Маша за коса Babyliss

| Gorgeous hair is the best revenge.
                              - Ivana Trump

 Едни от публикациите, които винаги ми се иска да са много повече в блога, но рядко успявам да осъществя са тези на тема коса. След като миналата седмица най-сетне се сдобих с конусовидна маша, останах толкова очарована от нея, че веднага се заех с подготовка на пост по темата. Да се надяваме, че това ще отвори вратата и за всички други постове с етикет коса, които обмислям от толкова време..



Ако ме следите във facebook (as you should) значи сте видели първите снимки и отзиви, но ето ги и тук.
Първо малко предистория: Преди години имaх еднa стaрa мaшa с пристaвки, която не вършеше никaквa рaботa. Зaтрих я и си взех еднa по-скъпа пресa на Remington с идеятa дa я ползвaм и зa къдрене. За съжаление не ми хaреса многото дърпaне нa косaтa с нея и си купих мaшa - 38мм. Не е лоша, но не знам защо избрах най-големия диаметър и така прави само небрежни вълни в крaя на косата. Исках да имам маша и за по-наситени къдрици и около година падна едно колебaене, вaриaнти с поръчка от чужди сaйтове и кaкво ли не. Нaкрaя реших, че просто трябва да имам маша на момента и така се сдобих с тази. Сега съжалявам, че съм се мъчила толкова време с други уреди. 




Ето и функциите отблизо:
- 10 степени на нагряване (Максимална температура 200C);
- Бутони за включване и изключване (Атоматично изключване след повече от час употреба);
- Светлинен индикатор, който мига при включване и само свети при достигане на желаната температура. Аз обикновено използвам степени 8-9, което отнема само 30-40 секунди и машата е напълно загряла.

Самия дизайн, и особено цвета, не са ми много по вкуса, но пък така и не открих хубав модел в черно, който да е достъпен.. По-важното е, че този върши чудесна работа и съм много доволна.

Покритието е Titanium Ceramic.
Аз използвам термозащитен продукт (Kerastase Ciment Thermique) и за момента не виждам увреждане на косата си.  
Важно е да отбележа, все пак, че ползвам машата едва втора седмица. Тъй като имаше голям интерес към нея, а и смятам, че успях да си изградя стабилно мнение - си позволих да прибързам с поста, но ако установя нови факти, свързани с увреждане или каквото и да било - ще ги включа допълнително.




Дебелината на конуса е 25-13мм. Принципно се бях насочила към 32-19мм, защото сметнах, че ще е по-подходящ за голяма коса като моята, но такива така и не открих в БГ. От чуждите сайтове имаше маша с такъв диаметър, която си бях харесала, но беше изчерпана в черно.  Имаше само ярко розов вариант, който докато се чудя също се поизгуби от доста места.
В крайна сметка нетърпеливостта ми надделя и щом копчето ми "време е да имам конусовидна маша" беше ON - нищо не може да ме спре. Реших да отида и да взема тази, която е налична тук в БГ и толкова.
И преди съм я гледала в магазина и сметнах, че ще ми е много къса, но сега реших да намеря начин да се сработим.

Къдрици и съотношения:
Така и стана - оказа ми се късичка. Понеже искам къдриците да започват сравнително отвисоко - няма как да увия и дълъг и дебел кичур на това ограничено място. И това е (единственото) неудобство - няма да мога да си правя по-големи букли с нея. Щом използвам по-малки кичури обаче - проблеми няма и засега и по-ситните къдрици ме устройват идеално. (Нали все пак това исках - наситеност. А пък някой ден може да добавя и една 32-19 милиметрова към колекцията си).
Ако вашата коса е значително по-къса от моята, имайте предвид, че вие ще можете да се радвате и на по-ситни и на по-обемни къдрици - в зависимост от дебелината на кичурите, които навивате. Може да се постигнат също и много небрежни вълни, ако задържате съвсем за кратко средно големи кичури. В общи линии - ако обичате разнообразието - ще го получите.




Pictures or it didn't happen:
Ще използвам снимките на косата ми, които споделях във facebook. Не са най-добре композираните или с най-доброто качество, но са сравнително нагледни.

Трайността на къдриците е най-най-големия плюс на машата. Косата ми е твърда и тежка и обикновено до края на деня от къдриците ми е останала само лека вълничка (ако съм използвала преса - може и малко повече). С тази маша обаче - както показват снимките и след повече от два дни къдриците са запазени в доста голяма степен. (Разбира се, за целта след къдренето напръсквам косата с лак, а когато си вземам душ използвам една от онези "секси" шапчици.)

Бързината на къдрене е следващото ми много любимо нещо. Естествено тук също трябва да се съобразяват големината на кичурите и избраната температура, но в моя случай (по-малки кичури на степен 8-9) - задържам косата за около 10 секунди. Това е напълно достатъчно време да се получи идеална къдрица и няма нужда да я държите после в ръката си (и да ви пари) или каквото и да било.
Засякох и времето за направата на цялата коса (по този начин) и ми отне точно половин час. Надявам се с повече практика да го намаля и на още по-малко.




Цената на машата е 50лв, а модела Babyliss C20E. Моята е от Технополис, но вероятно може да се намери и в други магазини за техника. В опаковката са включени и две термозащитни ръкавици (само за по два пръста), които не съм снимала.. не бяха много удобни.. но пък ако сте напълно начинаещи или с къса коса - може да са ви полезни (моята коса покрива целия конус и е малко излишно).

