Маска за лице Lush Mask of Magnaminty

| A mask tells us more than a face.
                             ― Oscar Wilde

 Mask of Magnaminty има един от онези аромати, само заради които си струва да купиш даден продукт. Е, разбира се - ако като мен сте душевно на възраст между 6 и 10 години и ви влече всичко шарено, ароматно и с вкус на сладкиши ..
Всъщност, ако е така - то Lush вероятно вече е сред любимите ви магазини ..



Сигурно помните, че наскоро отразих посещението си в магазина на Lush в Мол Сердика, днес искам да споделя впечатленията си и от една от техните маски, наречена Mask of Magnaminty.




Опаковката ѝ е стандартна за Lush и вероятно не толкова - за тези, които не са ползвали марката досега. Представлява черно контейнерче с капачка и лично на мен ми харесва. Бъркането с пръсти в нея е неизбежно, тъй като консистенцията е доста гъста и с частички.

Interesting fact: Не изхвърляйте празните опаковки - съберете 5, занесете ги в магазина и ще получите подарък чисто нова маска.




Консистенцията, както споменах по-горе, е доста гъста и съдържа частички (семенца), които при отмиване ексфолират кожата. На цвят е зеленикава и придава познатия смърф ефект (който можете да видите в дествие тук).




Ароматът е б.о.ж.е.с.т.в.е.н. Ментата, на която е кръстена маската се усеща доста по-слабо, а основната нотка (за моето обоняние) е на затоплен мед (който всъщност е и първата съставка в списъка). Вече на няколко пъти споменавам в блога, че толкова много харесвам аромата ѝ, че постоянно отварям кутийката, за да я подуша. Разбира се вкусовете са си индивидуални, така че, ако минавате през Lush - потърсете тестер и вижте дали и вас ще опияни..


Употреба - нанася се плътен слой върху лицето (може да се ползва също и за гърба) и се оставя да подейства около 10-15 мин. За този период няма да се втвърди, а само става леко лепкава. Ако я оставите да изсъхне твърде много, свалянето ще бъде малко по-трудоемко, но ако обичате да си правите процедури през уикенда е идеална - аз използвам масажни движения и се наслаждавам на отстраняването. Ако пък искате нещо бързо - може да се ползва също и като ексфолиант. Има лек охлаждащ ефект и оставя кожата мека, свежа и без никаква стегнатост.
Според опаковката действа и срещу пъпки - за момента не мога да изразя мнение по този въпрос - мисля, че има някакво действие, но не съм установила ефекта на 100%.





В категория съдържание Mask of Magnaminty също печели много точки. Съставките, които можете да видите на снимката горе, са изцяло натурални, с изключение единствено на парфюма. Благодарение на тях се гарантира трайността на маската и тя е самоконсервираща се. Липсват всякакви изкуствени консерванти.


За мен Mask of Magnaminty се нареди сред любимите продукти, така че, ако написаното дотук ви е заинтригувало - препоръчвам да я пробвате и вие, аз определено ще се запася с нова.
Магазини Lush можете да намерите в Сердика Мол, The Mall, както и онлайн на www.lushbg.com.



Количество: 125мл
Цена: 10.90лв
* Продуктът ми е предоставен от PR, но постовете не са спонсорирани.
Мнението ми е изцяло обективно и основано на личните ми впечатления.


Comments

  1. Това за опаковките на full size продукти важи ли и в България? На моите пише, че подаръкът е от пресните маски, каквито при нас няма, а в магазините не съм питала :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз съм питала и важи - дават малка Mask of Magnaminty или сапунче:)

      Delete
  2. Тъкмо я свалих :) За втори път я ползвам и много ми харесва. Съгласна съм за миризмата, но не съм съгласна за целия им асортимент, че важи. Доста неща подуших и ми направи лошо впечатление как повечето миришат малко изкуствено.. да речем аптечно, защото една приятелка ползва това определение, макар че за мен то не описва точно. Взех и тоника им с чаено дърво и ми мирише на "все едно съм на зъболекар".
    Да се върна обаче на маската :) В магазина доста ми я хвалиха и казаха, че може да се стои колкото си пожелая. Наистина след 15мин става само лепкава и не е напълно изсъхнала. За сега най-много 30 мин съм я държала. Много ми харесва и не усещам да ми изсушава кожата, а точно обратното. И не знам дали си въобразявам, но има и лек затоплящ ефект. Много ми харесва за сега и си я пазя много, макар че е наистина икономична. това за опаковките ще го имам в предвид ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Да, аз само за маската говоря и дори и за нея съм казала да се помирише на място.
      Иначе аз не съм успяла да подуша 100% от нещата, като цяло много ми харесва как ухаят, но сигурно има и нещо, което няма да ми допадне..

      Delete
  3. Не знам дали на мен ми има нещо, но миризмата в Lush ме дразни толкова много, че се изнасям всеки път без дори да разгледам подробно. Чак главоболие си докарвам. А съставите на Lush много им допадат иначе.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Едва ли ти "има нещо", но явно просто наситени миризми не ти понасят.. аз пък искам цялата ми къща да мирише на Лъш..

      Delete
  4. В списъка ми с маски за купуване е :) Само да приключа с някоя и си я купувам, ревюто беше много убеждаващо :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Супер, явно и ти харесваш медно-ментови аромати :)

      Delete
    2. Обожавам ментови аромати :) аз само да добавя, че в магазина приемат и опаковките от душ-геловете. Аз си купих Snow Fairy и момичето каза, че ще ми го приемат, когато връщам 5 опаковки :)

      Delete
  5. На мен пък момичетата от Лъш ми бяха казали, че това с връщането на опаковките не важи тук....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Със сигурност важи - питала съм управителя, също го има и на страницата на Lush :)

      Delete

Post a Comment