Майски празници и пътешествия, част 2

| There are far, far better things ahead than any we leave behind.
                                                                          ― C.S. Lewis
 Ето я и втората част от майския ми пътепис. Първата включваше Петришкия край, а тази ще бъде за Мелник - най-малкия град в България и един от най-живописните.Започвам с тази гледка на път за Мелник, която нямаше как да не отбием, за  да снимам.Влизаме в града с няколко бързи кадъра, след което пътеписа ще продължи с разходката ни до Роженския манастир.

Излизаме от града и се запътваме към Роженския манастир, който се намира на около 7км.Ето го и него. Мястото е красиво и безкрайно спокойно.
Отвътре.Манастира не е много голям, разгледахме го и излизаме отново отвън, където е толкова зелено и обширно, че не мога да спра да снимам. Ориентираме се към тръгване. Първо обаче се нареждам за няколко пози. За последно не  пропускам да нащракам и едно дърво, накичено цяялото с мартеници.
Казваме 'чао' на манастира и тръгваме надолу. 

Бяхме оставили колата долу в селото и походихме пеша. Леко изморително, но правилно решение, защото гледките са.. 
След като не пропуснах да позирам и с малко цветенца потеглихме обратно към Мелник, с кратка спирка на Мелнишките пирамиди.


По пътя срещнахме това сладко магаре.
И отново в Мелник, за да разгледаме друг набелязан обект - Кордопуловата къща. 
Тръгваме нагоре из селото, а аз си снимам; къщата се оказа най-накрая на маршрута.

Ето я и нея.
Кордопуловата  къща е най-голямата възрожденска къща на Балканския полуостров, която е запазена до днес.
След като поседнах да се насладя на гледката от къщата надолу към града, влизаме навътре, където беше  също много интересно (и пълно с туристи). 

Къщата наистина е огромна, има втори етаж, лятна и зимна градина..  а в подземието има огромна изба, на чиято стена са окичени безброй монети.
Няма как да покажа всички снимки, затова препоръчвам да я посетите сами, а аз споделям последни кадри на връщане към хотела.С това разходката ни приключва. 
Надявам се да ви е било интересно, защото линиите ще бъдат временно затворени и преминаваме на тема красота, козметика и подобни - подготвила съм много ревюта и други интересни теми. Очаквайте!

Comments

 1. И аз съм била там и е изключително красиво :)

  ReplyDelete
 2. Не съм била там, но изглежда много красиво през твоя обектив =)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Благодаря ти отново, аз много обичам да си обикалям, така че сигурно бих препоръчала всяка дестинация :))

   Delete

Post a Comment