H&M Cosmetics - Новa линия, нови придобивки и първи впечатления


 Предполагам, че не живеете под камък, така че едва ли не сте разбрали, че наскоро H&M представиха изцяло обновена козметична линия - нов дизайн, нови продукти, нови формули (без парабени). Аз се запознах за първи път с козметиката на марката при представянето ѝ на нашия пазар миналата есен като имах възможност и да тествам и споделя впечатления за част от продуктите. Тази есен получих поредната възможност за новата линия и просто нямаше как не се зарадвам. И да не споделя мнението си ...





руж Pink Peach
Ах, тази опаковка!! Просто минута мълчание, за да appreciate-нем красотата ѝ. Дизайнерите на марката са си свършили работата много, ама много добре. И говоря за цялата колекция. Едва ли има бюти блогър, който да не е отделил поне ред в блога, захласвайки се по красивите дизайни със златни мотиви.. Но нека се върнем на самия руж и другото нещо, което ми направи впечатление, когато го вадех от кутията, а именно -  лекотата на опаковката. Да, придава малко по-'евтино усещане', но има ли някой, който всъщност иска продуктите да му тежат в чантата?..
Аз получих нюанс Pink Peach, който е нежно .. ами прасковено розово - по-добре е нямало как да го кръстят. За разлика от някои от старите ружове на H&M, които съм пробвала - този се разнася (блендва) лесно, отново е силно пигментиран и е добре да се нанася по-леко. Няма огледало, но не мисля, че е такъв пропуск, а и нямаше да е лек като перце. В заключение - доволна съм, добър продукт.
Количество: 5гр
Цена: 14.99лв




червило Orchidding Me
Червилото е наистина много добро попадение. Освен разкошната опаковка, която се отличава с красивите си златно-бели нюанси  от черното болшинсвото на пазара, формулата също е on point -  кремообразна, приятна и за разлика от някои други мои лилави червила - се разнася равномерно и стои хубаво на устните. (По-надолу ще можете да видите червилото на суоч, както и нанесено на устните.)
Много съм доволна, че получих този есенен нюанс -  лилаво, но не твърде фрапантно и набиващо се на очи. Наистина много добро попълнение за колекцията ми и го ползвам с удоволствие. Ако вие не сте толкова смели - може да пробвате някой от по-неутралните тонове - на мен също ми е много интересно да разбера дали са толкова приятни като Orchidding Me ... и подозирам, че ще се изкуша да проверя...
Количество: 3.5гр
Цена: 17.99лв





палитра сенки за очи Aubergine Dream
Палитрите от новата колекция на марката съдържат по 9 цвята и са в няколко различни цветови гами, но аз имах късмет, защото получих най-интересната за мен - Aubergine Dream - прекрасна есенна тоналност, която включва няколко идеални нюанса за сезона. Щастлива съм да я имам в ръцете си, освен заради чудесната селекция и заради красивата ѝ визия (но както вече стана ясно - дизайна на колекцията е страхотен, нека не се отнасям пак натам).
Двата най-интересни за мен цвята (поради липса на имена ще използвам номера) са #6 и #8 - лилаво и ръждиво. 
Най-светлият цвят (#1) е мръсно бяло, което не ми се вписва особено в грим визиите, освен като хайлайт за вежда. Най-тъмния цвят (#9) е подходящ за очна линия - успях да го тествам и се справи доста добре. Наситен е, но не твърде много и създава точно ефект на плътна и в същото време мека линия. Нанасям го с плоска четка, като първо 'изтупвам' излишната част. Остана на място докато не дойде време за сваляне. 
Два от цветовете са твърде брокатени - #5 и #7, но за празничен грим предполагам ще са не-лошо попадение. 
И останаха три по-стандартни и неутрални цветове - #2, 3 и 4 - намирам ги за доста добро и практично попълнение. 
За съжаление палитрата като цяло, макар с красив дизайн и цветове, е най-слабия представител сред продуктите в този пост. Пигментацията ѝ не е на много високо ниво, което е приемливо за дрогериен клас, но по-големия минус е ронливата текстура на сенките. Все пак аз не съжалявам, че я притежавам и макар да имам по-добри палитри - в момента ми е интересно да експериментирам с тази. (За да се боря с двата изброени горе проблема залагам на мокра четка за по-тъмните нюанси.) Ако вие си търсите единствената и идеална палитра обаче - на пазара има по-удачни решения от това.
Количество: 7гр
Цена: 19.99лв




