Коректор Maybelline Eraser Eye

| Sometimes we just need someone who is like a pencil with an eraser. To write happiness and erase all sadness.

 Maybelline Eraser Eye е един коректор, който не ми се искаше да харесам. Свършва твърде бързо, цената му не е достатъчно "дрогерийна" и има странен и неособено хигиеничен апликатор. Искам или не обаче, до този момент не съм намерила по-ефективен продукт за озаряване за зоната около очите и със смирение му посвещавам това ревю, тананикайки си 'Hate That I Love You' на Риана..



Опаковка - странна. Аз, понеже го познавам от много време, вече не ми прави никакво впечатление, но ако вие попадате за първи път на продукта - опаковката не е типичната за нито един друг коректор.
В горната си част има механизъм, който се завърта и продукта излиза през гъбичка на върха. При първоначално отваряне трябва да завъртите поне 7-8 пъти, но след това 1-2 завъртания са достатъчни. Като обем е подходящ за дамска чанта, но капачката не е много стабилна и се е случвало да се отваря.

Консистенция - разнася се лесно и равномерно, лек е, но кремообразен и не се събира в гънките, нито изсушава.

Покривност - за тъмни кръгове е идеален. Аз имам много изразени такива и с едно нанасяне се скриват и очите ми са озарени напълно. На снимката долу не успях да хвана достатъчно добре ефекта, не знам защо не ми се отдаде - пробвах доста пъти и този беше най-успешния...
Колкото до покривност на пъпки и други несъвършенства - не смятам, че е подходящ, най-малкото понеже по-светлите нюанси само още повече акцентират върху тях.




Трайност - при мен не издържа достатъчно, но може и да е от кожата ми (фдт-ите също не се задържат), така че си го нося в чантата и (понякога) следобяд подновявам.

Нюанси - в България мисля, че съм срещала само два и аз препоръчвам да залагате на светлия (fair) за максимален контраст, т.е - озаряване. Ако кожата ви е много тъмна или имате силен тен - тогава може да изберете втория.

Ако все още не сте го пробвали - препоръчвам да го направите. Останалите отзиви в нета са също доста положителни и дори мисля, че е издигнат в лек култ. Ако пък сте твърдо решени да не се им се поддавате - ето още няколко решения от мен.



Количество: 6мл
Цена: ~ 19лв

Comments

  1. Здравей, Теди! Не се притеснявай,снимките са се получили много добре, личи си е прикрива добре тъмните кръгове. Чудесно ревю :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Мерси, просто на живо е доста по-контрастно..

      Delete
  2. Охх, изкушавам се! С това поредно ревю с добри отзиви все повече искам да го пробвам, но само цената ме спира ;/ Е, ще му дойде реда.
    А, за снимките не се притеснявай - ефекта се вижда :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ако имаш какво да ползваш междувременно - изчакай/издебни някое намаление ( в Лили или ДМ например).. аз ткаа направих .. но вече ми е на привършване и не знам.. имам да изхабявам други поне..

      Delete
  3. Аз само заради странната опаковка досега не съм го взела. Много ме дразни тая гъба/апликатор :D Иначе наистина голямо хвалене пада за него в чуждестранните блогове.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ти ми изглеждаш с малко по-тъмна кожа и е възможно и други коректори да работят за теб. За моята светла кожа не съм попадала на по-озаряващ..

      Delete
  4. Да, снимките са доста добри :) Искам го този коректор от сто години, но не са кръгове под очите, а за пъпчици и петна - нямам възможност да нося никакъв коректор под очите и си ходя с малко сенки под очите, ама какво да се прави. Исках да те питам - добър е откъм покривност, нали? Щом прикрива тъмни кръгове, трябва да се справя и с пъпчици :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Не не смятaм че е подходящ зa пъпки. Aмa изобщо. Нaписaлa съм го в постa - несъвършенствaтa трябвa дa се покривaт с по тъмен цвят, a не дa се aкцентирa със светъл. Коректорa рaботи зa кръговете зaрaди нюaнсa си, a не покривносттa.

      Delete
    2. Аз не се изказах правилно - единият цвят се слива идеално с цвета на кожата ми и бих взела него като коректор срещу несъвършенствата. Мисълта ми беше дали като плътност е достатъчен, за да ги прикрие. :)

      Delete
  5. А можете ли да ми кажете, от къде да си го купя? Проверих на няколко места, но го няма...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, за съжаление от доста време не го виждам никъде. Иначе преди го имаше на всеки щанд на Мейбълин (Лили, ДМ и тн).
      Евентуално можеш да го поръчаш от чужбина ако много държиш. Мисля че съм го виждала във feel unique..

      Delete

Post a Comment