Favorites: 2015

| And now we welcome the new year. Full of things that have never been.
                                                                         - Rainer Maria Rilke

 Вече към края на януари, но аз се събуждам от лекия си зимен сън и започвам да наваксвам с публикациите. Естествено първо са равносметките, няма как. Ами за много години и ето кои бяха любимите ми продукти от изминалата. Първо обаче си вземете топла напитка, тефтер и химикал.





- MAKEUP  -


Миналата година по това време срещах палитрата Chocolate Bar на Too Faced в годишните любимци на страшно много хора. В началото нямах интерес към нея, тъй като Naked 2 ми вършеше прекрасна работа със сходни цветове, но след толкова онлайн срещи с шоколадовото изкушение ангела ми отслабна... И както се вижда не съжалявам.

Мястото на палитрата Naked 2 (Urban Decay) (ревю) в годишните ми любимци сърцето ми обаче остава непоклатимо от 2014-та насам. Макар да намалих ползването ѝ, защото първо поиздълбах доста любимите си цветове и второ исках да дам шанс на новите попълнения, но тя си остава на кралския трон. Ако беше безкрайна бих я ползвала всеки божи ден. Също и ако не бях зодия Близнаци.

Да, няма грешка - в селекцията съм включила цели три палитри на Wet'n'wild. Всъщност една единична сянка, една тройка и една осморка. Ако все още не сте ползвали сенки на марката - задължително го направете. Смятам че и трите представени тук опции ще са чудесно допълнение към всяка тоалетка. Comfort Zone (ревю) използвам рядко, защото цветовете не са най-практичните за моя стил, но качеството ѝ е прекрасно, особено за цената си. Един цвят, който ползвах много през лятото както и всеки път, когато искам само да изравня цвета на клепачите си за 'no makeup makeup' look е единичката на име Brulee. Walking on eggshells е страшно популярна палитра и винаги съм смятала, че цветовете не са нещо особено интересно и необходимо. Радвам се, че все пак това не ми попречи да се сдобия с нея, защото не спирам да ползвам бледорозовия нюанс най-долу.

Ружовете на Essence са идеално бюджетно попълнение и са харесвани от мнозина. Аз лично реших да се запася с почти всички налични цветове, защото ..  цената от 5лв просто няма как да се бие. Най-често използвания нюанс обаче е Babydoll ежедневен и ненатрапчив. Спомням си, че преди доста време имах и Adorable и почти бях го издълбала, след което го подарих на сестра ми...

#102 са единични сенки на Wycon, които избрах под светлините на откриването на първия за БГ магазин на марката и които в последствие се оказа, че са твърде розови за сенки, но са идеални за руж. И то такъв, който да ми стане любим.

Едва ли Camouflage на Catrice е коректор, непознат на повечето от вас. За мен това е поредната опаковка, върши чудесна работа за прикриване на несъвършенства, лично аз не го ползвам под очите, защото съм със суха кожа и макар да не издържа цял ден го харесвам много, защото цената му е страшно достъпна и покривността му е наистина добра.

Едно дуо, което определено е underrated - Flormar P115. Нито звучи, нито изглежда атрактивно, но това ми е втората опаковка. Първата не беше напълно изхабена, но хайлайт частта беше < от половината и понеже сестра ми я харесваше ѝ я подарих. Ползвам го много през лятото, придава много здрав сияен вид.

Хайлайтърът спечелил сърцата на хиляди, а може би и милиони - Mary Lou Manizer на theBalm. (ревю). Повторение от 2014-та, сигурна съм, че ще влезе и в любимците на 2016-та. Толкоз.






За серумът за мигли на Revitalash съм правила отделно ревю и нека факта, че ми е бил предоставен от PR не ви подвежда - наистина останах много доволна от него, освен дължина на миглите, ми придаде и доста самочувствие.

Спиралата Lash Sensational на Maybelline ще намерите в годишните любимци на много чуждестранни блогъри и ютубъри. Да не кажа почти всички. Най-хубавото е, че освен там можете да я намерите и по магазините у нас и то на съвсем приемлива цена около 10-ина лв. Оформя, издължава, придава обем - ако не сте я пробвали все още - препоръчвам ви да го направите - аз лично отдавна имам резервна опаковка в шкафа.

