Балсам за устни Maybelline Baby Lips

| Kisses are a better fate than wisdom.
                             - E. E. Cummings

 Наскоро из БГ пазара навлезе серията балсами за устни Baby Lips на Maybelline. Тези, които се интересуват малко повече от грим и козметика бяха чували (милиони хвалебствени слова) за тях, останалите пък се чудеха какво им е толкова специалното. Аз, логично, бях от първите и ако искате да разберете какво е моето впечатление - заповядайте:



Истината е, че Baby Lips са добри дрогерийни балсамчета. И толкова. Не знам защо са така харесвани в чужбина - симпатични са, хидратират, но не са по-добри от останалите си ценови събратя..  Така че ако търсите нещо феноменално - това не е вашия продукт. Ако просто имате нужда от напълно достъпен и удобен балсам в сладка опаковка - нищо не пречи да заложите на тях.




Опаковки, видове, аромати:
Като стабилност опаковките не печелят точки - пластмасови са, под формата на стик, но поне са сладки, цветни и свежи. В БГ се предлагат 6 разновидности (в чужбина са доста повече) и всеки вид има различен цвят опаковка и аромат, някои оставят и лек цвят на устните. Аз си избрах Mint Fresh, а останалите опции са: Cherry Me, Pink Punch, Peach Kiss, Hydrate и Intense Care.

Съдържание:
Добрата новина е, че има SPF 20, лошата - че също има и mineral oil.



Консистенция:
Много е мек и се нанася "като масло". Не е лепкав, има лек ментов ефект върху устните, но в сравнение с балсама на Burt's Bees e много слабо доловим. Подхранва устните за няколко часа.
Писах в един от постовете си за любимци, че е приятен за ползване през деня. Вечер, когато съм си в нас, предпочитам да залагам на по-сериозна грижа като Nuxe Rêve de Miel.




Балсамите можете да намерите в Lilly, ДМ и други козметични вериги.
Цена: 4.99лв (през септември в Lilly - 3.49лв)


Comments

  1. Абсолютно съм съгласна съм с цялото ти ревю. Имах същия вид :) Сега е притежание на моята сестра, но и тя не му се радва много, макар че не е взискателна към козметиката.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Май доста хора имат това мнение.. Моя също ще ходи към сестра ми и племенницата - доста други досега отиваха също..

      Delete
  2. Няма общо с този пост конкретно, просто да кажа че днес ходих в Lilly и бях много приятно изненадана като видях че предлагат продукти на Palmer's. (If you don't know yet :D)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Да, те отдавна ги имат, но са доста по-скъпи от feel unique, затова препоръчвам сайта :)) Благодаря все пак :))

      Delete
    2. О,ясно. Като ги видях се сетих за теб и реших все пак да го драсна като коментар ;д

      Delete
    3. Благодаря ти :)

      Delete
  3. Мен ако питаш са си направо разочароващи. Предвид, че балсамите на Figs & Rouge и Burt's Bees са на половината на цената им. Черешовият ми попадна, защото си пасва с един течен черешов тинт, но безцветния е доста лош балсам. Хидратацията е малко над нулева, а цената е висока. Плюс, че съставът е доста долнопробен. Quenched се опитвам да го изразходвам още от декември.

    ReplyDelete
    Replies
    1. За какви цени си говорим? Защото в бг няма Figs & Rouge и Burt's Bees, още повече в дрогериите. Burt's Bees са 3.70 паунда в feel unique, а babylips тук са 3.50 - 5лв..

      Delete
  4. Мнението ми напълно се припокрива с твоето. Аз имам "Cherry me" и това, което забелязвам при него, е колко много оцветява устните ми, а понеже е много мек ии маслен - излиза и извън очертанията на устните и оцветява и кожата около тях. Носих го няколко дни, опитах се да го харесам, но не ми се получи. Предпочитам в пъти балсамчетата на Nivea или пък тези на Himalaya. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Леле, аз тъкмо се опитвах да се въздържа от черито с намалението в Лили в момента. Изобщо нямам нужда от нови балсами, но пустото любопитство..
      Иначе в следващия пост ще пиша за едно мн интересно балсамче, така че stay tuned. Започнала съм го (поста) от известно време, но не успявам да седна да го довърша..

      Delete
  5. Някой има ли мнения за коледната серия на тези балсами?:)Знам,и съм съгласна с всичко,което си писала,но се интересувам и за коледната серия:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, за съжаление не съм пробвала тази серия, едва ли и ще го направя, имам достатъчно налични балсами в нас..

      Delete
  6. Пробвах и коледната серия, но и от нея не съм много доволна. Само ароматът е много приятен, но благоприятен ефект върху устните нямам ;(

    ReplyDelete

Post a Comment