Things I'm Loving (October 2015)


 Добре дошли в новата ми месечна рубрика с любими неща. Да, вече имам една такава - за козметика - беше време да започна да споделям и за всичко останало от живота, което ме вълнува. Идеята на блога винаги е била да включва всякакви неща, които харесвам и ме вдъхновяват достатъчно, за да пиша за тях. Едва ли и вас ви вълнуват само гримове, така че надявам се да ви е интересно.



  • Books

През октомври отрязах някои излишни методи за комуникация и използвах спестеното време най-сетне да се завърна към любимото ми занимание от преди ерата на социалните мрежи - четенето на книги. Респект към всички хора, които през цялото това време не са спирали с четенето - аз през последните години неколкократно опитвах (and failed miserably) и едва сега успях да завърша започната книга, че даже и три. Но веднъж като тръгнеш е лесно. Направих си акаунт в Goodreads, набелязах си книги в 'want to read', започвам и тази нова рубрика, в която да споделям за тях - дано мотивацията ми се задържи.
Важно е да ви предупредя, че чета книгите електронно на таблета и освен това (поне тези засега) - на английски. Преди не беше така - четях на български и на хартия, но както казах - не бях завършвала нищо от години, а през тези години нещата се променят. И английския ми задобрява.. Ениуей, да преминем по същество:


The Girl on the Train | Paula Hawkins
Първата книга, която прочетох беше 'The Girl on the Train'. Попаднах на нея наскоро в публикация в Bloglovin - в селекция с препоръчани книги. Стори ми се интересна и реших да я потърся. Много добро решение, което ме зариби и завбъдеще. Книгата е трилър, разказва една история през очите на три различни жени. Развръзката ми се видя лееко клиширана, но докато стигна до нея бях толкова зарибена и по книгата и по четенето като цяло, че не ми пукаше чак толкова. 

Why Not Me? | Mindy Kaling
Минди Кейлинг из май куин, ок?! Гледала съм я от самото начало в The Office и колкото и ужасна да беше Кели Капур, толкова беше и забавна. The Mindy Project e радост за душата ми, а Минди Лахири е един от най-любимите ми персонажи ever. Опитвам се да побера в думи любовта си към всички абсурдни черти на характера ѝ и просто не успявам. Изключителен фен съм на Тина Фей, Лина Дънам и Минди Кейлинг - жени, които правят свои шоута, като автори и също главни героини. И то не какви да е героини, а пълни 'шматки', търсещи любовта, които не се ограничават нито в изказа си, нито в погълнатите калории...
За разлика от първата ѝ книга - 'Is Everyone Hanging Out Without Me?', която беше от времената когато не можех да довършва нищо, 'Why Not Me?' включва доста по-настоящи истории и ми беше някак по-интересна и не можех да я оставя за дълго. Не съм сигурна дали е преведена (надявам се да има Бг варианти на всички книги, за които говоря), но ако харесвате Минди и/или хумористиката като жанр (аз го обожавам) - препоръчвам ви да добавите 'Why Not Me?' в must read листа си. 

We Were Liars | E. Lockhart
'We Were Liars' набра сериозна популярност в уеб пространството миналата година и се радвам, че имах възможността да разбера защо. Разказва се за богаташко семейство на частен остров и е интересно young adult четиво (избрана е за най-добра книга за 2014-та на Goodreads в категорията Young Adult Fiction). Прочетох я за около ден. Трудно е да я оставиш преди да събереш всички парченца от пъзела на историята. 


  • Music

За щастие и за разлика от книгите - музиката не е преставала за миг да бъде част от живота ми. Тя е един от най-големите ми извори на вдъхновение и положителна енергия.
Предполагам повечето от вас са чували за Spotify. Аз първоначално не бях голям фен, защото разбира се има реклами (ако не си плащаш абонамент) и освен това имам адски много музика на компютъра, която ми е подредена, аз съм си я избирала и т.н и т.н. Малко по малко обаче започнах да претоплям към идеята да мога удобно и бързо да откривам нова музика, която да бъде с мен на телефона, таблета и прочие. 
Другият много популярен начин за това (откриване на музика) е, разбира се, когато чуем непознато парче някъде навън или да кажем по ТВ и използваме app на телефона. Което, ако питате мен, е просто гениално. Лично аз ползвам SoundHound и не съм фен на Shazam, но това е друга история - мисълта ми беше, че общо взето музиката, която ще споделям вероятно ще е открита по един от тези два начина..
Колкото до вкусовете ми - те са доста, доста многообразни, не очаквайте да срещнете комерсиална музика, въпреки, че понякога може да се случи да си падна и по някой хит. Предпочитанията ми са най-вече към indie, singer-songwriter неща, така че вероятно ще срещате основно подобни попълнения в тази рубрика. 
През октомври попаднах на няколко страхотни парчета и не знам за вас, но аз въртя песните на рипийт, докато не ми се доповръща, та ето (най-сетне) кои бяха те:


Oh Euphoria | Keston Cobblers Club (listen)
Everything Moves | Bronze Radio Return (listen)
Thinking Out Loud | Ed Sheeran (listen)
Sleepwalk | Renee Olstead (listen)
Crybaby | Drew Tabor (listen)


