Favorites: Декември 2014

| Always put your best foot forward.
                               ― Sofia Ann

 Обикновено споделям месечните си любимци в началото на следващия месец, но този път ще го направя малко по-рано, за да може в началото на следващата година - да споделя годишните. Enjoy!





душ гел/шампоан Ziaja (Kids)
Получих този продукт от представителите на марката наскоро и първоначално ми се видя доста странен - хем е за деца, хем е шампоан и душ гел в едно.. Реших все пак да го пробвам - никъде не се уточняваше на каква възраст трябва да са децата - явно и от над 21-годишния вид може.. Наистина ухае на ванилов сладолед с бисквитки и то доста силно. За съжаление аромата не се задържа по кожата. Като шампоан не съм го пробвала и не мога да дам мнение.

подхранващ серум с копринени протеини Biosilk Silk Therapy
Още един интересен продукт - обикновено съм свикнала да нанасям олио по краищата на косата си, а този серум се нанася по цялата дължина. Наистина се отразява добре на косата, придава блясък, при това е нужно съвсем малко количество. Както се вижда едва го започвам, затова се надявам резултатите да са все по-добри. За тези, които се интересуват и ще питат в коментарите - ето описанието на серума от Златна Рибка - сайта, от който поръчах:
'Подсилва и прави косата по-здрава, като запълва празните пространства в кутикула на косъма и третира цъфналите краища. Предпазва косата от вредните UV-лъчи, както и от студ и неприятни миризми. Няма фиксация и не утежнява косата. Придава невероятен блясък. Употреба: Сложете малко количество от серума на дланите и нанесете по дължините и краищата. Може да се нанася на мокра и на суха коса. Използвайте толкова често, колкото е необходимо.'

шампоан Palmer's Cocoa Butter Formula Moisture Rich
Някои от вас вероятно помнят, че преди време публикувах ревю на шампоан Palmer's, но от серията с кокос. Естествено, след като бях доволна - нямаше как да не пробвам и какаовата. (Всъщност, тъй като много обичам ментови аромати, а какаовата формула включва peppermint oil - първо исках да пробвам нея, но през повечето време няма наличности във feelunique.com и затова започнах с кокосовата.) И тук също имаме трите големи плюса: без сулфати (и парабени), голяма опаковка, ниска цена (~£4). Освен това ухае божествено - на мента с какаов подтон и се пени много добре. Какво да не му харесаш?

шампоан Aussie Miracle Moist
Да, знам че това е вторият шампоан в списъка, но и двата бяха поръчани заедно преди няколко месеца (от feelunique.com) и оттогава не знам кой първо да използвам, защото и двата ухаят страхотно, затова ги редувам. Aussie е марка, която отдавна исках да пробвам, популярни са със сладките си аромати и има защо - шампоана мирише на някаква страхотна дъвка. Нужно е много малко количество, за да направи голяма пяна и определено искам да пробвам още неща на марката .. като съм набелязала една конкретна маска.

кокосово олио Nature's Way
Кокосовото олио набира невероятна популярност напоследък - освен, че е полезно при готвене - може да се използва и за какви ли не козметични цели. Моето поръчах от iHerb само за $10 - 500мл, organic и extra virgin. Използвам го за тялото, за косата.. скоро ще подготвя отделен пост по темата, обещавам. А, и ухае б.о.ж.е.с.т.в.е.н.о!

масло за тяло Farmona с аромат на канела
С наситения си канелен аромат нямаше как да не ми стане любимец за празничния сезон. Е, има няколко парабена в състава, но изобщо не ми пречат да го ползвам - по-скоро се сещам за онзи виц за папагала, който се напивал и псувал много лошо. На стопанина му му писнало и го заплашил, че ако близне и една капка - ще му оскубе всички пера. На другия ден се прибира - папагала пиян, скубе си перата и крещи: ***бал съм му и перата!!!
Та такова е и моето отношение към парабените, докато се мажа с тази канелена магия.

пяна за ванa Avon Spiced Cranberry&Orange
В този пост се оказва, че всички продукти ухаят просто прекрасно... без значение дали иде реч за коледен аромат или не. Тази пяна получих от Avon почти в края на месеца, но нямаше как да не я включа тук, защото, макар за кратко, определено изигра роля в засилването на коледния дух - и с аромата, и със сладката опаковка.

сапуни Lush Sultana of Soap и Figs and Leaves
В поста с нови придобивки споделих, че исках някаква по-нежна грижа за ръцете, тъй като напоследък ми се налага да ги мия по-често, затова избрах да заложа на Lush. За повече разнообразие си взех два сапуна като Sultana of Soap беше любов от пръв поглед и в началото ползвах само него. Много е мек, ароматен и удоволствие да се ползва. Оставя ръцете нежни и ароматизирани. Естествено зодията ми (Близнаци) си каза думата и след известно време исках разнообразие, затова извадих от шкафа Figs and Leaves. Той не е мек и толкова силно ароматен, но пък има малки семенца от смокиня, които нежно ексфолират. Не бях очаквала, че някога ще се завърна към сухите сапуни.. Препоръчвам да им хвърлите по едно око ако минавате през Lush.


Това бяха любимите ми продукти за декември - оказа се, че са само skincare, но зима е, а и най-вече - от makeup частта нямаше нищо ново, което да не съм показвала.
Както споменах в началото - очаквайте скоро и годишните любимци. Бях планирала да публикувам и тях, и още други неща през тази година, но явно бях надценила ентусиазма си за блогване по време на празниците.
Весело посрещане на новата година и ще се видим отново през 2015-та!!


Comments

  1. Ох, всички неща много ми харесаха :)) особено сапуните и шампоаните :) само изкушаваш :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ами затова са любимци, шото са готини :P

      Delete
  2. Ще чакам ревюто за кокосовото олио, цената е доста добра за такова количество.
    И аз харесах Sultana of Soap, но накрая се спрях на Porridge. Следващият път, обаче няма да го пропусна :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Да, видях ти haul-a и щях да коментирам, че аз (доколкото помня) се колебаех м/у Porrige и F&L, но реших по-слабо ексфолиращия да взема. Sultana е наистина чудесен и ще го вземам и занапред.. дано ти хареса и на теб.

      Delete
  3. Хаха, уби ме с това за папагала. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Хаха, радвам се че има коментари за него :)))

      Delete
  4. Sultana of Soap ми е любимец, мирише страхотно!

    ReplyDelete
  5. Хммм, с риск да ме линчувате....нищо не съм ползвала на Lush. :D Обаче нон-стоп гледам хората как за това говорят, та ще взема да си взема. Давайте препоръки! :)
    П.П.: Кокосовото масло изглежда добре, както и цената му!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Моята препоръка е да отидеш на място и да поразгледаш. Никой няма да ти дава зор, много е приятно. И ще те насочат в зависимост от вида кожа, харесвани аромати и тн.
      Иначе без да знам тези неща за теб мога да предложа Sultana of Soap :))

      Delete

Post a Comment