Ето как изглеждат продуктите върху ухилената ми физиономия, вдясно съм включила и отделни суочове на ружа и червилото. Суочовете на палитрата (по-горе) са върху фон дьо тен, но напластени добре.




лак за нокти Witching Hour
Лакът е абсолютният ми фаворит от тази селекция. За разлика от останалите продукти няма чак толкова впечатляваща опаковка, но пък формулата.. Дори един слой от него е достатъчно наситен и покривен за хубав маникюр, аз обаче съм си упорита и обичам да нанасям по два. Съхне доста бързо, без да оставя грапавини - дори напротив - стои супер гладко и бляскаво като професионален гел лак или нещо подобно... Толкова бях впечатлена, че прекарах .. срамно дълго време в съзерцаване на ноктите си след първото лакиране...
Нюанса отново е есенен и се радвам, че някой го беше избрал за мен, защото подобен цвят едва ли би бил първия ми избор, а така имах възможността да разбера колко всъщност ми пасва. Успях да прекарам четири дни с него без да се излющи, само малко изтъркване по връхчетата. За съжаление не съм търпелива личност, имах нужда от промяна и не продължих по-дълго с теста, но вярвам, че щеше да издържи и повече от тези 4 дни. Поне в документирането бях по-стриктна и споделих снимки във facebook, който ако сте пропуснали можете да видите тук - ден 1 / ден 4.
Хубавото с тази серия лакове е, че разнообразието от предлагани цветове е наистина голямо, а лошото - че аз искам да пробвам още, много още.
Количество: 8мл
Цена: 9.99лв




пудра Golden Beige
Дотук най-малко впечатления имам от пудрата. В първия момент бях сигурна, че ще ми бъде твърде тъмна - нюанса golden beige също не предразполага към употреба от бледолики девойки като моя милост. След като я нанесох обаче проблем с цвета нямаше. Матира добре, единствено не ми хареса ефекта под очите, където кожата ми е особено суха. Предполагам, че за хора с мазна кожа ще бъде най-подходящо решение. Опаковката отново е много красива, този път за разлика от ружа, включва и огледало.
Количество: 9гр
Цена: 17.99лв



* Продуктите са ми предоставени от PR, но постовете не са спонсорирани.
Мнението ми е изцяло обективно и основано на личните ми впечатления.


Ами толкова от мен, надявам се да съм била полезна, а пък вие споделете пробвахте ли някой от продуктите - какво ви хареса, какво не, съгласни ли сте с моите наблюдения? 
Успешен и усмихнат ноември и до скоро!


Comments

  1. Страхотни снимки и ревю! Цветовете в палитрата изглеждат божествено(и това ръждиво <3), жалко че не са добре пигментирани. В магазина ми се стори, че единичните ще са доста по-добри. Не трябваше да отварям поста, защото си харесах Orchidding me, n-ти на брой цвят от червилото. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Да, и на мен единичните ми изглеждат по-добри, но знам ли.. трябва да се пробва на око. За червилото - имаш ли други цветове или само си си харесала? Изкушавам се и аз за други, а разбира се нямам нужда..

      Delete
    2. Имам само Brunette Ambition, но определено няма да е последният. Разбирам те, напоследък все червила разглеждам и купувам. ;d

      Delete
    3. Ти стой и гледай колко си накупих аз (червила) - ще има специален пост (един от следващите) ..
      (Hint - всички са тъмни (за есента))

      Delete
    4. Ухх, супер! Ще чакам :D Само дано не си харесам много

      Delete
  2. Обожавам новата колекция!

    ReplyDelete

Post a Comment