Ексфолиант за устни Lush Bubblegum

| Kissing is a means of getting two people so close together that they can't see anything wrong with each other.
                                                                                                                                     - Rene Yasenek

 Lush e марка, която открих преди време чрез чуждестанните бюти блогове. Постоянно попадах на ревюта на някакви интересни шарени ексфолианти и бомбички за вана, а снимките на интериора в самите магазини пък бяха още по-атрактивни - купчини ръчно изработени шарении, коя от коя по-изкушаваща.
След като най-сетне се сдобихме и с наш БГ магазин, първото нещо, което избрах да пробвам беше продукта, за който сякаш бях чела най-много - ексфолиант за устни с вкус на дъвка.



Ексфолианта идва в малка и сладка стъклена опаковка. Доста е икономичен и едва ли ще го изхабя докрай преди срока на годност, който не е голям при подобни продукти с натурални съставки.
Ароматът и вкуса му наистина напомнят дъвка и след като го нанесете с пръст по устните и разтъркате, можете просто да го оближете.



Консистенцията му отговаря на съдържанието - комбинация от захар и масла. На моите устни внимавам да не натискам много при нанасяне, защото ми идва някак груб, след ползване нанасям балсам. 
Ефект: Премахва мъртвите клетки и изглажда устните. 
Може би е добре да се ползва поне веднъж седмично, но си признавам, че аз често забравям и се сещам чак при необходимост. Ще взема да го преместя на по-видно място в банята..



Lush са популярни със свежите си, ръчно изработени и 100% вегетариански продукти, като около 80% от тях са и веган, и към 60% - без консерванти.
Ето и (краткия) състав в нашия случай, тук попадаме в категориите без консерванти и веган:



Доволна съм от ексфолианта - симпатично сладък и приятен за ползване продукт. Ако е успял да привлече вниманието ви - можете да го пробвате. Предлага се в няколко разновидности: Popcorn, Mint Julips и др. лимитирани серии, може да се поръча онлайн или да се закупи директно от магазините на Lush в The Mall или Мол Сердика, София
Ако пък не ви се дават 15лв - мисля, че успешно бихте могли да го замените и с домашно забъркани захар и масла.



Количество: 25гр
Цена: 14.90лв

До скоро!

Comments

  1. Толкова сладко и захарно изглежда :)) заслужава ли си покупката според теб :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ами аз не съжалявам за покупката, но ако някой е на ограничен бюджет смятам, че и домашна смес ще му свърши чудесна работа, както писах по-горе..

      Delete
  2. Оооо <3 Единственото, което ме спира от опкупката на още един лъшовски ексфолиант за устни е, че имам още много от коледния им, а го ползвам доста често!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Моя е със срок до декември мисля и трябва да се мобилизирам да го изразходвам максимално..

      Delete
  3. Аз моя го имам от началото на годината и съм много доволна. Общо взето мнението ми е като твоето- идва ми малко по-груб и винаги след него слагам балсам, но пък върши страхотна работа.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Радвам се, че проблема не е в моите устни (както си мислех)

      Delete
  4. Явно на моя съм му сложила доста повече масло от колкото трябва, защото след него се чувствам все едно съм се намазала с мазен балсам.
    Този изглежда супер изкушаващо, но ми се струва доста скъп за толкова малко количество.

    ReplyDelete
    Replies
    1. О, количеството е достатъчно за дъъълго време, нищо че изглежда малко.
      Както писах - предполагам, че домашна рецепта би свършила същата работа, ако на някой не му се дават толкова пари само за един различен аромат и розов цвят.

      Delete
  5. Аз го имам от сто години и не съм го изхабила още. Много вкусно нещо е обаче и добре се отразява на устните. Сега ме подсети да го използвам пак :))

    ReplyDelete

Post a Comment