Моите любими четки за фон дьо тен

| O, how much simpler things would be; If eyes could paint or brush could see.
                                                                                        - Robert Brault

 Ако нанасяте фон дьо тена си с ръце, или с четка, която го прави на черти, ако изобщо не нанасяте фдт, защото нямате четка и/или не знаете накъде да се насочите, ако се въртите нощем и сънувате не cake, а cakey face - то е твърде вероятно настоящата публикация да ви бъде от полза..



По часовниковата стрелка:
Real Techniques Expert Face Brush (9$)
E.L.F. Powder Brush (3$)
Ecotools Custom Coverage Buffing Brush (14лв)

И трите четки са със синтетични косъмчета и много добро качество - стабилни са, не се скубят = ще издържат дълго време и са една добра инвестиция. Мият се малко по-трудно, но това е очаквано, имайки предвид за какво и как се ползват. Все пак не пропускайте тази стъпка (редовното миене), защото както знаем от течните продукти могат да се образуват бактерии, които никой не иска по лицето си.




Ecotools
Първата, с която се сдобих от трите и първата четка за фдт, с която харесах крайния резултат. Ползвах я доста време, но нямах търпение да пробвам E.L.F и Real Techniques като марки.
След като най-сетне се сдобих и с тях, тя остана на по-заден план, но тъй като е най-достъпната от трите - ако не ви се занимава с онлайн поръчки - Ecotools е едно добро решение и можете я да намерите в магазини Лили, ДМ, Debenhams и др.

Real Techniques
Тази четка (заедно с останалите на марката) реално може да се намери и в БГ, но на добре завишена цена. Моята е поръчана от iherb - сайт, към който горещо ви препоръчвам да се насочите за марки като RT и E.L.F.
Ако не сте наясно и/или сте пропуснали публикацията как да направите поръчка от сайта - вижте я тук - с код QKD563 получавате 5$ отстъпка.
Самата четка може да се използва както за фдт така и за кремообразни ружове и др. Косъмчета ѝ са къси и завършека е естествен и приятен. Четките на Ecotools и ELF са малко по-меки от нея, но и трите са приятни и удобни за ползване. 

E.L.F.
Любимата ми четка от трите. Струва само 3$, а върши идеална работа. Идеална. Води се четка за пудра, но е по-популярна за нанасяне на фдт. (Честно казано все още не съм я тествала за пудра.) Има много интересен сух допир по лицето, макар да разнася течни продукти.. и за разлика от Expert Face, към която имах доста големи очаквания, ми хареса още от първото ползване. Има широка "глава" и покрива голям диапазон, така че разнасянето на продукта става по-бързо и лесно. За съжаление марката не се предлага в БГ, но отново можете да поръчате от iherb.


Пътят в намиране на добри, достъпни четки, на удачна цена не беше лесен и за мен. Надявам се в бъдеще да имам възможността да тествам и четките на Sigma, които са спрягани за едни от най-добрите (и не само за фдт) - дотогава намирам текущия си арсенал и ефекта, който постигам с него - напълно задоволителен.
Ясно е, че щом са ми любими - препоръчвам и трите четки. Вместо това за заключение ще включа една четка, която определено не препоръчвам и това е бъфинг четката на Ebelin. Вижте защо (ако сте пропуснали) тук.

Надявам се да съм била полезна, за въпроси - оставам на ваше разположение.
Не забравяйте да ме последвате във facebook и bloglovin. Доскоро!

Comments

  1. Поръчах си тази на ELF от IHerb и нямам търпение да дойде, толкова е хвалена, че вече очаквам чудо ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oо, недей си завишава очакванията, защото така винаги се разочарова човек. Плюс това Тея например не й е фен..
      Не е някакъв уникален неповторим продукт, просто наистина върши много добра работа, поне лично на моята кожа :)

      Delete
  2. И аз ползвам тази на Real Techniques, много е добра! Обаче миенето й е pain in the ass :D Stipling-а на същата марка много я хвалят, но тя май прави по-леко покритието.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Да, миенето е кофти на фдт четките, а именно те тр да се мият най често.. еми няма как..

      Delete

Post a Comment