Favorites: Юни 2015

| Green was the silence, wet was the light, the month of June trembled like a butterfly.
                                                                                                 ―  Pablo Neruda

 Макар в средата на юли, но ето кои продукти влязоха в селекцията на най-харесвани за юни:





флуид Bioderma Photoderm MAX SPF50+ Aquafluide
Наскоро ви споделих, че Биодерма представиха нов продукт и ето, че директно влезе в любимците ми. Това всъщност е слънцещитен флуид със сух финиш, който се предлага в 3 варианта - безцветен, светъл и тъмен. Аз се поколебах, но в крайна сметка избрах безцветния. Използвам го сутрин след серума и преди фон дьо тена и прави прекрасна база, която освен това е и с SPF 50+ защита. Просто идва точно на място за сезона, какво друго да кажа..

маска Avon Heavenly Hydration
Винаги съм готова да пробвам нова маска, още повече хидратираща. В тази на Avon ми харесва това, че е на много достъпна цена и аромата е свеж и приятен. Като хидратация се справя добре, не е най-добрата, разбира се, но за цената си е чудесна и я ползвах доста често напоследък.

маска Freeman с активен въглен и черна захар
Това е комбинация от маска и скраб - оставя се на лицето за около 5 минути (аз го правя под душа за по-лесно) и след това се масажира. Имайте предвид, че частичките са по-едри и груби. Полира кожата много добре и има приятен аромат, противно на очакванията ми - недоближаващ се с нищо до въглен. Освен това маската на вид е черна и супер забавна за ползване, особено ако симпатизирате на миньорите в Перник.

серум Bioderma Hydrabio
Имам чувството, че у нас серумите са малко пренебрегвана част в грижата за кожата (в сравнение с чужбина..). Лично аз допреди ги използвах главно нощем. Е, ами време беше да поправя грешката и опитите си да хидратирам кожата. В момента, в който чух за този серум в един клип, знаех че това ми е липсвало. Биодерма са популярни с ненатрапчивите си аромати и консистенции и предусещах, че този серум ще се вмести безпроблемно в рутината ми. Както казах използвам го сутрин, преди крема и оттогава определено усещам кожата си много по-съживена.

червилo Essence Natural Beauty
Идеален неутрален цвят (в моите очи). За съжаление самото червило не е трайно, но въпреки това го харесвам и мисля, че си заслужава и само заради идеално пасващия цвят - точно колкото да направи устните сочно розови, без да се набива на очи. Струва ми се, че би отивало на всеки, а и като цена е супер достъпно.

гланц Nyx Vanilla Cream Pie
В предишния пост с нови придобивки споделих, че не можах да избера и си взех два глоса на Nyx - този и доста по-популярния Creme Brulée, oказа се обаче, че втория ми влиза много по-малко в употреба. Също като Natural Beauty (по-горе) Vanilla Cream Pie е много приятен розов нюанс, който акцентира устните без да се набива на очи. Ако сте пробвали глосове на марката, то знаете, че консистенцията им е приятна и не лепкава, а ако не сте - може би е време.

сенки wet'n'wild Walking On Eggshells
Наскоро се сдобих с първите си тройни палитри на wet'n'wild. И двете са безкрайно популярни, но очаквах че Silent Treatment ще ми хареса повече, може би защото доскоро не се предлагаше в БГ. Оказа се, че Walking On Eggshells макар да изглежда като по-стандартна и безинтересна е много по-практична и посягам към нея много по-често. Препоръчвам ви непременно да ѝ хвърлите едно око, ако сте начинаещи в грима или носите по-изчистени сенки. Не защото пигментацията ѝ е слаба - напротив, просто цветовете пасват идеално на клепача без да създават твърде 'драматична' визия.

крем Avon Planet Spa Luxuriously Refining
Този крем се оказа пълна изненада за мен. Признавам си, че нямах особени очаквания, все пак е от нисък клас, но - оказа се, че моята кожа го харесва. Води се 'overnight treatment', така че го нанасям вечер преди лягане и казвам ви кожата ми е станала още по-гладка. Първите дни не ми се вярваше, че се дължи на него и затова реших да си направя тест на ръката - намазах само едната и на другия ден, разбира се тя беше доста по-загладена и мека.
Нямам представа дали ще се отрази така на всички, не съм чувала други отзиви, но ако решите да го пробвате ще ми е много интересно да разбера вашите впечатления.




Това беше от мен, надявам се да ви е било интересно да надникнете в козметичните ми размисли и страсти. До скоро!


Comments

  1. Имах крема на Аvon и моята кожа също много я заглаждаше, но ми идваше прекалено тежък, защото съм с мазна кожа и спрях да го ползвам.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз съм със суха :)) Все пак започнах да използвам по-малки количества.. имам чувството че в тея жеги всичко ми идва тежко..

      Delete
  2. Определено и аз съм влюбена в маската на Фрийман и кремчето на Биодерма за защита. Просто са прекрасни продукти!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Супер, радвам се, че има и други ценители :))

      Delete
  3. Оооо крема на PLanet Spa от Avon ми е любим от много време! <3 Като излезе поръчахме два - за мен и за майка ми и накрая аз използвах и двата :D Но вече реших да го сменя :)

    www.gamesoffashion.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ето, а аз не бях чувала нищо по темата..

      Delete
  4. Здравей, искам да попитам продават ли някъде в София продукти на wet n wild ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, ето тук има карта: http://world-of-makeup.intelpharm.com/232/Wet-n-Wild/

      Delete

Post a Comment