5(0) нюанса зелено

| The best colour in the whole world is the one that looks good on you.
                                                                             ― Coco Chanel

 Don't mind the title reference - тук ще си говорим за лакове (нищо, че поста леко последва представянето на трейлъра в уеб пространството). Ако и вие като мен не си падате по подобни филмчета - все пак не пропускайте да гледате Джейми Дорнан в ирландския тв сериал The Fall. Играе сериен убиец. (just sayin'...)



Не знам защо, но напоследък все ме влече да си купувам зелени лакове. Е, под зелени имам предвид ментови, тюркоазени и т.н.. та реших да направя пост с най-подходящите от тях за лятото (според мен).
Избрах 5 цвята, избрах заглавието и когато започнах да снимам реших, че трябва да добавя и едно жълто... (изглежда много по-готино с него не мислите ли?) Та него ще го разглеждаме като бонус, хем за да не ми бърка заглавието (5), хем понеже зеленото там е само подтон. Enjoy!




бонус: Selene #215
Случайна покупка, вероятно съм искала да тествам как стои подобен цвят. Откъм покривност не се представя добре, но определено е подходящ нюанс именно за лятото.

Bourjois 1 Seconde #27 Green fizz
Бях много доволна от другия цвят от серията (Turquoise block) и наскоро се сдобих и с този. На снимките, които бях гледала е интернет ми изглеждаше много по интересен жълто-зелен. На ноктите (ми) е по-скоро нормален ментов цвят..

Golden Rose #318
Този лак всъщност е прозрачен със ситни морско-зелени брокати. Идеален за добавяне на морски акцент в маникюра.

Golden Rose Selective #61
Стандартен ментов цвят. Няма да забележите лесно, но не е матов, а има лек перлен отблясък.

Bourjois 1 Seconde #22 Turquoise block 
Първият ми лак от серията - нанася се с едно движение - голяма четка и чудесна покривност.
Ако и нюанса ви допада - препоръчвам.

Catherine Arley #947
Аз му казвам цвят "русалка". Изглежда много готино в шишенцето, но никога не посягам към него, защото не го възприемам на ноктите си... Нужни са поне 3 пласта за постигане на добър резултат.




Харесахте ли си някой и вие? Кои са вашите любими цветове за лятото? Поздрави и до скоро!

Comments

  1. Oт лакове толкова не разбирам (освен ако някой друг не ми прави ноктите - тогава много давам акъл), но с две ръце подкрепям The Fall. :)

    ReplyDelete
  2. Не си единствена в посягането към зеленеещи лакове. ^^ И аз започнах да се усещам, че няколко седмици подред правя маникюра си с почти еднакви цветове (които са много подобни на тези, които ти си представила) ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Мда, само да не продължавам да си купувам още и още...

      Delete
  3. Страхотни са двата лака на Bourjois. Прекрасни цветове :)

    ReplyDelete
  4. Никога не съм носила нещо различно от червено или френски, но Flormar matte M04 ме грабна силно. Нанася се лесно, съхне бързо.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти за препоръката - ще я имам предвид, въпреки че трябва да се ограничавам вече - стигат ми толкова зелени лакове :)

      Delete
  5. И на мен ми е зелено напоследък :)
    Между другото, останаха ми очите в Golden Rose #318, ще се огледам из магазините.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Моя е доста стар, дано го откриеш..

      Delete

Post a Comment