  • TV, Movies & Video

Не съм фен на sci-fi и политика, но дори и от тези жанрове съм гледала доста сериали. В общи линии гледам твърде много сериали. Твърде много. Но пък не гледам телевизия... И често обичам да re-watch-вам любими сериали, вместо да започвам поредния нов. За стандартните неща, които вървят в момента нямам какво толкова да споделя засега, но нещо по-интересно, което гледах през октомври беше Ally McBeal. Не знам откъде се сетих за него, всички сме го гледали преди много години и ми се стори интересно да си го припомня. В началото беше доста странно, защото силно се усещаше, че сериала е правен отдавна. След това нещата слегнаха, смешките се увеличиха и определено се наслаждавах на абсурдността на .. всичко. Последния сезон (5) отново не беше много добър и все още имам няколко епизода за доглеждане, но цялостно - сериала си заслужаваше времето. 
Fun fact: записала съм си на телефона една кратка сцена с Джон Кeйдж в съдебната зала, която винаги успява да ме усмихне, когато имам нужда. (he's just f* awesome)


  • Food and drinks

Споделяла съм, че не пия кафе, лошото е, че не съм особен фен и на чая и така опциите ми за напитки стават доста ограничени. Чаят конкретно не че не го харесвам, просто ми е безвкусен. Опитвам се да си намирам по-ароматни варианти, но не особено успешно и като цяло главно се насилвам да пия зелен, защото е полезен, здравословен и т.н.
Наскоро се загледах в чайовете на Clipper на един рафт в Ремедиум - изглеждаха като добър ароматен вариант, какъвто винаги се опитвах да намеря и реших да си избера някой за проба. Първоначално отхвърлих идеята за Love Me Truly - макар да имаха най-готината опаковка, идеята да пиеш любовен чай ми се струва абсурдна. Започнах да обръщам кутийките и да чета състава и ароматите, за да си избера най-интересния за мен. Оказа се, че това все пак е Love Me Truly. Четейки инфото отзад разбрах, че всъщност чая не е 'любовен', а е предвиден за 'me time' или времето което прекарваме сами, релаксирайки с книга в ръка да кажем.
Има чудесен аромат, който включва канела, джинджифил, портокалова кора и кардамон. Въпреки всичко не ми е достатъчно.. плътен и си го допълвам със мляко, но не е никак лош вариант и почти съм свършила кутийката, което за този период за мен си е своеобразен рекорд. Определено ще се сдобия с още видове на марката (споделете къде освен Ремедиум мога да ги намеря?) Ако не сте пробвали Love Me Truly - препоръчвам ви да го направите. Аз със сигурност ще си взема нова опаковка. 


  • Web

И за финал - през октомври се случи първото ми медийно интервю, за което няма как да не съм супер щастлива и да не благодаря на Августина и woman.bg. Думите отново ми се губят, затова просто ще ви споделя линк, ако сте го пропуснали: shame on you цък.


Ами, това се оказа доста дълъг и трудоемък откъм оформяне пост, но пък се получи толкова добре... Аз поне съм (много) доволна, споделих си толкова неща. А вие какво мислите, подкрепяте ли новата рубрика?
Хубав уикенд и до скоро!

Comments

  1. We were liars е много добра книга, но за жалост ми стана ясно какво се случва по средата още (много такива филми и книги съм чела и гледала явно, мех).
    Ally McBeal! Аз наскоро си пуснах епизода, в който Били умира (мазохистична история) и реших, че ще се гледа отново и сега много хубаво ме подсети, мерси.
    Ииии last but not least, честито за интервюто, you totally deserve it :)
    xx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Боби <3 :-*
      За liar-ите на мен не ми стана - но както казах - не съм чела книги твърде отдавна. Макар че пък на The Girl on the Train предполагах кой какво още след едно изречение почти в началото..

      Delete
  2. Интересна нова рубрика, в която човек винаги може да открие нещо интересно. Много обичам да чета, но за съжаление нямам избор в момента и се спирам на публично право.. Като цяло обожавам постове с идеи за интересни книги, музика и тв/кино. Харесва ми този чай - пила съм го и също така още един, който беше в жълта опаковка, но не се досещам как точно беше името му. Също така, много се радвам за интервюто ти в woman.bg :)) Прекрасен блог, бих се радвала да се запознаем.
    хх
    Цвети

    ReplyDelete
    Replies
    1. Много ти благодаря за коментара, аз също съм фен на подобни рубрики, главно ги срещам в чуждите блогове обаче.
      Надявам се скоро да имаме възможност да се запознаем :))

      Delete
  3. Супер рубрика! Ще се радвам да чета повече на тези теми, че и аз с четенето съм го закъсала... :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Тоя месец ми е слаб дотук, но се надявам рубриката да върви.. Тенкс, Дейз :*

      Delete
  4. Ехеее, супер яката рубрика! А Mindy Kaling я пиша отсега в to read list!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Мерси Поли и аз много си я харесвам новата рубрика, а и толкова труд беше докато наместя и дизайнна всичко..
      Минди е мега яка..

      Delete

Post a Comment