претоварва устните с продукт и стои и се усеща доста естествено. Цена: 7.20лв.

червило Wet'n'wild Rose Bud
Това червило също получих от представителите на марката у нас и това отново е серия, която е много популярна из блогосферата. И има защо - приятна формула и прекрасен нюанс с романтично име Rose Bud. Много ми харесва.





- ОЧИ -


очна линия Nyx
Получих я заедно с бътър глоса на марката - интересен/нестандартен лилав нюанс, който ще тествам напролет.

палитра wet'n'wild Poster Child
Палитрата е нова за нашия пазар и вносителите на марката любезно ми предложиха възможността да съм сред първите, които я пробват. Селекцията от цветове крещи пролет, така че - също като очната линия горе - очаквайте повече впечатления след като времето се позатопли. Иначе отсега мога да кажа, че не е толкова силно пигментирана като Comfort Zone, но тук самата текстура е по-различна - стои доста по-матова. Не съм сигурна дали сенките вече са пуснати за продажба, но при всички случаи съвсем скоро ще можете да ги намерите в мрежата.

моливи Rimmel Scandaleyes 002 Bulletproof Beige и 011 Bluffing
Сенките в цвят шампанско винаги са ме привличали, а когато са под форма на джъмбо молив нещата са само още по-интересни. По тази причина грабнах Bulletproof Beige и след като останах доволна от него - реших да пробвам още един нюанс. Много са практични за ежедневието, само не знам какво ще правя като стане време да ги остря - дано успея да си намеря старите острилки, някои от които имаха отвор за джъмбо моливи.. Цена: 7-8лв.

очна линия Impala #511
Винаги имам по една очна линия на марката в арсенала си. Споделяла съм, че ги харесвам, защото са достъпни (5-6лв) и с добро качество, а аз изразходвам очна линия като стой та гледай..


Ами толкова засега. Имайте предвид, че любимците за януари малко ще се позабавят, поради две причини. Едната  хубава, другата лоша. Лошата няма значение, а добрата ще разберете още в следващия пост. Любимците очаквайте след него. Търпение и до скоро!


Comments

  1. Страхотни придобивки. Нямам търпение да прочета отзиви за Mavala и гелът за премахване на кожички от Sally Hansen :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Доволна съм, но очаквах малко повече ..

      Delete
  2. Страхотни придобивки! Особено категория "устни" - голям фен съм на червила и гланцове :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз уж не бях.. и се оказа, че станах.. особено не знам защо събрах толкова гланцове напоследък.. червилата поне не ги усещам толкова "тежко" на устните..

      Delete
  3. Глоса на Катрис е право в 10-ката :) Има си и вкус и аромат :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. На мен пък ми харесва главно защото не е толкова натрапчив..

      Delete
  4. Страшно ми харесват тематичните публикации! Признавам, че мен ме завладяха лаковете :). Този сет на Н&М толкова му се чудих, въобще не съм разбрала, че са го пуснали на тази прелестна цена :). Сърчицата в червения лак на Перфект не ги виждам, може ли да покажеш маникюр с тях /дори и във ФБ/. Бътър-глосът ми е много любопитен, ще чакам още инфо за него. И последно - тази палитра много ли е матова?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей. Маникюр планирам за 14.02, но да видим дали ще успея да осъществя. Ако не - ще се постарая да споделя снимка във фб или инстаграм.
      Палитрата не е матова, но в ставнение с comfort zone изглежда доста по-матово. Можеш да погледнеш суочове в гугъл - има много :)

      Delete
  5. Страхотни придобивки!!Лаковете на Perfect вече ги коментирах и много ми харесват.А този сет на H&M и аз си го взех,но не съм много въодушевена от него.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Е, да, качеството не е нищо особено, но ми харесват глитърните варианти.. (нещо прекалено ме влекат глитъри напоследък..)

      Delete
  6. Много приятни придобивки :-) Тези двата на OPI не съм ги ползвала, но съм фен на Dry&Brittle заздравителя. Дай им време, при мен голямата разлика се видя след първия месец и сега не спирам да го ползвам като база.

    Lovely Little Bits

    ReplyDelete
    Replies
    1. Да, четох че едва след време се усеща.. абе пак се надявам че ще са по-добре от дрогерийните..

      Delete
  7. Много готини придобивки! Фиджи ми е един от all time favorites и по едно време го носех постоянно... Както и бътър глоса, прекрасно ми се отразява. :))

    ReplyDelete
  8. Чудесни нещица, много ме привличат продктите за нокти (лакове, гелове и т.н.) ще чакам отзиви :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Вършат работа, но не са нещо супер 'уау'..

      Delete
  9. Охо, вършала си :) страхотни цветове си подбрала за глосовете за устни на Golden rose :)

    ReplyDelete

Post a Comment