Не съм очаквала, че молив за очи от лилавата гама може да се вмести толкова успешно в ежедневната ми визия. Не, защото не обичам лилаво, напротив, а защото все пак работя в офис. Разбирайте - i'm serious as a heart attack.. Нюансът Deep Plum (колко яко звучи дори) от серията Big & Daring на Avon обаче се оказа много мек, лесен за нанасяне и само леко намигване към лилавото. Използвах го постоянно.

Следващият ми любим молив за очи излезе от палитрата на Sephora (ревю) - с чудесно качество и не на последно място - цвят - тъмно кафяв, мек и също се вписваше много добре във визиите ми цяла година.

Една идея по-светло кафяво, използвах го много през топлите месеци. Не съм сигурна дали все още се предлага, но това е нюанса Chocolate на H&M.

Моливите за устни на Essence са вече доста популярни и едва ли за първи път чувате за качествата им. Ако все пак е така - бягайте веднага да се запасите и със тях. Струват само 2лв и са много меки и приятни. Моите най-използвани нюанси за 2015-та бяха Satin Mauve и Honey Berry. P.S. Моливите за устни не са това което бяха (през 90-те).

Четките на Real Techniques са също много популярни и харесвани в блог пространството и има защо. Моите две любими са blush и setting, от която дори си взех втора, тъй като е перфектна за под очите и исках да имам един вариант за коректор и един за пудра след това. Четката за руж също използвам всекидневно (за какво ли не).

E.L.F е бюджетна марка, която за съжаление не се предлага в БГ, но пък лесно можете да направите поръчка (вижте как). Четката за пудра, както и повечето други струват само 3 долара. Аз я използвам за фдт и съм страшно доволна.





- LIPS & NAILS -


2015-та беше годината, в която течните червила бяха навсякъде. Почти не останаха марки, които да не предлагат такива. Аз засега имам само няколко опции, но като цяло съм доволна от по-голямата им дълготрайност. Два от любимците ми бяха от серията Rouge Edition Velvet на Bourgois: 10 Don't pink of it! - приятен my lips but better нюанс, с който трудно можете да сгрешите и ярко цикламения 05 Ole Flamingo!, с който определено тепърва набирам смелост да се появявам, но.. е просто страхотен.

Може би най-използваното червило за годината беше Julianne's Nude на L'Oreal. Вероятно ще бъде и първото червило, което ще свърша ever. Прекрасен нежен телесно розов цвят, който не излиза от дамската ми чанта. Задължително му хвърлете един поглед.

Глосовете не са ми страст, но този на NYX беше от редовните обитатели на несесера в чантата ми. Цветът е Vanilla Cream Pie и се оказа, че ми пасва много повече от всички по-популярни като Crème Brulee и т.н. Страхотно розово от типа my lips but better със стръкче живец и блясък.

Revlon Just Bitten Kissable Balm Stain в нюанс Honey живееше в несесера ми през изминалата година. Всеки път, когато бях в движение и имах нужда да придам представителен вид на устните си знаех, че мога да разчитам на него. Затова и вида му е доста изтормозен, но пък след две години в годишните любимци вече може да се отдаде в заслужена пенсия, предвид че си намерих маааалко по-подходящ нюанс (Honey ми беше една идея по-тъмен от нужното). Но пък ще ми липсва гъделичкащия му ментов ефект.

Лаковете на Maybelline набраха популярност в чужбина, но сякаш у нас - не чак толкова. Може би, защото цената им варира в рамките на 10-ина лв, но аз винаги си ги намирам и вземам на 30-50% намаление. За съжаление нищо повече от предлаганите нюанси не ми е необходимо, но ако разнообразието беше по-голямо със сигурност бих платила и пълна цена. Двата най-носени нюанса за отминалата година бяха French Manicure и Extreme Blackcurrent, който беше перфектен за краката. Мисля, че през тази година ще трябва да се разделя с тях, тъй като са на по половина и надолу и вероятно скоро няма да могат да се ползват.

