Балсам за устни с пчелен восък Burt's Bees

| I keep breaking things - appointments and porcelain, thinking of your lips ...
                                                                                         ― John Geddes

 Марката Burt's Bees не се предлага в България, но успя да попадне в радара ми и да ме привлече. С какво ли - ами главно с това, че залагат на натуралния състав и вече са спечелили доста верни фенове в блог обществото. И тъй като смятам, че малките сетове с мини продукти са идеалния начин да се запознаеш с една марка - заложих именно на такъв за първата ми среща с Burt's Bees. Поръчах го от feelunique.com и повече по темата можете да прочетете в следния пост, сега обаче - впечатленията ми от продукта, за който избрах да споделя най-напред, и който присъства в сета в пълен размер - балсама за устни с пчелен восък - Burt's Bees Beeswax Lip Balm.



Първият път когато го сложих на устните си не бях чела по-задълбочено ревюта за балсама и нямах представа, че има силен ментов ефект. След нанасяне освежаващото му действие наподобява това на ментови бонбони върху гърлото. Определено беше изненадващ, но приятен ефект.
В този момент разбрах, че с този балсам ще си паснем. А също и че определено ще прилъжа приятеля ми да го пробва, тъй като той мрази всичко ментово и щеше да падне голяма веселба ..




Опаковка - стандартна, под формата на удобен стик. Аромат - ментов, не се усеща след нанасяне. Завършек - клони повече към матов.

Съставът e 100% натурален. Включва Витамин Е.
Пълен списък: cera alba (beeswax, cire d'abeille), cocos nucifera (coconut) oil, helianthus annuus (sunflower) seed oil, mentha piperita (peppermint) oil, lanolin, tocopherolrosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract, glycine soja (soybean) oil, canola oil (huile de colza), limonene

Консистенция: Самият балсам е доста твърд и това е нещото, което не ми харесва в него. Тъй като не е "хлъзгав" се нанася малко по-грубо и следователно не е подходящ, ако устните ви вече са по-силно напукани, защото на̀тиска би ги раздразнил допълнително. Също няма как да се използва, ако искате леко да подхраните устните, върху които вече имате червило и леко са се поизсушили.
Всичко е за добро обаче, защото балсамите, които се мажат като масло обикновено съдържат вредното минерално олио. А и по-твърдата му текстура също спомага за по-дълготрайното оставане на устните.




Балсамите на Burt's Bees се предлагат в няколко разновидности, включително и tinted версии (които с интерес бих пробвала в бъдеще), но варианта с пчелен восък е най-популярния и най-често включвания в различни сетове. Определено препоръчвам ако искате да се сдобиете с него, да го вземете в сет, тъй като естествено излиза много по-изгодно, а и получавате още няколко хубави и натурални продукти. Идеалния вариант пък би бил да издебнете сет на промоция във feel unique (а там такива има много) - по този начин моя сет (редовна цена £11.75) ми излезе под 20 лв - приблизително колкото цената на популярния в нас травъл сет на Nuxe например.

Балсамът е в личния ми топ 3 - освен, че подхранва много добре устните, има приятен ментов ефект и е напълно натурален. Цената му е под 10лв и смятам, че е изцяло оправдана. Препоръчвам.

Количество: 4.25гр
Цена: 3.50£



Comments

  1. Здравей! Първо - страхотна си и второ - сподели трите си любими балсама за устни . :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Хаха, благодаря :)
      На първо място ми е Nuxe (http://powderyourfacewithsunshine.blogspot.com/2014/01/nuxe-lipbalm.html), след него е този и на трето място се колебая между Korres (http://powderyourfacewithsunshine.blogspot.com/2014/01/korres-lip-butter-jasmine.html) и Sierra bees( http://powderyourfacewithsunshine.blogspot.com/2014/09/iherb-order02.html), който просто струваше само 50 цента ..

      Delete
  2. Ммм и аз си падам по ментовите аромати и сигурно много ще ми допадне :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. И не е само аромат, но и ефект върху устните :)

      Delete
  3. Много приятна марка наистина. Отдавна се каня да си поръчам техен ексфолиант за лице :)) страхотно ревю :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз съм си харесала за тяло. Ще бъде и той в сет, защото е далавера :)

      Delete
    2. Наистина са им готини сетовете :)

      Delete
  4. Tinted версията им също е супер, трябва да я пробваш наистина :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Постоянно са ми ту в кошницата, ту вън, някой път ще си дойдат но у нас :)

      Delete
  5. Открадна ми идеята за постинг :)

    На мен този балсам ми е номер 1 в колекцията, просто го обожавам. При повечето други балсами (а аз имам поне 10-12) се мажа с нещо, може и да усетя някакъв временен ефект, но устните остават напукани и неравни, след като продуктът се изтрие. От Burt's bees устните наистина са страхотно гладки и трайно подхранени. Дори сега си бръкнах в джоба на шлифера да го извадя и да се намажа :)

    Нямам Korres и Nuxe, може би и тях трябва да пробвам.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Хаха, е нищо не пречи и ти да постнеш. Даже ще ми е много интересно.
      А Нюкс определено трябва да го пробваш - не става за в чантата, но вечер и сутрин е просто супер. Напоследък пак се възроди желанието ми да го ползвам постоянно..

      Delete
  6. Mnogo gi hareswam Burts bees, преди ползвах доста техни неща. Сега съм си набелязала един крем за ръце с банан, само трянва да прежаля 9 паунда. Но ще чакам намаление :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. И аз съм си набелязала няколко неща, основното е ексфолиант за тяло..

      Delete
  7. Звучи доста добре! ... Между другото това е любимия балсам за устни на Adam Levine (вокалистът на Maroon 5 ) ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oo, не бях запозната, аз съм му фенка - мерси за информацията!! :))

      Delete

Post a Comment