Palmer's Cocoa Butter Formula Body Scrub

| Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
                                                                  ― Anthony Bourdain

 След като преди време ентусиазирано споделих за първите си придобивки на Palmer's Cocoa Butter Formula, дойде време да започна и с ревютата им. За начало избрах нещо актуално за сезона - ексфолианта за тяло.



Както вече съм споделяла Palmer's е марка, която се предлага в БГ (Ремедиум, Lilly), но за съжаление на по-високи цени. Ексфолианта поръчах, заедно с още няколко продукта, от любимия ми сайт feel unique с -25% намаление и ми излязоха супер изгодно. Много съм доволна и от сайта и от продуктите, казвала съм много пъти - препоръчвам ги. Дори реших да направя Palmer's любим бранд за следващите 6 месеца и ще си имам постоянна отстъпка от -10%, но повече за това в следваща публикация, сега за ексфолианта:

Опаковката му е пластмасова и кръгла, бърка се в нея с пръсти, но това не ме притеснява, защото при подобен тип продукти, с гъста консистенция и едри частички, избора в опаковането е ограничен.
Всъщност, като го погледнете на снимката, не ви ли идва и без това да си заровите пръстите вътре?



В голям плюс за Palmer's е това, че са марка, която залага на натуралните съставки и е против тестването с животни.
Ексфолианта е направен с натрошени натурални какаови зърна, съдържа чисто какаово масло, масло от ший, витамин Е и натурални ексфолиращи частици, които наистина полират кожата. Ето и пълния състав:



Аромата на ексфолианта е много сладък, какаов и .. пристрастяващ. Жалко, че не се задържа достатъчно дълго след баня. В началото не можех да спра да го ползвам, а все пак ексфолиантите не трябва да се ползват всеки ден.

Консистенцията му е гъста, съдържа по-твърди, (но не много) абразивни частички, които не се разтварят, а само се отмиват. Не оставя след себе си мазен филм, характерен за подобни продукти.



Аз го нанасям с кръгови движения по тялото и най-вече в областта на бедрата, която ми е най-проблемна. Изглажда и хидратира чудесно, а в комбинация със стягащия лосион на марката кожата ми става изключително гладка и мекичка. Със сигурност ще си го взема пак, (то и не ми е останало много), но първо имам още няколко други ексфолианта за изхабяване.
Препоръчвам го на всички, които нямат проблем с малко по-твърдите екфолиращи частички.
Ползването му е удоволствие, а резултата е наистина забележим. Очаквайте ревюта и за останалите ми Palmer's придобивки!



Количество: 200гр
Цена: £4.99 (с -25%: около 9.30лв)


Comments

  1. И аз много харесвам този скраб. Мисля, че е един от най-добрите! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Имайки предвид цената със сигурност е попадение!

      Delete
  2. Изглежда много примамливо тази body scrub!

    ReplyDelete
    Replies
    1. И аз така реших преди да го поръчам :))

      Delete
  3. Наистина изглежда примамливо. Аз съм голям фен на марката и май-май ще се поръчва. Благодаря и за сайта! Вече си чакам първата поръчка!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Супер, и аз си чакам.. поредната :))

      Delete
  4. С твърдите частици ме спечели, откога си търся такъв :)) чудесен изглежда :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ами, Майче, дано ти хареса :)

      Delete
  5. Аз да попитам - кожата ти по-плътна ли е или по-тъничка? Моята е по-тънка и чувствителна и се чудя дали няма да я раздразни :/ А изглежда тоооолкова примамливо.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ами трудно ми е да ти отговоря - ужасна ми е кожата, особено на бедрата - виждат ми се всички венички. Аз го ползвах доста начесто и нямах проблеми, но не знам до каква степен мога да преценя моята кожа и да дам съвет :/
      Може би ще ти е по-полезно да провериш за международни ревюта на някой с чувствителна кожа...

      Delete
    2. Моята е същата, виждат ми се всички венички, но ако използвам по-груб ексфолиант и започва да ме сърби, все едно ме е нажилила коприва. Този ексфолиант обаче е прекалено изкушаващ, за да го пропусна. Мерси за мнението :)

      Delete
    3. Разбирам те, и аз съм така понякога и не се отказвам да искам някой продукт, пуст инат.
      Може би ако все пак имаш проблеми с него може да го доизползваш само за груби зони като ходила и лакти, за да не отиде зян :)

      Delete

Post a Comment