Замъка Равадиново

| Do not build a castle around one act of kindness; do not build an empire around one act of cruelty.
                                                                                                                    ― Paul Bamikole

 Ако сте пътували по плажната ивица през Созопол, то едва ли сте пропуснали извисяващата се в далечината романтична постройка на.. единствения в България замък. Това е замъка в Равадиново, построен е през последните десетина години и е отворен за посетители.
И тъй като всички от нас в даден момент от детството си са мечтали да станат принцеси (right?) - бях планирала да посетя замъка си още по-миналата година. Съединителя на колата ми беше решил нещо друго обаче..
Миналото лято, вече с нов и по-послушен съединител, замъкът беше посетен. А в началото на това лято .. е време да споделя снимките.. Ок, де, исках да ги споделя още тогава, нооо.. .. кучето ги изяде..



И така, както казах, в края на миналото лято не успях да направя пост, а през зимата реших, че такъв би бил излишен, затова ето най-сетне малко спомени, които пък може да ви вдъхновят да се отбиете и вие там. 
Замъкът е отворен всеки ден от 9 до 22ч, има вход, който изглежда се увеличава през годините.. в момента е отбелзязан онлайн като 10лв. Вътре в него има кули, статуи, езеро с лебеди, какво ли не... най-добре да оставя снимките да 'говорят' и без това ме мързи да пиша много много в петък вечер.














Спомням си, че беше доста топло и дългата ми черна рокля не беше добър избор, но какво да се прави..
Сред всички постройки, черепи и ризници пък имаше и една по-прохладна изба.






Докато се разхождах видях тая жаба и викам си 'ехаа, т'ва ще да е моя принц!'. Целунах я, както е видно,  ама нищо не се случи.. само малко по-късно по време на разходката се появи някакъв псевдо принц в смешни одежди и сабя, който не само, че не ме поиска за жена, ами и очакваше да му платя такса, защото съм го снимала.. как пък не.. аз искам ли такса, че ме гледа..







И малко в стил Game Of Thrones мини пътеписа приключва. Макар доста кичозен на места - аз съм доволна, че все пак посетих замъка. А на вас как ви се струва, бихте ли го посетили или ако вече сте как ви се стори?
Приказен уикенд от мен и до скоро!


Comments

  1. Това е едно от най-любимите ми места ever! Имам пост от миналото лято, когато и аз успях да го посетя...и до ден днешен като се сетя - настръхвам! Толкова ми беше хубаво :)

    ReplyDelete
  2. Ауууу изглежда доста интересно! Определено ми привлече вниманието. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ама не си прави труда да целуваш никакви жаби като идеш...

      Delete
  3. Теди, имаш чудесна коса? Как е поддържаш, ако не е тайна?
    Поздрави :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти, за щастие имам добри гени в това отношение.. Без тях не мисля, че каквито и да било продукти могат да дадат същия резултат. Иначе основното е - мия я два пъти в седмицата, подстригвам я много рядко, като се грижа за връхчетата с олио (много харесвам mythic oil на Лореал). Нямам някакви тайни маски или .. други магии :))

      Delete

Post a Comment