2016 - resolutions

| Life is just repeated attempts at trying to do better.
                                           ― Richelle E. Goodrich

 Новогодишните резолюции са нещо доста модерно, но честно казано аз никога не съм си поставяла някакви. Да - всяка година си казвам, че ще ям по-здравословно, ще тренирам по-сериозно и в общи линии ще съм по-добра версия на миналогодишното си Аз. Знаете - стандартните неща. Тази година обаче ми хрумнаха някакви конкретни неща (свързани малко или много с блога) като вдъхновението ме сполетя главно след празничната 'еуфория' и реших да започна да си събирам (в списък на телефона) всичко, което успея да измисля до края на януари - и от февруари - действам. След това пък ми хрумна да го направя малко по-официално като публикувам списъка в публикация в блога. Let's do this!



- 2016 -


  1. Spending ban до юни (вкл.)
Първата и основна точка, която повлече след себе си цялата идея за резолюциите тази година, беше желанието ми да огранича изцяло покупките на козметика за даден срок, който след кратко осмисляне сметнах за удачно да бъде до средата на годината. Имам страшно много продукти, запаси и прочее и беше време да се съсредоточа в изхабяването им и да дам малко почивка на банковата си сметка. През януари все още имах нужда от 2-3 неща, но вече към края му съм си ги набавила и смятам, че с всичко налично мога спокойно да изкарам половин година (в случая - 5 месеца).
Spending ban = забрана за харчене. Изключения - ако все пак изхабя даден продукт и нямам нищо, с което да го заместя (което за момента мисля, че не е много вероятно).
Това е най-сериозната и 'отговорна' точка и се надявам да имам достатъчно воля. 

  2. На лакове - до края на 2016
Наскоро, докато си избирах лак, за да си направя маникюра, се замислих, че настоящата ми колекция заема почти цяло чекмедже. Което е повече от достатъчно за доста години, следователно през тази мога и трябва да се постарая само да изхабявам, без да купувам нови. Една от най-спонтанните ми идеи, но доста уместна.
Изключение - база и топ лак, ако се наложи и в границите на нормалните количества.

  3. 10 лака до край
Както вече обясних в предходната точка - това ще бъде годината на разчистване. В конкретния случай - на лакове. Цифрата 10 ми се стори подходяща - достатъчно предизвикателна и постижима. На кратко - до края на годината трябва да изхабя 10 лака (не до дъно, но до момент, в който не могат да се ползват повече). 

  4. 4 поста на месец
През 2015-та година честотата на публикации в блога намаля стремглаво в сравнение с предходните години и макар да имах оправдание, свързано с доста промени в работата и т.н - иска ми се, въпреки всичко, да успявам да пускам поне по един пост на седмица - или средно 4 на месец. Знаейки колко идеи за публикации стоят в планерите ми - и това няма да е достатъчно.. но е някакво начало. Пък дано успея да надвиша таргета.

  5. 25 книги
Още една сфера, в която искам да подобря представянето си. В Things I'm Loving (October 2015) споделих, че от години не успявах да довърша книга докрай и сега когато надвих 'традицията' - трябва да се движа напред без да спирам. Цифрата 25, сравнена с нулите от минали години, е доста оптимистична, но реално това са по 2 книги на месец - доста постижимо и наистина се надявам мотивацията да не ме изостави.



И така - началото е дадено! Има разбира се и още неща, които искам да свърша (и ще се пробвам), но нека
списъка да си съдържа тези по-основни 5 елемента. Ако се справя успешно - следващият път повече!
А вие има ли нещо, което непременно искате да ви се случи през 2016? Беше ли ви интересна
тази публикация или вашата резолюция е 1024×768 и хорските не ви вълнуват..
До скоро!

Comments

  1. Пожелавам ти успех в начинанието, Теди и съм сигурна, че няма да имаш никакви проблеми с изпълнението на всички поставени цели.
    Аз вече втори месец съм в "no buy" фаза и осъзнах, че не е толкова страшно, колкото си мислех и дори обмислям да включа и март, но не съм сигурна все още, ще изчакам и този месец да мине преди да правя нови планове. Не, че живота ми ще свърши ако не си купя нищо ново козметично, но си ми е хоби и като знам колко са ми слаби ангелите, не знам дали ще успея да се въздържа като напускат всички пролетни колекции.
    Иначе идеята за лаковете е отлична и като нищо да се присъединя към теб, така и така избягвам купуването им до абсолютния минимум. Много лесно се купуват, бързо се трупат и нямат изхабяване. Миналата година бях много съвестна и ако не се лъжа си взех 6,7 само, но пак си е сериозна бройка, като знам, че имам 50 в чекмеджето, които стоят неизползвани.

    Надявам се да чета повече от четири твои поста месечно, но разбиирам идеално, че понякога не е лесно и важното е ти да се чувстваш добре, а иначе колкото толкова.

    Успех в четенето, писането и въздържането от покупки, чакам с нетърпение всякакви ъпдейти и разкошни снимки, с които си решила да ни зарадваш.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Жени, не знам какво да кажа, благодаря ти за изчерпателния и прекрасен коментар - стопли ми сърцето!!

      Delete
  2. Успех в постигането на поставените цели!Аз също май трябва да се замисля върху това да спра да пазарувам постоянно всевъзможни мазила.Не минава ден без да се прибера с поредния крем за лице, ръце, тяло и поне един балсам за устни:)

    ReplyDelete

Post a Comment