Mythic Oil - митичното олио на Лореал

| Myths are public dreams, dreams are private myths.
                                                - Joseph Campbell

 Имало едно време една принцеса с дъъълга коса до кръста, която разчитала само на дрогерийни марки олио за коса. Един ден тя хванала златната рибка и .. ок, ок, шегувам се, но когато един ден забелязах, че магазини Златна рибка имат промоция на прословутото олио Mytic oil реших, че е крайно време да премина от четене на хвалби за него - към действие - това беше момента да го пробвам. И съм била права, защото за късмет, освен промоция, се оказа че рибките вече имат и магазин в моя район. Останалото беше история..



Mythic oil се предлага в три варианта, единият, от които всъщност е млечице. Аз исках оригиналния, но не беше наличен в момента и понеже не си бях взела търпението, си купих третия вид - за боядисвана коса. Блондинка може да не съм, но все пак използвам боя за побелялата си косица.

Етикетите на трите варианта се различават, но шишенцето е едно - леко, удобно и с помпичка. За самата консистенция - стандартна, не е много тежка или мазна. С UV филтър.




Притесненията ми дали и варианта за боядисана коса ще е добър като оригинала, за който основно бях чувала, се оказаха напразни. Ефекта от олиото е видим веднага след нанасяне. Косата ми мигновено става бляскава. Ползвам няколко изпомпвания на влажна коса, и съм забелязала, че помага за по-бързото сушене. Не оставя мазен филм, а само блясък. Чак до корените. Блясък, блясък, блясък.

Не искам да давам нереалистични представи на никого - трябва да сме наясно, че рекламите по телевизията са толкова реални, колкото и приказките за принцеси, така че не очаквайте чудеса. Всичко си зависи от вашата коса и всеки продукт може просто да подобри това, с което вече си разполагате, но не и да го превърне в нещо различно.
Имайки това предвид съм много впечатлена от олиото - постигна най-забележимия блясък досега и определено смятам да си го ползвам със здраве и занапред.
А, и ако не сте чули - аромата му е страхотен!



Количество: 125мл
Цена: 25.70лв (за магазини Златна рибка, където е най изгодно; също може да се намери и в салони и аптеки)


Comments

  1. Ммм каня му се отдавна, май настъпи момента! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Мен много ме впечатли, дано и на теб ти хареса :)

      Delete
  2. Хм.. Аз имах оригинала, както го наричаш. Отрази ми се ужасно, направи косата ми безжизнена. Подарих го на приятелка, а тя се влюби в него. :) Разликата между нас е, че тя се боядисва, а аз не. Смятам, че това се оказа основния критерий, който формира разликата в мненията ни. А ти с удоволствие да си ползваш своя вариант! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Кофти, че така се е получило, но наистина всичко е до коса. А имаш ли друга марка, която ти се отразява добре и харесваш?

      Delete
    2. За последно много доволна останах от едно серумче на Alverde. Когато го използвам, приятелките ми все ме питат какво съм си правила на косата. При мен това чудо наистина има Уау - ефект. :) Тук писах няколко думи за него: http://chebisheva.blogspot.com/2014/06/thats-all-folks-my-empties-part-4.html Но така както на мен не ми допадна Митик, по същата логика на теб например може да не ти допадне Алверде. Интересно ми е дали предположението, че огромна роля играе боядисването на косата се доближава до истината?...

      Delete
    3. Ами не знам, това си е само твоя теория :)

      Delete
    4. Е, не съм си я измислила сама. :) Срещала съм я из нета...
      Поздрави!

      Delete
  3. Записано в wishlist-a! Снимките са страхОООООТНИ!

    ReplyDelete
  4. Много е добро, но при мен Керастас се оказа по-добрия вариант :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Което беше в Пинкс кутиите ли?
      Аз пробвах едното саше, но не останах впечатлена. Ще дам шанс на другото.

      Delete
  5. Replies
    1. Дам, ти кой вариант ползваш?

      Delete
    2. Оригиналната, никога не съм успявала да стигна до твоята версия, винаги е изчерпана когато мина през магазина :(

      Delete
  6. Теди, винаги си много убедителна! Нямам търпение да си взема и аз!

    ReplyDelete
    Replies
    1. А и сега виждам, че е намалено на 20.90лв в Златна рибка :)

      Delete
    2. Да, аз видях намалението и се сетих да постна линка на тяхната страница, иначе ревюто е от юни.
      Много си харесвам олиото, и за половин година е наполовина, така че мисля че не излиза никак скъпо..

      Delete

Post a Comment