The Body Shop Camomile Cleansing Oil

| It has been said that a pretty face is a passport. But it's not, it's a visa, and it runs out fast.
                                                                                                               - Julie Burchill

 Почистващото олио с лайка на The Body Shop беше първият ми почистващ продукт от подобен изцяло маслен тип и макар в началото да бях с леко смесени чувства, сега - когато ми остават само няколко милилитра до края му - си дадох сметка, че не ми се иска да свършва. И също така - че е крайно време да направя ревюто за него.



Опаковката на пръв поглед е добре замислена - пластмасова и с помпичка. За съжаление обаче, моята беше дефектна и от гърлото на помпата се стичаше продукт след всяко ползване. Разпитах други БГ блогърки, които имат олиото и те казаха, че нямат подобен проблем, но са срещали това оплакване из чуждестранни ревюта.. така че предполагам е въпрос на късмет. Ясно е, че за транспортиране при пътуване и дума не може да става.

Икономичност: Дори да не беше проблема с гърлото, самата помпа засилва доста продукт и олиото не е от най-икономичните опции, но не толкова, че да ви свърши след един месец.




Консистенцията си е като на олио, но по-течно и не толкова мазно. Има ненатрапчив и приятен аромат.. би трябвало да е на лайка, но аз не мога да го определя.

Употреба: първият път когато го използвах бях доста нетърпелива и по навик го нанесох на мокра кожа. Почистващите масла/олиа обикновено се нанасят на суха кожа, както можеше да разбера от указанието на опаковката, ако, разбира се, бях погледнала. Нужно е да се масажира добре по цялото лице, олиото разтваря всичко, след това вече можем да добавим водата - консистенцията се преобразува в бяла емулсия, която се изплаква и готово. За разлика от други "маслени" продукти тук не е нужно да използваме кърпа за премахването му и макар да оставя мазен филм след употреба, той е наистина много, много слаб. Точно колкото да направи кожата по-подхранена, а не пресушена от почистване.




Съставът можете да видите на снимката горе. The Body Shop са популярни с cruelty free политиката си. Също така продукта не съдържа парабени.

Къде: Олиото се предлага в българските сайтове на The Body Shop, като моето е поръчано от mybodystore.bg /вижте повече за поръчката тук/. Цената му в момента е 28лв, но преди беше около 32. Ако знаех, че това е единствената възможна цена - вероятно бих платила и нея, но на UK сайта олиото струва едва £10, като често има всякакви промоции и намаления, което го прави много по-изгодно. За съжаление от там може да се поръчва само с превозвач.




The Body Shop Camomile Cleansing Oil е доста харесван продукт сред английските блогърки (Амелия Лиана, Еси Бътън и др.) и смятам, че си струва да се пробва. Особено бих го препоръчала за хора със суха кожа и/или за студените месеци. А ако го намерите на изгодна цена - изобщо не се колебайте. И аз вероятно бих го купила отново - някой ден, когато няма нищо ново, което да ме привлича с 'блясъка' си..

Количество: 200мл
Цена: £10 / 28лв 


Comments

  1. Не знам къде си чела, но масово хората се оплакват от помпичката включително аз и Амилия Лияна. Почти не съм срещала ревю, в което някой е късметлия и опаковката му не е паянтова. Иначе продукта е невероятен и най-любият ми за сега от този тип.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз написах, че други момичета са чели, не аз - казаха ми го когато ги питах за техните помпи. Аз го поръчах преди много време, нямаше толкова инфо още, а пък и аз толкова и се задълбочавам ..

      Delete
  2. Този продукт все още не съм го пробвала. Използвах маслото от същата серия и изобщо не ми допадна :) благодаря за ревюто - много ми беше полезно. Поздрави, Мая

    ReplyDelete
    Replies
    1. Маслата са странни - аз имам едно и макар да е готино нанасянето с масаж, свалянето е супер трудоемко..
      Олиото го харесвам - свежо, не е твърде мазно и се сваля наистина лесно..

      Delete
  3. От много чуждестранни блогърки наистина чувам за него и все ми се иска да го пробвам, но така и не съм се наканила. Много полезно и хубаво ревю :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз в началото имах малко високи очаквания .. олиото е много хубав продукт, но ако не беше толкова overhyped сигурно щеше да е по-добре..

      Delete
  4. Хубаво ревю, Теди. Харесвам продуктите на The Body Shop и ако бях в България, щях да си поръчвам от английския им сайт редовно. За съжаление тук цените са нереални (маслото е над 20 евро) и просто не мога да ги оправдая, промоции и намаления няма. Дано някой ден ми се отдаде възможност да пробвам и други техни продукти.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Малоумна работа.. В крайна сметка ако не издържаш да пробваш нещо - можеш да поръчаш от бг сайта някой път като се прибираш.

      Delete

Post a Comment