Apivita - Нови придобивки и първи впечатления

| Look deep into nature, and then you will understand everything better. 
                                                                             - Albert Einstein

 С гръцката марка Апивита се запознах съвсем случайно преди около месец и нещо. Търсех си хубав тоник за лице, попаднах на техен и когато видях състава.. знаех, че това ще бъде моят тоник, а Апивита - най-вероятно една от любимите ми марки в бъдеще. Оказах се абсолютно права. След като изпробвах тоника останах страшно доволна и нямах търпение да пробвам и още неща. От марката разбраха за симпатиите ми и много ме зарадваха като ми изпратиха няколко продукта за тест. Нямам търпение да споделя впечатленията си с вас:



Първо нека отбележа какво ме привлече в самата марка:
Продуктите на Apivita съдържат между 85-100% натурални съставки и комбинират екстракти от 5500 растения от гръцката флора. Съдържат чисти пчелни продукти и органични етерични масла и не съдържат парабени, пропиленгликол, силикони, изкуствени оцветители и аромати. А водата при тях обикновено е заменена с настойка от зелен чай, розмарин и др.
Е, не звучи ли страхотно?! На кой няма да му се прииска веднага да изпробва нещо..
Пълният асортимент продукти можете да разгледате на сайта на Apivita или още по-добре - потърсете ги в по-големите аптеки - Ремедиум, Субра и др - обикновено разполагат с тестери. Отскоро марката има и собствен магазин в новооткрития Ринг МОЛ. Аз, лично, имам огромно желание да го посетя, но е малко далече - на Околовръстното (шосе), ще видим кога ще влезе в графика..




На снимката горе съм наредила всички прекрасни продукти, които получих. За някои от тях ще има отделни, по-детайлни ревюта, така че очаквайте ги по-нататък.




Ще започна с двата некозметичните продукта. Не бях запозната с факта, че марката предлага и такива и беше много приятна изненада. Медът е от портокалови цветчета и е много вкусен. Чаят все още не съм го отворила.. мисля че е насипен и нямам опит с такива, но скоро ще се престраша..




ексфолиращ гел с кайсия
Много се зарадвах, че получих този гел. Имах нужда от екфолиант за лице и наскоро бях подушила точно този в една аптека. Ухае изключително свежо на кайсии, без химични нотки и определено планирах покупката му. Засега ще си използвам тези две сашетата (предлагат се в комплект 2х8мл) и ще ми стигнат за известно време. 
Нещо интересно ми направи впечатление и мисля ще е полезно да го споделя: продуктите на марката, които се предлагат в такива малки разфасовки (2 сашета по 8мл) излизат по-евтино от оригиналния размер. Не знам защо е така, но това не е само в БГ - тръгва си от гръцката част. За пример: скраба с кайсия е около 8лв/16мл и 26лв за оригиналния размер от 40мл. Ще направя изчисленията вместо вас - в първия случай 100мл излизат около 50лв, а във втория - 65. Да, сашетата са малко по-неудобни за ползване, но мисля, че особено за любопитните да изпробват различни неща - те ще са идеалният и по-изгоден вариант.

почистваща крем-пяна за лице и очи с маслини и лавандула (за всички типове кожа)
Консистенцията ѝ наподобява шампоан, но спокойно - това е само на външен вид. Крем-пяната не съдържа натриев лаурил етер сулфат (SLES) и натриев лаурил сулфат (SLS), минерално масло, силикон, пропиленгликол и водата е заместена със екстракт от дива роза. Има цели 93% натурални съставки и ухае божествено свежо. 
Ефективността й ме впечатли страшно много - съвсем малко количество е достатъчно да премахне всичкия грим и то на секундата. Без търкане, без изчакване да подейства, без мазен филм или пресушаване - просто бързо, ефективно и нежно. Адски много ми харесва и си я ползвам с голям ентусиазъм!




