Bioderma Sensibio Tolerance+

| In the practice of tolerance, one's enemy is the best teacher.
                                                                   ― Dalai Lama

 Наскоро споделих за едно приятно събитие под покрива на Иван Асен 22, където освен прекрасни дизайни на млади таланти, успях да стана свидетел и на представянето на поредния иновационен продукт от Биодерма - крема за лице Sensibio Tolerance+.



Sensibio Tolerance+ е ежедневен крем, който неутрализира свръхчувствителността при нетолерантна или алергична кожа. В основата му е патентованият комплекс Neurocontrol®, съставен от тетрапептиди и комбинация от успокояващи активни съставки. Или по-просто - крема е насочен към чувствителните кожи, като не позволява раздранения и действа на причините за появяването им. 
Некомедогенен. Хипоалергенен. Без парабени. Без консерванти. Без аромат.

Състав: AQUA/WATER/EAU, COCOGLYCERIDES, GLYCERIN, SILICA, GLYCERYL STEARATE, SODIUM CITRATE, CAPRYLOYL GLYCINE, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, SODIUM PCA, ACETYL TETRAPEPTIDE-15, UNDECYLENOYL, GLYCINE, SCLEROTIUM GUM, SODIUM HYDROXIDE




Опаковката му е много удобна и вече се очертава като любимата ми форма за кремове - без бъркане в бурканчета, без изстисквания, помпа с безвъздушен дозатор и много лек пластмасов флакон.




Кремът е с по-скоро водниста консистенция, лек, не е мазен, не оставя никакви следи след нанасяне и е добра основа за грим. Ако за лятото предпочитате по-матиращи основи можете да го оставите и като вечерен крем.

За щастие моята кожа не е чувствителна и не смея да давам оценки относно  влиянието му над такъв тип, но като крем за моята (нормална към суха) кожа наистина ми допада, защото хидратира без да утежнява и без изобщо да усещам присъствието му на лицето си.
Също не е за пренебрегване факта, че мога да бъда спокойна, ако все пак се появи някой хитър причинител на раздразнение - кремът е вече там и ще се пребори с него.
I demand a trial by combat!



Количество: 40мл
Цена: ~30лв
* Продуктът ми е предоставен от PR.
Мнението ми е изцяло обективно и основано на личните ми впечатления.

Comments