Home Haul: Поръчка от H&M Online


 Този месец беше откриването на онлайн магазина на H&M - събитие, което зарадва всички любители на марката, в това число и мен. Най-вълнуващата новина, обаче беше, че на сайта се предлагат и продукти от линията H&M Home, която e безкрайно популярна и харесвана в чужбина и отдавна чаках и се надявах да достигне и до нашите ширини. Тъй като живея в столицата имам достатъчно достъп до магазините на H&M, откъдето мога да се сдобия с дрехи и аксесоари, но продукти за дома - това вече е друго нещо. Но нека преминем по същество - какво и как си поръчах, четете по-надолу:



Откакто отвориха онлайн магазина прекарвах доста време на него, браузвайки и избирайки продукти. Обичам да пазарувам стоки за дома и после да декорирам.. Миналата седмица бях поканена на събитие по повод новата Conscious колекция на H&M (снимки), където получих ваучер за 40% отстъпка от целия сайт и побързах да се възползвам и най-после да поръчам, докато все още има наличности и доставката е безплатна. Пуснах поръчката в събота и я получих днес - четвъртък. Вероятно би пристигнала и по-бързо, но предполагам, че в момента интереса е сериозен. (Все пак имайте предвид, че седалището/подателя се намира в Русе). Пратката пристигна в грамаден кашон с логото на марката. Тъй като нямах нищо чупливо (така и не грабнах нищо от секцията 'Декорации') - не мога да дам мнение за този род продукти, но моите бяха опаковани чудесно.
Ето малко повече за процедурата по поръчване, след което и за самите продукти, които си избрах:




Регистрация и поръчка
За да можете да направите поръчка трябва първо да се регистрирате. Сайтът е лесен за навигиране, аз лично се ориентирах много лесно.  Всичко е стандартно, така че няма да навлизам в детайли. Имате опция да добавите кодове за намаление. 

Плащане
 - с карта Mastercard или Visa;
 - с наложен платеж: плащате в брой на куриера.

Известия
След като направих поръчката получих известие на имейла. След като беше изпратена - също. Получавате и номер за проследяване, което е чудесно. Отделно куриерите ме уведомяваха за състоянието на пратката с имейли и смс-и.

Куриерска фирма: Еконт.
Срок на доставка: 3-4 работни дни.
Цена  на доставка: 6.90лв., независимо от размера и теглото. По случай откриването до 3.05. е безплатна, така че не пропускайте да се възползвате.

Връщане на стока
В пратката получих формуляр, с който много лесно мога да направя връщането. Принципно разполагате с 30 дни, за да решите дали артикулът е подходящ за вас. Сумата за върната стока  се възстановява по карта. Цената на доставката при връщане на стока е 4.90лв.




Памучна покривка за маса
Имах нужда от неутрална, но красива и модерна покривка и мисля, че направих добър избор. Много ми помогна факта, че на сайта често има снимки на продуктите, включени в цялостен декор, както беше и в случая с покривката.
За съжаление вече е изчерпана, така че дано не сте си я харесали твърде много, но на сайта все още има добри предложения и забелязах, че обикновено като едно нещо се изчерпа се появяват други нови попълнения от този тип..




Това черно-бяло килимче с жълто намигване го харесах без ясната идея къде точно ще го сложа, но все пак реших да го поръчам, защото изглежда сякаш би вдъхнало живот на всяко пространство, като в това време не е твърде изискващо откъм цветови гами и би се вписало лесно.
Днес, вече на живо, успях да му намеря идеалното място в близост до покривката и възглавницата и се получи супер свежа комбинация.. само се опасявам как ще се спогодят с котката..




Декоративните възглавници са ми малка слабост. Имам повече, отколкото са ми необходими, но винаги си харесвам някоя нова и после се чудя къде да съхранявам излишните..
Ако не си е проличало от този пост дотук - комбинацията от черно и бяло също ми е слабост и съжителството ни с тази калъфка просто беше неизбежно.




Бях си харесала една друга кърпа - черно и бяло с ромбоидни мотиви, в тон с покривката и килима (не че те ще стоят в банята), но докато пусна поръчката и се беше изчерпала... Не се учудвам, защото беше страхотна.. Все пак си поръчах тази розовата, която се подава на снимката горе - стори ми се симпатична и искам да пробвам качеството на марката - ако ми хареса ще си поръчам още - имам нужда от кърпи.

Виждала съм комплекта на живо в магазина - изглеждаше много сладко и практично, но тъй като не е нещо от първа (нито втора) необходимост - се опитах да не се заглеждам излишно. След като получих кода за намаление, обаче, нямаше как да пропусна да се сдобия с него. Включва три торбички с различни размери и илюстрации - за обувки, бельо и бижута. Макар (за съжаление) да не пътувам толкова често, колкото ми се иска - когато все пак стягам куфара за някъде - тези прелести ще го красят..

-
Това беше всичко от мен и от поръчката. Побързах да пусна поста, тъй като има немалък интерес, а и не бях на работа - да се надяваме, че съм помогнала и отговорила на въпроси, които може да сте имали. Ако ли не - задавайте ги в коментарите. Лека вечер и до скоро!

Comments

  1. Много хубави придобивки! И аз съм се загледала по килимчето, но още не съм измислила къде да го сложа и затова не го поръчвам... И торбичките са мега сладурски :) Да си ползваш всичко с кеф :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благордаря ти, ти също имаше котенце нали? То точи ли си ноктите по постелките? Моето много харесва тази за банята..

      Delete
    2. Да, тамън 2 броя. Аз съм им купила една постелка за 5 лв. след като ми разпертушиниха предишната :D

      Delete
  2. Супер! Нямам търпение и моите неща да пристигнат! Аз не пазарувах от секцията за дома, въпреки, че много неща ми харесаха, но пак очаквам с огрооооомно нетърпение!!! :D

    www.gamesoffashion.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ще чакам да споделиш минумим снимка в социалните мрежи!!

      Delete
  3. Ау, страшни красотички, много ми харесват :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Мерси, и аз много си ги харесвам :))

      Delete
  4. Страхотни придобивчици :) Аз още се чудя на "серията" Fresh start :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ще чакам да споделяш придобивки :)

      Delete
  5. по-повод срока на доставка: не мисля, че е свързано със събитието около Conscious (ха, явно не съм останала достатъчно дълго, та да разбера за 40-те % намаление LOOOL) Бях поръчала някои неща още като пуснаха сайта, седмица-две по-рано и също ми се стори, че отнема повече от нормалното. "Нормално", като се има пред вид, че има магазин на 10 мин от мен и още не знам колко в София. Но забелязах, че пратката идва от Русе, сигурно затова отнема толкова...Тези торбички са много полезно и симпатично нещо, не съм ги виждала досега :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз написах, че вероятно отнема повече време не заради не conscious-а, а заради големия интерес около отриването на онлайн магазина, в момента има доста кодове за намаления. Иначе тези 40% бяха в торбичките, които даваха на изхода..
      Реално моята пратка дойде в обявения строк - 4 раб.дни, така че няма какво да се оплаквам. Иначе си права за магазините в Сф, но пък не всички живеят е в Сф, а и аз поръчах неща, които ги няма по магазините..

      Delete

Post a Comment