Тоник и мицеларна вода Avon Nutra Effects

| Don't judge each day by the harvest you reap but by the seeds that you plant.
                                                                           ― Robert Louis Stevenson

 Вероятно сте чували за серията Nutra Effects на AVON. Тя е създадена с активен комплекс от семена и включва няколко подлинии, като всяка от тях е с различен екстракт - хидратираща и матираща - с чиа, озаряваща - със стрелиция, anti-age - с нар и почистваща - с ядки от сапунено дърво. Днешната публикация е посветена на последната - почистваща линия и по конкретно на два от продуктите в нея - тоник и (новата) мицеларна вода.



Ако не сте запознати с функцията на ядките от сапунено дърво (аз също не бях), които са основна част от активния комплекс на серията Nutra Effects - ето каква информация открих за тях: добиват се от сапунено дърво - Sapindus mukorossi, което вирее в Непал и Индия и са натурален и екологично чист продукт. Съдържат вещества с миещи свойства, които спомагат за лесното отстраняване на излишния себум от кожата, а при смесване с вода се превръщат в деликатна пяна. (Използват се също за измиване на всякакви видове повърхности, съдове, за пране, къпане и др.)




тоник за лице
Започвам с тоника, но за него ще кажа само няколко думи, тъй като е подходящ за мазна кожа, а моята е доста суха. (За сметка на това пък ще наблегна на повече наблюдения над мицеларната вода - и двата продукта имат сходни опаковки, консистенции, количество и цена.) Пробвах го няколко пъти и нямах проблеми, но не исках да рискувам с пресушаване. Предполагам, че хората с мазна кожа биха го оценили по достойнство. На мен единствено не ми хареса по-силния алкохолен аромат, който изцяло липсва при водата.

мицеларна вода
Сигурно знаете, че мицеларната вода съдържа частици (мицели), които привличат и отстраняват замърсяванията. Според AVON тяхната вода Nutra Effects е разработена специално, за да даде на кожата много повече от почистване - благодарение на иновативната си формула тя ще успокои кожата и ще я освобожди от усещането за опънатост, като я дарява с естествен блясък и по-здрав вид.
Аз ползвам водата Nutra Effects от няколко седмици - справя се добре с почистването - без особена разлика с други сходни продукти. На снимката долу можете да видите способностите ѝ нагледно след минаване веднъж с памуче и със среден натиск над различни грим продукти. (Разбира се при ползване на лице винаги минаваме няколко пъти - до пълното почистване.)




Има стандартна консистенция и лек свеж аромат. Не съдържа парабени, оцветители и алкохол и е подходяща за всички типове кожа. На мен на няколко пъти ми залютя на очите - още не мога да открия зависимост, защото не се случва всеки път, а на някакъв случаен принцип... Пълният ѝ състав можете да откриете на снимката долу.
Надявам се да съм била полезна и до скоро!



Количество: 200мл
Редовна цена: 8.90лв /промоционална цена на водата: 6.50лв/

* Продуктите са ми предоставени от PR, но постовете не са спонсорирани.
Мнението ми е изцяло обективно и основано на личните ми впечатления.


Comments

  1. И при мен се случва същото с мицеларната вода. Някой път ми залютява, друг път не.Все още не мога да разбера каква е причината.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз мислех че може да е от спиралата, тествах ама не успях да постигна ефект..

      Delete
  2. Тоникът е доста стар като продукт просто опаковката му е сменена

    ReplyDelete

Post a Comment