Продукти за вежди

| Life is too short to spend hoping that the perfectly arched eyebrow or hottest new lip shade will mask an ugly heart.
                                                                                                                                             - Kevyn Aucoin  

 Веждите и тяхното оформяне за нещо, което често бива пренебрегвано. Признавам си, че и аз допреди няколко години разчитах единствено на пинсетата, но за щастие вече имам по-голям брой помощници в козметичния ми арсенал.



Като цяло косъмчетата на веждите ми са почти черни, а кожата ми е много светла и поради тази причина за мен запълването на този участък се превърна в задължително условие.
Ето кои са продуктите, които използвам във момента. Въпреки че, не смятам, че съм открила все още идеалните за мен, нито пък, че съм усъвършенствала процеса си на работа.

Основно за запълване на веждите си използвам сета на Alverde.
Имам го от доста време и мисля, че вече не се предлага на пазара.
Жалко, защото бях доволна от него. Личи си колко много е бил ползван, а имайки предвид, че ми отне няколко седмици да напиша пост към снимките - сегашното му състояние е още по-употребено и жалко.




Сетът се състои от: кафяв цвят за запълване, блед телесен цвят за хайлайт под веждата, вакса и 2 четки - скосена и заоблена.
По принцип не използвам четките от сета, но е хубаво, че ги има, тъй като са ми под ръка в чантата, ако имам нужда от допълнително пипване.

Четката, която използвам за работа със сета е на Impala #12. Споменавала съм за нея тук. Ще кажа отново, че съм много доволна - върши много добра работа и нямам забележки.

Втората четка е на Ecotools. Беше част от комплект, заедно с още 4 - използвам я за сресване.

Друг продукт, който ползвам за веждите си е Essence Lash & Brow Gel.




Това е един вид безцветна спирала, която да застопори формата на веждите през целия ден. Ако имате по-гъсти и буйни вежди мисля, че ще би ви свършила добра работа. 
Аз не я използвам твърде често, тъй като ми се струва, че леко отмива цвета от запълването и също така придава леко изкуствен завършек на косъмчетата.
Когато обаче се събудя с непокорни рошави вежди - тя е моят помощник. Принципно използвам ваксата от сета на Alverde за целта, но понякога спиралата е по-удобна, тъй като четчицата ѝ помага за едновременното сресване и фиксиране.

Последният продукт е моливът ми за вежди на Essence цвят 02 brown, който използвам изключително рядко и включих в поста само за пълнота на продуктите, с които разполагам.
Моливите са удобно средство за запълване на малки празни участъци във веждата, но като основно средство предпочитам да използвам сенките.
Конкретно този молив е твърде тъмен и топъл и не стои естествено на моето лице. Имало е случай, в които съм опитвала да го използвам като единствен запълващ продукт и изглеждах като клоун. 
Може би трябва да си намеря нов  - светъл и подходящ молив, но засега сета на Alverde ми върши идеална работа.




Ето и малък sneak peak на веждите ми. Определено имам много още да работя по тях.
Тъй като не бях доволна от гъстотата им, преди време започнах да използвам рициново масло.
Ефект определено имаше, до момента, в който станах непостоянна. Грешка, която трябва да поправя, за да може по-бързо да им придам формата, която искам.
Опитвам се да не ги скубя и подрязвам прекалено много, за да станат по-плътни. Затова - моля извинете недостатъчно представителният им вид. Надявам да си струва в дългосрочен план.



Comments

  1. Веждите ти са повече от чудесни! :) И аз също предпочитам сенки пред молива. Някак има по-мек цялостен завършек, а и имам повече контрол. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Много ти благодаря. Има още доста работа по тях, но благодаря :)

      Delete
  2. От къде си купи четката на Импала? Не ми казвай, че е от сайта, че за 3 лв четка не ми се плащат 5 лв доставка хихи

    ReplyDelete
    Replies
    1. Точно тази ми е от Елитис. Иначе от сайта си поръчах доста други четки.
      Вероятно си видяла поста:
      http://powderyourfacewithsunshine.blogspot.com/2013/09/impala-online.html

      Delete
  3. Ефекта който постигаш е невероятен! Жалко че много трудно се откриват сенки в черен цвят, аз разчитам само на моливче :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз знам, че не трябва да се използва черно за веждите. Моите косъмчета са черни, но пак използвам кафяво, дори винаги съм избирала тъмно кафяво и напоследък установих, че ефекта с по-светло е дори по-добър и естествен.

      Delete

Post a Comment