'Back to school' Make up look

| Learn as much as you can while you are young, since life becomes too busy later.
                                                                                    ― Dana Stewart Scott

 Отдавна не бях правила make up look пост и реших, че утрешния 15-ти септември е добра причина да спретна едно много семпло предложение за грим - както и би следвало да бъде, ако става дума за училище..




Продуктите, които избрах, са изцяло дрогерийни и достъпни - както като цена, така и като разпространение на БГ пазара. Все пак, ако ходите на училище вероятно нямате голям бюджет или дебитна карта, с която да правите поръчки от международни сайтове..




Ето ме и мен примерна както винаги с бялата си ризка и завършения вид на грима.




Не всеки носи грим на училище. А и не би трябвало. Всъщност какво ли знам аз - времената, когато посещавах тази институция отминаха доста отдавна.. Сега дори да отидете с опушен грим едва ли много хора ще се впечатлят. Виж, по мое време не можеше да влезеш в час по немски с червило или лак на ноктите.. nein, nein..
Ако все пак още искате съвета ми - ето какъв е той - съветвам всички млади момичета, и особено тези, които се чувстват неуверени в гримирането, да залагат на минималното. Наблягайте повече на това да прикривате зоните, с които имате проблеми и да подчертавате предимствата си - не е нужно да използвате всички възможни козметични продукти на лицето си. Внимавайте с цветовете и най-вече с блясъците - те трябва да бъдат само акцент.




Ето и стъпка по стъпка какво и как използвах аз за днешната визия:
  1. Младежката кожа има нужда от лек продукт и смятам, че един сc крем е достатъчен като покривност, затова за случая избрах този на Essence. Разнесете го добре с подходяща четка.
  2. За да прикриете пъпчици и други несъвършенства ще ви е нужен гъст и покривен коректор. Camouflage Cream на Catrice върши добра работа за целта.
  3. За зоната под очите пък използвах друг коректор - този път лек и озаряващ - Oriflame The One в нюанс fair light, като го разнасям с безименния пръст и потупващи движения.
  4. В зависимост от типа кожа можете да прецените дали и колко пудра да използвате. Аз използвах малко количество Rimmel Stay Matte основно в Т-зоната.
  5. Следват веждите. Тук също е доста индивидуално. Ако имате хубави плътни вежди - можете напълно да пропуснете тази стъпка. В останалите случаи - дори малко запълване и оформяне ще има голям ефект. (Моите вежди са редки и определено имат нужда от запълване.) Тук съм използвала молива на Impala (#5), защото ми се стори едно бързо и удачно решение. Струва около 2 и нещо..
  6. За очите е важно да ги отворим и озарим максимално. Избрах една изключително компактна и достъпна палитра - Manhattan 02 Button Baby. На клепача и под веждата нанесох най-светлия цвят с нюанс - шампанско. В сгъвката разнесох малко от тъмно кафявия нюанс, а във външния ъгъл - предпоследния (taupe) цвят. Вие можете да ползвате каквото имате под ръка - стига да е също така ненатрапчиво.
  7. За допълнително отваряне на погледа и плътност на миглите използвах черен молив Impala (#2). Тъй като става дума за училище нанасяме много тъничка линия в основата на миглите, без да издърпваме или извиваме в края на окото. Аз имам доста големи клепачи, но ако вашите са малки можете изцяло да пропуснете тази стъпка, за да не изглежда визията твърде "тежка".
  8. Следва спиралата - аз избрах Maybelline The Rocket - придава хубав обем и е достъпна. Ако вие си имате любима - ползвайте нея, само внимавайте в никакъв случай да не напластявате твърде много.
  9. Следвайки идеята да ползвам възможно най-достъпни продукти, избрах дуото на Flormar, което съдържа руж и хайлайтър в едно и цената му е около 5лв. Цветовете са ненатрапчиви и нанесени съвсем леко на скулите ще освежат и придадат повече измерение на лицето ви.
  10. И завършвам с глос за устни. Това е, което се носи в училище нали?;) Baby doll's favourite на Essence ми се стори като едновременно нежно и семпло решение, което от друга страна да добави и малко цвят във визията ни.





Ами това беше за днес - надявам се да съм била полезна! На всички ученици пожелавам успешна учебна година, а  читателките, за които тези години са вече спомен искам да попитам: кой беше най-големия ви козметичен гаф от гимназията??


Comments

  1. Якичката ти отива :) гримът е чудесен - незабележим и нежен. Моята представа за грим за училището е същата :)

    ReplyDelete
  2. Мале, като си спомня как ходих гримирана на училище >.< и то до 7-и клас, то не беше черен молив, то не бяха лепкави гланцове. Добре, че ми дойде акъла и после в гимназията си бях почти без грим. Но съм съгласна с твоето мнение - възможно най-малко грим е най-добре :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз не съм прекалявала, но като знам тогава никой нямаше идея какво прави.. сега има интернет..

      Delete
    2. О, да, всичко беше проба-грешка, а когато майка ми кажеше да не се мацотя, реагирах с - ох, ти нищо не разбираш! Добре, че вече не съм тийнейджър :)

      Delete
  3. Най-големият ми гаф беше молив за очи отвътре (water line-а), а не под или над окото. Имам малки очи като за начало, пък и доста се размазваше... Но май обличането ми куцаше дори повече, като се замисля :D Иска ми се да имаше кой да ми обясни някои основни неща и за грима и за дрехите.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ех, ти си младичка още. По мое време нямаше магазини.. сега има молове има разнообразие, и както казах горе - има интернет..
      И аз искам да имаше кой да ми обясни тогава..

      Delete
  4. Страхотна статия! Отдавна мисля да си купя пудрата на RIMMEL, тъй като съм чувала много позитивни отзиви за нея, особено от Tanya Burr ;) Мога само да кажа, че съм фен на повечето спирали на Maybelline, някак винаги успяват да ме спечелят :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей. Благодаря за коментара! Пудрата не ти я препоръчвам, аз предпочитам на bourjois, но тази е по достъпна като цена, затова за поста избрах нея...
      Спиралите и аз ги харесвам:)

      Delete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Много нежна училищна визия си показала.
      В нашата гимназия много се гримирахме. И аз ставах в 6 часа да слагам сенки, фон дю тени и прочие. Сега се чудя на себе си-не е било нужно толкова грим за през деня. Най-"модерното"нещо тогава беше черния молив вътре в окото-естествено всичик си слагахме, аз също. Но моите очи са големи и не ми стоеше зле. За тези години е нормално малко повече да се прекалява в това отношение, да нямаме мярка за това кое е хубаво и кое не. Но пък слава богу беше по-различно от сега. Нямаше гадни нарисувани вежди, лещи и екстеншъни на момичета на по 15 години, и ако бяхме без грим можехме все още да се познаем.

      Delete
    2. Хаха, последното беше много весело :)) Благодаря ти за коментара :)

      Delete

Post a Comment