понеделник, 28 ноември 2016 г.

Течни червила Bourgois Rouge Edition Velvet


 Напоследък може и да не съм редовна в списването на блога, но козметика не спирам да си купувам. А особено пък червила.. И подходящи кутии за съхранението им .. и още червила .. и нови кутии за съхранение ..
Ясно е, че време да споделя повече за всички тях едва ли ще се намери, но пък от няколко месеца в черновите ми се застоява публикацията за две от червилата на Bourgois от серията Rouge Edition Velvet, която, и с двата си представителя тук, бях включила в любими за миналата (2015-та) година. Та запретнах ръкави, мацнах малко червилце и ей на́ ви туй ревю:Опаковката на червилата от серията Rouge Edition Velvet на Bourgois е удобна, прозрачна в долната част и с match-ващо капаче, показващи перфектно цвета на продукта вътре. Апликаторът е тип глос за устни - с гъбичка. Удобен е и нанасянето е лесно. 
Ароматът им определено не е от най-приятните, но пък се усеща само при нанасяне и лично аз не му и обръщам толкова внимание. Ако не сте особено претенциозни предполагам и вас няма да ви притеснява.
Консистенция - тип течно червило, което изсъхва в матов ефект. (В момента са навсякъде и вероятно не са нещо ново за вас.) Под изсъхва не разбирайте, че изсушава и опъва устните. Разбира се не е хидратиращо, но това е стандартен ефект, за да се постигне дълготрайност. Не случайно серията се нарича velvet - усеща се на устните наистина като кадифе. Няма разтичане. Забелязала съм, че постигам най-добър ефект като на първо нанасяне слагам съвсем малко продукт, без почти никакъв мокър ефект по устните. Изчаквам малко и нанасям втори една идея по-плътен слой. Така се получава максимално гладък и равномерен слой. Разбира се можете и да го нанасяте само на един, а в youtube съм виждала и разнасяне с потупване с пръст (за по-светлите нюанси), което създава съвсем различен, много по-натурален ефект. При моя начин на нанасяне червилото стои ето така:
Нюансите първоначално бяха по-малко, но впоследствие от марката добавиха още няколко и сега са общо 15. Не са толкова разнообразни, но покриват добър диапазон и най - вече включващ добра селекция от розово-нюд нюанси. 

Единият от моите е именно такъв. Прекрасен my lips but better нюанс наречен Don't pink of it! (#10)

Вторият нюанс е доста дързък или поне за мен и моя стил. Почти цикламено червено/розово, звучи доста уау и името му е не по-малко такова - Ole Flamingo! (#5) 
Първоначално бях доста стресирана от него, но в интерес на истината се оказа изключително комфортен нюанс напук на яркостта си. Важното е да се нанесе с една идея по-внимателно и оттам насетне стои на устните без да се разтича, изблежднява равномерно и като цяло няма нужда постоянно да си вадите огледалото, за да го проверявате.

В момента вече имам и трети нюанс, който е някъде посредата.. ок де - по-скоро към първия телесен нюанс, но с малко повече цвят. Нарича се Nude-ist  и като цяло той е всеобщ блогърски любимец. Постоянно го срещах из постове, но отлагах покупката му дълго време с оправданието, че си имам достатъчно червила... Ами - оказва се, че наистина съм имала нужда именно от него и сега ми е най-любимия от трите. А и едно от любимите червила по принцип. Но, тъй като по време на снимките за този пост все още не бях го купила - няма да се спирам повече на него, но ако търсите всекидневен нюанс, който ще подхожда на всеки - call off the search - изберете Nude-ist.
Ако все още не е станало ясно - определено съм фен на тези червила и препоръчвам сдобиването ви с такива. Аз лично горя от желание да грабна още нюанси (check out this velvet porn), но знам че реално за момента нямат такива, които ще бъдат нещо ново и необходимо за колекцията ми. Все пак, ако уцеля промоция съм си дала разрешение да добавя Frambourjoise например..

До скоро!!

2 коментара :

  1. Не използвам червило често, още повече течно. Но за мен именно ароматът на червилото би бил отблъскващ. Изобщо не ми допада силният аромат на някои червила и гланцове.

    ОтговорИзтриване