Надявам се публикацията да ви е била полезна, защото знам колко аз съм имала нужда от подобна, когато се колебаех какво да избера, за да ми върши правилната работа. Мисля, че описах всичко, но ако съм пропуснала нещо - пишете. Ако решите да се сдобиете с машата - също - ще чакам отзиви.
Пожелавам ви gorgeous hair и до скоро!


Comments

  1. Здравей отново. Много полезна информация за интересуващите се. Аз също имам преса с много приставки на Remington и не бих казала, че върши много работа. По същия начин си правя къдриците с преса, но наистина пада голямо дърпане и усещам леко захабяване на косата, но пък ефекта е WOW :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Моята с приставки беше наистина много стара, сега вече съвременните са на много по-високо ниво, а цените са съвсем достъпни..

      Delete
  2. Много, много ти благодаря за тази изключително полезна за мен статия! Точно това, което и аз търся от толкова време... Възможно най-скоро ще се сдобия с машата :) Още веднъж- благодаря, че сподели!
    Поздрави, Ели

    ReplyDelete
  3. Този тип маша наистина е страшно удобна за направата на различни видове къдрици, но наистина дължината на косата е от значение. От няколко месеца и аз използвам този тип маша, именно защото редовното къдрене с преса доста ме притесняваше. Къдриците и при мен са доста издръжливи без допълнителни стилизиращи продукти :)) със сигурност е инвестиция, която си заслужава! А цветът на твоята мноого ми харесва (имам някакъв странен афинитет към червени нещица) :))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ами при цена 50лв дори не е инвестиция - аз за пресата дадох доооста повече, а я използвам много рядко. Е, има 5г гаранция, но... В случая 50лв са нищо..
      (твоята с какъв диаметър е?)

      Delete
    2. И моята е същия диаметър (13 на 25 мм) :))))

      Delete
    3. Мда, то тук други няма.. Дано докато се наситя на тази да почнат да внасят и по-дебелите :)

      Delete
    4. Даноооо!! Тук наистина асортимента от видове маши е доста беден, дано да не е за дълго :)))

      Delete
  4. Допреди две седмици бях твърдо решена, че ми трябва нова маша и само ръчках сайтовете на родните магазини с надеждата да открия перфектната. И после реших да дам още един шанс на машата на майка ми, която е на сто години, получиха се толкова красиви къдрици, че реших да отложа покупката. Да живеят къдравите коси, (които издържат по три дни :) )

    ReplyDelete
  5. Много полезна информация. Аз имам един "уред" с няколко 5-6 различни приставки , но не съм много доволна.Всеки път като реша да си къдря косата е голямо мъчение :(
    Косата ти е страхотна :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Големи боклуци са. Както писах няколко коментара по-горе - съвременните маши са на много високо ниво вече, а цените са съвсем достъпни, така че не губи време и ти :)

      Delete
  6. Къдриците ти изглеждат страхотно. Аз имам някаква маша пак на Бейбилис, но къдриците се получават със съвсем друга форма. Отдавна искам да си взема някаква конусовидна маша и тази май изглежда добре. Благодаря за ревюто :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Наистина е от оргомно значение каква форма и размер е машата. Дано намериш правилната за теб :)

      Delete
  7. Брей, чудесни къдрици стават. Моята фризьорка ме къдри с преса и изобщо не стават толкова красиви :) поздравления за успешния избор :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ами време е да почнеш да си правиш нещата сама, както установихме и по-рано днес :P

      Delete
  8. Точно преди 3 дни си купих ел.ролки на remington.Ако знаех за конусовидната маша бих взела нея,тъй като е по евтина почти наполовина,със същия ефект

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ами жалко.. :/ а с тези ролки за колко време става?

      Delete
  9. Ако знаеш от колко време искам да си купя хубава маша и не знам откъде да започна с търсенето... Този пост е добро начало, даже мисля скоро да отскоча до магазина и да я погледна. :)))
    Но то на твоята прекрасна коса не знам кое няма да стои добре, къдриците са <3

    ReplyDelete
  10. Аз стоя 20 мин.докато се гримирам предимството е,че ти спестява време през,което можеш да вършиш друга дейност

    ReplyDelete
    Replies
    1. Да, но нали все пак трябва да ги сложиш, това не отнема ли време..

      Delete
  11. Не толкова,колкото да се навиваш с маша.Доста ми е отработено движението и се справям за 7-8 мин.

    ReplyDelete
  12. Здравей, слагаш ли някакъв термозащитен продукт? И ползваш ли нещо, за да фиксираш къдриците (лак и т.н.)? На моята коса всяка къдрица или чупка пада след час..:(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, и двете неща съм ги упоменала в поста.

      Delete
    2. Под "термозащитен продукт" нямах предвид ръкавици...Все едно, къдриците ти са супер;)

      Delete
    3. "Покритието е Titanium Ceramic.
      Аз използвам термозащитен продукт (Kerastase Ciment Thermique) и за момента не виждам увреждане на косата си. "

      "и след повече от два дни къдриците са запазени в доста голяма степен.(Разбира се, за целта след къдренето напръсквам косата с лак, а когато си вземам душ използвам една от онези "секси" шапчици.)"

      Delete
  13. Къдриците са прекрасни, ползвам преса за изправяне и къдрене, но и на мен не ми харесва толкова дърпане. Ще разгледам тези маши. Нещо не ми вдъхваха доверие като да правят трайни къдрици, но твоите са прекрасни :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. О, сууупер трайни са вярвай ми! Аз още не мога да го повярвам :)

      Delete
  14. Страхотно! Щом издържа толкова, трябва да опитам, Отдавна си търся хубава маша. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Моята коса е много твърда и непокорна, дано има успех и с твоята :))

      Delete

Post a Comment