съживяваща и обновяваща маска за лице с нар
Маската с нар има прозрачно бял цвят и много нарядко - малки частички. Нанесена на лицето изглежда по-скоро като крем - липсва смърф ефекта на синьо-зелените маски. Има лек приятен аромат (предполагам на нар) и след като постои на лицето не изсъхва, а по-скоро започва да лепне леко. Екстрактът от нар има възстановяващи свойства и наистина се усеща  съживяващия ефект, след като съм я ползвала. Много приятен продукт.
 
балсам за устни с прополис, органичен пчелен восък и маслиново масло
Странно е, защото всички останали продукти ухаят божествено, а аромата на това балсамче не ми допадна изобщо. Не знам точно коя от съставките беше виновна за което, но добрата новина е, че марката предлага няколко различни вида балсами за устни и вярвам, че другите ще са по-благоуханни. Жалко за този все пак, защото е с 98% натурални съставки и доколкото успях да тествам хидратираше доста добре.




шампоан за възстановяване и блясък с цитрус и мед
Отново чудесно ухаещ продукт, с хубави натурални съставки и без нежелани странични ефекти като пресушаване, омазняване и т.н. Със сигурност ще си взема голяма разфасовка след като изхабя наличните шампоани в банята ми в момента, защото наистина съживи косата ми и ѝ придаде забележим блясък. Ако и вие решите да се сдобиете с него (или някой от другите видове) е хубаво да знаете, че се предлагат комплекти шампоан+балсам, които излизат доста изгодно - аз поне мисля да се насоча към тях.

боди тоник душ гел с бергамот и зелен чай 
Ухае страхотно, но имайте предвид, че е по-скоро мъжки/унисекс аромат. Водата е заменена с настойка от хамамелис, която осигурява антиоксидантно, тонизиращо, антисептично и противовъзпалително действие.




В заключение - (отново) много съм доволна от продуктите и марката като цяло и можете да сте сигурни, че факта, че са ми били изпратени за проба няма абсолютно никаква роля в това. Потърсете ги в близката аптека, както казах - има тестерчета, и се уверете сами! Ароматни, натурални и красиви - удоволствие да ги ползваш.

Надявам се да съм била полезна, лека вечер и до скоро!

* Продуктите са ми предоставени от PR, но постовете не са спонсорирани.
Мнението ми е изцяло обективно и основано на личните ми впечатления.

Comments

  1. Много ми харесва всичко от Апивита, което ползвам! А на щанда в Ринг мол има и минита на почти всичко:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Дано скоро намеря време да посетя това място, което си представям като някакъв рай..

      Delete
  2. Много хубави продукти, определено ще си взема и аз почистващата пяна, шампоана и маската с нар ( по която въздишам още от едно ревю на Сирма Маркова насам ), благодаря за страхотния пост! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Надявам се да ти харесат .. за мен са прекрасни.
      За пяната да знаеш, че има и вариант за мазна кожа ако не се лъжа...
      И имай предвид това със сашетата :)

      Delete
    2. Да, това със сашетата от много места съм го чувала, но аз мразя сашета и най- вероятно ще скачам направо на тубите от чиста проклетия (:

      Delete
    3. Да, не са много удобни.. аз понеже съм супер любопитна и ще искам да пробвам много неща - първо ще накупя сашета и което реша да повтарям вече мисля да е в тубичка..

      Delete
  3. Звучи и иглеждат много добре,трябва да погледна съставките,дано ги има в сайта :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. В бг сайта не ги мернах, но в международния ги има :)

      Delete
  4. Охооо много приятна изненада. Все се каня да си купя техни неща, но тук в аптеката, където ги продават имат едно скромно стелажче и не ми привлича окото. Винаги, като излзизам от аптеката го виждам. Това звучи интересно за малките разфасовки.:) Отново прекрасни снимки :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Мерси, мерси.. Ще чакам да ги пробваш и да споделиш дали ти харесват :)

      Delete
  5. Измивната пяна звучи страхотно! Моята тъкмо приключва и може би ще се насоча към тази :) Супер полезно ревю, набелязах си много неща :)

    ReplyDelete

Post a Comment