През годината ноктите ми явно бяха се поизтормозили и имаха нужда от малко повече грижа, затова реших да заложа на база от O.P.I. Намерих много изгоден комплект онлайн, включващ стандартната и матова версия. Всъщност матовата ми харесваше малко повече, но изхабих шишенцето и нямам какво да покажа. Факт е, че ноктите ми се върнаха в нормално състояние, растат и не са се цепили от много време. Трябва скоро да поръчам пак.

Топ лак Essence - за него пиша постоянно - в нови придобивки, в любимци, в празни опаковки. Аз, останалите блогъри.. Нищо ново. Перфектния завършек на маникюра и то на страхотно достъпна цена.

Essence Pro White Glow е лак, който не съм сигурна дали още може да се намери на щандовете на марката, но лично аз го използвам всеки път, когато нямам време да се лакирам, но искам ноктите ми да изглеждат добре. Наистина неутрализира жълтите нюанси и придава чудесен здрав вид.

Лакочистителят, който царува в българското блог пространство - зелена опаковка, маслен, дрогерии Lilly. Ползвайте го!





- SKIN & HAIRCARE -


Маските се превърнаха в една от козметичните ми слабости. Насъбрала съм доста и вероятно голям процент от тях бих могла да включа в този пост, но реших да съм разумна и избрах само Mint Julep. Тя не се предлага в БГ, но е популярна в бюти средите и се изкуших да си я поръчам от iHerb (цената ѝ не беше висока). Обичам ментови аромати, а и ефекта ѝ върху кожата беше много положителен. 

От продуктите за коса имам само един представител, но това е така, тъй като си запазих (абсолютно) всички от миналата година. Да, пробвах някои нови неща и повечето ми харесаха, но нищо не можа да измести или поне да изравни позициите на миналогодишните фаворити. Нищо освен олиото за коса на Mоroccanoil. Тук е момента още веднъж да благодаря на страхотната Мими, която ми го подари.

За сухото олио на Yves Rocher съм ви говорила тук и няма съм многословна. Обичам сухи олиа + това мирише божествено.

Следва (втората ми) мини опаковка от крема за крака на Burt's Bees. Макар да е травъл размер, при все, че никак не обичам кремове за крака това говори достатъчно. Хубавото е, че се предлага в различни сетове и ако обичате мента и кокос - задължително го пробвайте.

С аква флуида на Биодерма се сдобих на едно интересно тяхно събитие това лято и оттогава сме неразделни. (Е, да - на свършване е вече). Освен че съдържа SPF фактор създава много добра база за фдт на сухата ми кожа.


За skincare секцията нямаше толкова много предствители, тъй като част от останалите ми любимци (като душ гелове, ексолианти и т.н) вече съм изхабила. Надявам се да ви е било интересно. Споделете дали някои продукти ни се припокриха или пък си добавихте желания в списъка за 2016-та.
Успешна година и до (съвсем) скоро!


Comments

  1. Zdravo, gde mogu da kupim Wet n Wild senke u Sofiji?
    Hvala ti puno unapred.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi, you can find a map here:

      http://world-of-makeup.intelpharm.com/216/%D0%9A%D1%8A%D0%B4%D0%B5-%D0%B4%D0%B0-%D0%BD%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5/

      Hope it's helpful!

      Delete
  2. Теди, много обичам дългите ти публикации и снимките са просто разкошни :))))))))))) Имаме толкова сходни любимци, че чак се въодушевих, докато четях! И на мен Naked 2 ми е супер любима, както и Wet n Wild, които не съм ползвала от цяла вечност и сега ми напомни да си ги изкарам и да им се порадвам мъничко, определено го заслужават. Всички четки са и мои категорични любимци, много се радвам, че и други споделят мнението ми.

    ReplyDelete
  3. Страхотен пост! :) Mary Lou-Manizer едва ли ще ми омръзне и на мен някога. :D Отдавна се каня да пробвам setting четката на Real Techniques и Mоroccanoil, още повече са навих.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти! Надявам се да имаш щастието да пробваш всички продукти и да ти харесат колкото и на мен!

      Delete

Post a Comment