Movember с Константин

| You are as important to your health as it is to you.
                                                - Terri Guillemets

 Ако се чудите какво е Movember - това е съчетание на думите moustache и November. И така се нарича световната кампания, която цели да повиши информираността за мъжките здравни проблеми, като рак на простатата и други. Символ на кампанията е мустакът, който мъжете трябва да поддържат през целия месец ноември, като така показват своята солидарност и също така напомнят на приятелите си, че не бива да пропускат своя годишен профилактичен преглед. Ако пък се чудите кой е Константин.. И тъй като мустаците по лицето са само за мъжете - от Стар Нейлз България започнаха инициативата „Напомня ти една дама!“, в която с мустаци, този път по маникюра, могат да се включат всички дами.

"Напомня ти една дама!“ иска да насочи вниманието към превенцията на рака на простата. Всяка година от него в България се регистрират 1000 нови случая, а един от най-големите проблеми у нас, е късното диагностициране. Мъжете често не обръщат достатъчно внимание на здравето си и е редно да им напомним, че след 39-годишна възраст годишният целенасочен профилактичен преглед е задължителен. Също така е важно е да се знае, че съществува голяма взаимовръзка между възрастта и развитието на рак на простатата. При мъже под 40-годишна възраст рискът е минимален, но след това той нараства с всяка изминала година.

За създаването на "мустачения" маникюр от SNB любезно ми предоставиха три лака (които виждате на снимката горе) като главният герой избрах сама и именно той носи името Константин.
Сигурно знаете, че всички лакове на марката имат български имена. В подкрепа на октомврийската кампания "Напомням ти, защото е важно" споделих маникюра си направен с 'Теодора'. През този месец, тъй като подкрепяме мъжете - погледнахме към мъжките имена в колекцията и ето го бледоликия 'Константин'.

Започнах маникюра с оформяне на ноктите и нанасяне на база All in one. 'Константин' нанесох на три слоя, просто защото исках да е максимално плътен като основа за мустаците, но иначе и на два пласта изглежда добре.
Мустачките нарисувах с черната боичка .. както виждате станаха плътнички .. и засукани :)
И за още повече образност реших да им добавя тоалет ...
Стори ми се сполучливо попадение и побързах да го снимам, затова дори не сложих All in one като топ лак. Въпреки всичко маникюра издържа около 5 дни и мога да кажа, че Константин, който ме беше впечатлил много като цвят, вече ме впечатли и откъм трайност. (ако използвате боичките - трябва да ги запечатате с топ лак)

Споделете вие какво мислите за маникюра, но най-вече споделете с любимите мъже за важността на профилактиката!
Бъдете здрави и до скоро!


 
* Продуктите са ми предоставени от PR в подкрепа на кампанията 'Напомня ти една дама!'.


Comments

 1. Браво, много идейно!

  ReplyDelete
 2. Благодарности, че се включи в кампанията ни!

  Непременно завършвай с топ лак (или 3в1), защото боичките са на водна основа и ще се отмият при досег с вода. Така мустакът като послание ще достигне до по-малко мъже. Отделно, че топ лакът удължава допълнително издръжливостта на лака, особено ако го нанасяш на всеки 2 дни ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ех, ако знаех че се маха само с вода нямаше да ми се налага да правя наново двата пръста.. За съжаление нямаше как да остана с рисунките за работа.
   Благодаря за уточнението, ще го добавя в поста да се знае.

   Delete
 3. Много креативно! Бравоо! :))

  ReplyDelete
 4. Благодаря на всички!

  ReplyDelete
 5. Страхотна кампания, поздравления за участието, справила си се много оригинално :)

  ReplyDelete
 6. Уау,много хубав маникюр :)

  ReplyDelete

Post a Comment