Ексфолиант за тяло Balea с лимонена трева

| I always take life with a grain of salt... plus a slice of lemon... and a shot of tequila.
                                                                                                        - Unknown

  Ексфолиантите за тяло са едни от най-любимите ми продукти и поредното ревю на такъв не би трябвало да учуди никого. За Balea Totes Meer Salz Öl-Peeling разбрах от блога на Жани. Естествено предизвика любопитството ми и веднага побързах да се сдобия и аз с него (предлага се в магазини DM). Оказа се един интересен и малко по-различен продукт, което са́мо още повече затвърди шансовете му за собствено ревю в блога.



Ще започна с една от по-различните му характеристики - консистенцията. Както виждате на снимката долу тя се състои от морска сол и масла и не е хомогенна. Прилича по-скоро на нещо, което сте си забъркали сами вкъщи, но в положителния смисъл - има по-натурален вид, а както ще разберем по-нататък - и по-натурални съставки.
Съответно откъм икономичност тази консистенция няма как да му донесе много точки, но пък достъпната цена изравнява везните и смятам, че (като съотношение цена/качество) продукта е едно съвсем не-лошо попадение. Друг е въпроса дали ексфолианта ще допадне на всеки - според мен ще бъде hit за едни и miss за други, в зависимост от различните за всеки степени на допустимост по разгледаните по-долу критерии:




Ако сте с чувствителна кожа, имайте предвид, че частичките му са доста груби, а солта щипе евентуални разранени участъци по тялото. Следователно, ако имате малко, драскащо коте, каквото имам аз (да, знам, че не съм се похвалила досега .. питах го и каза, че ако му вземам достатъчно котешка храна може би някой ден ще се съгласи да се покаже) - използването на пилинга няма да е от най-приятните неща.

Друг съществен момент, който трябва да се има предвид е, че продуктът е определен като пилинг олио, а не ексфолиант и следователно оставя силен мазен филм по кожата. Ако искате да си спестите нанасянето на лосион за тяло след баня - вероятно ще намерите това за плюс, лично на мен обаче, ми идва с една идея по-мазен от очакваното (вероятно понеже съм свикнала със по-стандартни ексфолианти).
Като оставим другото настрана - в ексфолирането и омекотяването на кожата продукта успява да си свърши работата.




Един от големите плюсове на пилинг олиото е неговия състав - хубав и натурален - масла, кофеин, цинк, магнезий, без парабени, парафини и т.н. Пълният списък виждате на снимката горе.

Ароматът е маслено-лимонен ..  ако изобщо може да съществува подобно определение.

Опаковката му е стандартна, но имайте предвид, че веднъж като махнете предпазното фолио - маслата ще намерят начин да излязат от нея, така че внимавате къде ще изберете да го съхранявате. Пренасяне изобщо не смятам за възможно, тъй като при мен, само докато снимах, се омазни списанието, което ми беше за фон, а естествено бях забърсала кутията предварително.



Количество: 250мл
Цена: 6.50лв


Comments

  1. Ти знаеш ли, че от Август се чудя защо така ми щипе и чак сега загравям... #блондинка (аз имам бебе-коте, което сега расте, но досега не е драскало... ще го видим по-нататък... :D)
    Ексфолиантът е чудесен, аз го обожавам, но напоследък ми поомръзна и ще го заменя малко.
    А това, че маслата ще намерят начин да излязат е вярно - някои от нас се убедиха по трудния начин, като го оставиха на дървен материал и се налагеш полиране след това :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Мдам, което си е така, си е така.. :))

      Delete
  2. Replies
    1. Яно твоето коте не драска :)))

      Delete
  3. Доста интересно изглежда! Тъкмо ми свърши екфолиантът и ще трябва да се вземе нов, така че съм заинтригувана. Само ароматът малко ме притеснява...

    ReplyDelete
    Replies
    1. О, аромата не е лош. Ако нямаш нищо против цитрусови аромати, мисля че ще се сработите :))

      Delete
  4. И аз от блога на Жани го видях и бях решила като привърша този на Palmer's (който си взех след твоето ревю) да взема този. Очевидно твоите ревюта много ми помагат при избора на скраб :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Радвам се:) Гледам да опиша всичко, което ми прави впечатление :)

      Delete
  5. От отдавна съм го набелязала, но частта "маслата ще намерят как да излязат" малко ме притеснява :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ако си го държиш в банята, на пластмасов рафт - няма да имаш грижи :)

      Delete
  6. И аз го видях в блога на Жани и твоето ревю само затвърдява желанието му да си го купя :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ако те устройват изброените характеристики - действай :))

      Delete
  7. И на мен ми стана интересен този ексфолиант, определено ще го разгледам, като си дойда в България за празниците ( шопинг листа ми за тогава вече е от тук до Луната, но това е друга тема... ) :Р

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ама си имаш възможност да пазаруваш от повече държави, което е.. е, по-разхитително, ама пък много по-разнообразно..

      Delete

Post a Comment