Сет четки за грим Too Faced (Teddy Bear Hair Brush Set)

| People say nothing is impossible, but I do nothing every day.
                                                          ― A.A. Milne, Winnie-the-Pooh

 На имения ми ден миналата година приятелят ми тръгнал да ми търси палитрата Chocolate Bar на Too Faced. Вървял, вървял и стигнал до едно поточе.. Ок, де - нямам смислена идея за увод  на този пост. Просто явно в началото на годината се мотивирам да пиша за продуктите, които са стояли твърде дълго в списъка ми с планирани. А този сет наистина получих за имения си ден още миналия март.



И наистина приятеля ми бил решил да ми взема палитрата Chocolate Bar. Аз тогава дори нямах особен интерес към нея.. сигурно и сега нямаше да имам, ако не я бях видяла в 15 000 видеа с любимци за 2014-та, но както и да е - дори вече да я искам - постоянно е изчерпана и макар миналия март да не беше толкова популярна - е била изчерпана и тогава.
Та така - по случайно стечение на обстоятелствата - получих сет с четки на същата марка. Наречен Teddy Bear Hair Brush Set. На Тодоровден. Който през 2014-та се падна и на осми март. (witchcraft!!)




Сетът идва опакован в красива кутия, включваща 5 четки и несесер. Като цяло смятам, че  селекцията е доста добра, но трябва да се има предвид, че само тя няма да ви бъде достатъчна за абсолютно всички нужди.  
Цената на комплекта е около 100лв (Sephora) и първоначално след като я научих ми се стори пълно и безбожно разхищение (имайки предвид, че първо: за тези пари предпочитах някаква палитра сенки, и второ: вече имах доста голям запас четки). Впоследствие като се замислих - една четка реално излиза около 20-ина лв. И в сравнение с прословутите четки от дрогериен клас на Real Techniques - например сходният сет 'Nic's Picks Collection', който варира като цена между 30 (в US сайтове) и £30 (в UK сайтове) - разликата не е толкова голяма.




Всички четки имат прелестен дизайн - розови дръжки със златен надпис и метален елемент. 
Името на сета не е случайно -  четките са със синтетични cruelty-free косъмчета, създадени с помощта на луксозни "косъмчета на плюшени мечета", които са също толкова мекички и вършат толкова добра работа, но "без жестокостта в производството на традиционните четки от животински косми".
Изработката и качеството на четките са също много добри (както и би трябвало да се очаква от подобен клас) - нямам спомен да съм видяла паднал косъм от която и да е от тях досега. Мият се лесно, удобни са, загребват достатъчно продукт и като цяло нямам забележки. Все пак имайте предвид, че не притежавам четки на Sigma или МАС и не мога да преценя как тези биха се класирали сред подобни 'величия'.




Селекцията, на която Too Faced са заложили, определено е интересна. Някои от четките са по-стандартни, а други - доста уникални. Нека ги разгледаме поотделно:




powder brush // четка за пудра
Най-често използваната от комплекта - за момента - всеки ден. Използвам я за нанасяне на пудра - това ми е най-голямата четка и винаги съм искала да имам подобна (че дори и по-голяма, въпреки че реално не мисля, че е нужно). С нея се работи бързо и лесно и съм доволна.




blender brush // четка за блендване
Първоначално ми се стори малко неподходяща за блендване.. може би понеже се различава по форма от стандартните четки за тази функция. Един ден, когато се оказа, че всички други четки са ми мръсни, все пак я извадих и за няколко дни успях да ѝ свикна и да започна да я харесвам повече. За момента пак използвам друга четка за целта (на Oriflame), но се замислям дали да не я заменя с тази, тъй като е значително по-мека и нежна с клепача и шанса ефекта ѝ всъщност да ми хареса повече след като ѝ свикна е доста голям.

contour brush // четка за (очен) контур
Доста интересна четка, не съм попадала на подобна при други марки - кръгла и с ъгъл на върха. Много е подходяща за разделяне на цветовете само над или под сгъвката на окото. Особено ако нямате друга четка за тази функция - тази е чудесно попълнение.




all-over shadow brush // четка за сенки
Стандартна четка за сенки. Използвам я в ротация с няколко други и се справя добре. Не ми е направила впечатление с нещо повече от останалите ми подобни четки (като функционалност).

liner brush // четка за очна линия
Най-малко употребяваната от всички досега - има странна форма с остър връх, подобна на молив. Води се за очна линия, но съм я тествала основно за разни по-малки участъци, като вътрешния ъгъл на окото или долния клепач, но честно казано имам други четки, които са ми по-удобни за тези места (може би просто съм им свикнала). Покрай подготовката на ревюто реших, че е крайно време да я тествам по реалното ѝ предназначение и извадих гел очната линия. Резултата определено надмина очакванията ми и напоследък често залагам на тази комбинация (и без това от доста време исках да се позавърна към гел очната линия).




Несесерът е с красив златен дизайн с розови сърца. Честно казано ми свиди да го ползвам и стои в кутията (но пък и имам доста други несесерчета в арсенала). Иначе е прекрасна идея за допълнение към един сет четки. Така розово-златната феерия е пълна и кара всяко момиче да се чувства като в луксозна приказка.




В заключение - на кого бих препоръчала този сет? - ако държите много на външия вид и марката на продуктите, които ползвате, ако искате те да са cruelty-free, ако нямате вече много голяма колекция четки и ако обичате gurl-y дизайни - то сигурно ще заобичате този сет.
Също така ми се струва чудесна идея за подарък за наближаващите 14.02 или 8.03, така че ако има четящи господа - да си вземат бележка. Ако няма - намерете начин деликатно да им подхвълите статията :))

Както винаги - надявам се да съм била полезна. Пожелавам ви прекрасен уикенд на златни сърчица и до скоро!

Comments

  1. Страхотен сет!!Дизайнът им е уникален <3 Само тази за блендването ми изглежда малко странна,но всички изглеждат супер меки и хубави :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Напоследък все по-често си я използвам и наистина като се свикне е много мека и приятна за ползване.

      Delete
  2. Ох, как ти завидях благородно, хихи. Браво, със здраве да си ги ползваш :))

    ReplyDelete
  3. Сета е едно бижу, направо <3 Въпреки, че формата им ми се струва странна ти вярвам, че са добри. Дано и моя господин прочете поста :D Шегувам се естествено :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Не разчитай само на съдбата ;))

      Delete
  4. Сетът е супер сладурски и формата на четките е оригинална, определено. Сполучлив подарък, бих казала! :)) Четката за контур съвсем малко ми напомня на една четка на Ebelin, която обаче е малко голяма и твърда за окото.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Тези са много мекички. И наистина с много интересен вид..

      Delete
  5. Прекрасен приятел си имаш Теди :) тази година още по-хубав подарък да ти избере:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Е какъв е тоя коментар от теб!?!?!

      Delete
  6. Сета е много хубав и тематичен. Бих си го гледала само на шкафчето даже! :D Жив и здрав да е момъка!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Моя несесер още стои в шкафчето и ми свиди да го ползвам...

      Delete

Post a Comment