Палитра theBalm Nude 'Tude

| A bad attitude is like a flat tire you can’t go anywhere until you change it.

 Не знам за вас, но аз съм от хората, които харесват креативните неща. Всеки път, когато гледам youtube клипче и някой се прехласва по Naked Basics палитра - аз въртя очи в досада. Едва ли за някой е тайна, че обожавам идейния дизайн на theBalm и изхождайки от тези два факта - непреодолимата нужда да притежавам палитрата Nude 'Tude беше неизбежна и не би трябвало да учуди никого.



Поръчах палитрата преди около година (както и си личи по стария стил на снимките) от feelunique.com с безплатна доставка (как се прави поръчка вижте тук). Ако вие все пак се притеснявате или нямате карта - палитрата може да се намери и в БГ - онлайн на makeupbuthow.com, но излиза по-скъпа + отделно има и доставка.




Опаковката на палитрата е картонена, но много стабилна, красива и компактна. Има магнитен механизъм, хубаво огледало и четка от онези малките, които едва ли някой ползва. Към опаковката има отделен картонен джоб за допълнитена защита.
Вътрешната част на палитрата има два варианта на дизайн (илюстрации) - Naughty или Nice. Този, който виждате на моите снимки - с разголените ретро момичета - е първия. Вторият (Nice) e един вид цензурирана версия и вместо момичетата снимката е същата като на капака отвън. (boring alert!)




Палитрата съдържа 12 цвята, всеки от които си има (закачливо) име, започващо със буквата S.
От тях матови са: Sultry, Sexy, Serious и Sleek; със ситни брокати: Sophisticated и Silly и останалите са перлени, като Stand-offish, Selfish и Seductive - по-силно, а Sassy, Snobby, Stubborn - малко по-слабо.





Пигментацията на всички цветове е много добра, меки са и се разнасят лесно. Аз ги нося (както всички други сенки) с база за максимална наситеност и трайност. Нямам мазни клепачи и никога не съм имала проблеми със събиране на сенките - било то тези или някои други. Избледняването също е минимално.
Харесва ми това, че има достатъчно светли нюанси за хайлайт, а също и тъмни за очна линия, за разлика от Naked 3 например. Също така тук са възможни доста повече разнородни комбинации и смятам, че палитрата може да се нарече завършена.




Цветовете се виждат добре на снимките, но нека все пак кажа по няколко думи. Започвам по ред на момичетата:

Sassy
Едно бяло, което за някои може да се стори твърде бляскаво, но на мен много ми харесва. Нямам подобно от друга палитра и макар за под веждата през деня да е too much - за вътрешната страна на окото върши чудесна работа.

Snobby
Перлено жълто, но не бих го нарекла златно. Обичам да го нося през лятото, особено в комбинация с едно оранжево от друга палитра. Не толкова стандартен и често срещан цвят при палитрите, харесва ми.

Stubborn
Много приятно сатенено розово. Не е натрапчиво и върши добра работа за семпли ежедневни гримове.

Stand-offish
Любимият ми и съответно най-издълбан цвят от палитрата. Наскоро се замислих, че прилича на популярния нюанс на Stilla - Kitten и след проверка в интернет, се оказа, че не съм единствената, която смята така. Не искам никога да свършва..

Selfish
Още един много харесван нюанс - сиво-кафяво (taupe) с перлен отблясък. Обичам да го нанасям в сгъвката на окото, комбиниран със stand-offish или друг подобен цвят по клепача.

Sultry
Светло кафяво, матово и топло. Хубаво е да имате такъв нюанс - доста е практичен. Аз имам няколко сходни от други места и този просто не ми е толкова интересен, но ако вие нямате голяма колекция - присъствието му в палитрата е определен плюс.




Sophisticated
Брозново-кафяво със златист отблясък. Приятен нюанс, но сравнително рядко посягам към него ... малко по-вечерен ми е ..

Seductive
Мръсно-златисто-кафяв цвят, който на суоч изглежда божествено, но на моите очи ми е малко тъмен и не мога да го нанасям в толкова големи участъци, колкото ми се иска.

Sexy
Цвят бордо, който изглежда чудесно, но все още нямам достатъчно смелост да нося. Все пак присъствието му тук (в иначе по-натуралната палитра) ми харесва и може би някой ден ...

Silly
Тъмно кафяво със златисто-червени брокатени частици. Доста странен нюанс - най-малко практичния и най-слабо пигментиран от всички в палитрата.

Serious
Матово черно със средна наситеност. Хубаво е да го има, но и той като Sultry не ми е толкова интересен, защото е често срещан в палитрите и вече имам няколко.

Sleek
От доста време това е избора ми за очната линия. Много тъмно кафяво, което отваря погледа без да е твърде тежко, както би бил черния цвят. Нанасям го с равна плоска четка и си стои на място през целия ден.




В заключение - нямам от какво да се оплача - палитрата е с чудесно качество и освен това много красива. Напълно отговаря на ценовия си клас и смятам, че би била добро допълнение в колекцията на всеки ценител на красивите и идейни неща. Все пак вие си преценете дали имате реална нужда от подобни цветове, за да не си стои само за красота в шкафа.

Количество: 11.08гр
Цена: £26.50


Comments

  1. Чудесно ревю! Тази палитра има наистина оригинален дизайн!! :)

    ReplyDelete
  2. След като тази година се сдобих с бронзъра, два ружа и хайлайтъра на марката, мнооого се зачудих и за тяхна палитра. Мнението ми за Naked се припокрива напълно с твоето.
    Благодаря за прекрасното ревю! Беше удоволствие да го изчета и разгледам!
    Поздрави!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naked 2 или 3? Дано ти хареса и тази ако решиш да я вземеш :)

      Delete
  3. Красота...
    Много добро ревю!

    ReplyDelete
  4. Оххх, много е хубава, и на мен много ми допада дизайна, а и цветовете са точно right up my alley, така че най- вероятно тази година ще я взема и аз, въпреки че засега се въздържам. Въпрос- сенките приличат ли като консистенция на тези на Urban Decay ( защото те са ми любими )?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Даже са по-меки от тях (UD имат доста твърди попълнения.. ), но пък някои ги смятат за по-прашливи по тази причина.. Нз, аз си ги харесвам..

      Delete
  5. Оххх, сега още повече ми се прииска да я имам :D Чудесно ревю!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Слагай я в някой уишлист и все дано се намери някой да те зарадва :))

      Delete
  6. Ох, как й точа лиги на тази палитра! Не знам как може да е толкова натурална и ежедневна и толкова впечатляваща!
    Теди, поканила съм те на разговор тук:
    Поканила съм те на разговор, виж повече тук:
    http://mykaleidoscopeeyes.blogspot.com/2015/01/blog-post.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Както винаги обясняваш всичко с 2 думи.. именно затова няма да се включа в тага - аз нямам такова дар слово.
      Ок, де не само затова ..

      Delete
  7. Прекрасно ревю, дори да нямам нужда от нова палитра така ми се прииска да я имам :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Някой някога има ли реална нужда? :)))

      Delete

Post a Comment