Favorites: Август 2014

| August, the summer's last messenger of misery, is a hollow actor.
                                                                         - Henry Rollins

 Кога започна лятото, кога свърши?.. Е, да се надяваме, че въпреки че вече е септември - температурите ще бъдат летни за поне още малко.. Ето кои бяха най-харесваните от мен продукти през дълго-чакания и бързо-свършилия август:





ексфолиант за тяло The Body Shop Шоколад
Първоначално не ме впечатли особено. Дали защото имах много високи очаквания към марката, или понеже много си харесвах настоящия ексфолиант, но..  С времето обаче започнах да го търся всеки път и в момента има колкото за едно последно ползване.. Ухае и изглежда като нещо, което да искаш да ползваш още и още.

фдт Max Factor Whipped Creme
За първи път попаднах на толкова матов финиш и определено ме спечели. Цвета ми пасва много добре, не е тежък, но изравнява тена и няма нужда от пудра. Просто много улеснява и скъсява процедурата ми по гримиране, защото няма нужда от старателно прикриване на лъскавината по всеки ъгъл на лицето ми. За съжаление е по-малко количество от стандартните опаковки фдт, но определено ще си го купя пак.

гел за бръснене Balea Карибски мечти с аромат на кокос
Бях изоставила този тип продукти, докато този кокосов аромат не ме вдъхнови. Ухае свежо и приятно и прави бръсненето по-лесно. За съжаление се оказа доста неикономичен и .. изведнъж свърши.

лосион за тяло Balea Summer Glam
Лятото е време за блясък и мисля че в този пост изписах и показах доста по-темата. Един продукт, който не бях споменавала в любимци досега (вероятно, защото започнах блога едва в края на миналото лято), но определено заслужава да бъде, е този лимитиран лосион. За съжаление ще трябва да се разделим, защото срока му изтече.., но дано догодина Balea ни зарадват с нов любим и бляскав продукт..

Palmer's Cocoa Butter Formula Swivel Stick
Има много приятен ненатрапчив какаов аромат и се нанася много приятно. За съжаление има минерално олио и занапред ще гледам да понамаля употребата му и да заложа на по-натуралните си балсами. Иначе може да се ползва за всякакви части на тялото, не само устни.

Palmer’s Cocoa Butter Formula Daily Calming Facial Lotion
Получих го като подарък с тази поръчка. Аромата му не е от най-приятно какаовите, но ми хареса като ефект. Кожата ми няма нужда от успокояване, но определено я чувствах някак по-еластична. За съжаление свърши бързо, защото е мини размер.

лак за нокти Oriflame The One Pink watermelon
Както си признах в предишния пост - ползвах този лак само веднъж, но веднага ми стана любимец. Вижте повече подробности там, за да не се повтарям.

червило Oriflame The One Coral charisma 
Какво по-хубаво от хидратиращо коралово червило за лятото? Отново може да надникнете в предишния пост, ако сте го пропуснали, а искате да научите повече за новите червила на Oriflame.

лак Golden Rose Holiday #70
И още един лак, който ми стана любимец. Досега дори не знам дали съм имала лакове в тази рубрика, но..  ето че сега са цели два. Това е първият ми пясъчен лак - не съм фен на този вид завършек и това си е! Аз обичам хубав гладък и бляскав финиш. Понякога може и матов, но не и .. "мазилка". Това е единствения лак от този тип, който някога ми е харесал и съм си купила. Има малки брокатени частички, които създават ефект "натрошени диаманти", а не "дувара на баба ми"..




Това бяха августовските любимци. Имаше и (доста) други, но както винаги споделям само нови и невключвани досега продукти. 

Мен вече ме налегна някакво чувство на тъга и непълноценно "изразходвано" лято. Сякаш лятото е по-специален сезон от останалите и всичко трябва да е по-специално, защото ще можем да му се насладим чак след година.. 
А за другите сезони не е точно така..  тъга няма.. вече не знам какво говоря, някой да ме разбира?..


Comments

  1. Охо, не знаех че този гел за бръснене е с кокосов аромат :D Ще се купува :D

    ReplyDelete
  2. Аз те разбрах :) и с удоволствие следя твоя блог!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти.. и за двете ..

      Delete
  3. Лосионът за тяло и лакът на Голдън Роуз са форевър любимци .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Лосиона за жалост няма как да е форевър, но дано догодина изберат хубав аромат за новата лимитка...

      Delete
  4. Отлично те разбирам за "неизразходваното" лято. Хубав подбор! Поздрави!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодря ти, ще си тъгуваме заедно значи..

      Delete
  5. След всичките хвалби, които прочетох за The Body Shop из блоговете сигурно в скоро време ще си купя и аз :D
    Много интересни любимци :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ако можеш да хванеш промоция ще е супер, защото цените са им височки, .. но пък продуктите са добри :)
      Подборката се получи супер random, но просто това бяха продуктите непоказвани досега :)

      Delete
  6. Определено ме нави да се сдобия с това червило. ^^ А за фондьотена съм на абсолютно същото мнениe, макар и да съм го ползвала 4 пъти и то от тестери. Просто още се чудех дали да си го купя или да заложа на BB крем, защото и без това рядко ползвам, поне да е нещо по-леко. Мисля че след като прочетох и твоето мнение, ще купя първото. (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Надявам се да ти харесат:)

      Delete

Post a Comment