Гел лак у дома - Essence gel nails at home

| You are the only helpless while your nail polish is wet. Even then you could pull a trigger if you had to.

 Сигурно помните, че наскоро писах за едно много цветно събитие на Essence, в което те представиха новата си система за гел лак у дома. Сигурна съм, че е възбудила любопитството на много момичета, затова няма да губя време и днес ще ви споделя моите първи опити и впечатления:

Essence gel nails at home


Системата е страшно удобна и пести време и средства. А лично за мен - най-голямото ѝ преимущество е факта, че слага край на иначе безкрайното чакане и внимаване, докато ноктите ми изсъхнат, за да ги размажа отново - 2 часа по късно..  are you f***ing kiding me?!..


И така, какво представлява и включва системата и какво друго ще ни бъде необходимо, за да си направим домашен гел маникюр:

Essence gel nails at home

задължителна част:
mini LED лампа - 40лв;
primer - 5.50лв;
cleanser - 5.50лв;
peel off гел база - 6.50лв;
clear gel top coat - 6.50лв;
лак по избор - аз заложих на:
Essence 131 Ballerina's Charm
и по желание:
 масло за кожички


Започваме стъпка по стъпка (които можете да прочетете и на сайта на марката):

1. След като сме оформили ноктите в желаната форма, започваме първо с primer. На снимката виждате, че е почти невидим на ноктите:



2. Стъпка две е нанасяне на отлепяща база - peel off base. Важно е да се прави пръст по пръст, защото веднага след това всеки от тях трябва да се изпече. Нанесете добре по краищата на ноктите, и почистете, ако има излишен продукт по кожичките:



3. Следва изпичането. Лампата се включва в USB порт (аз използвам края на зарядното ми за телефон и го включвам в контакта). Поставете нокътя и натиснете лилавото бутонче. Лампата изгасва автоматично след 10 секунди и нокътя е напълно сух:

Essence gel nails at home


4. След като приключим с всички пръсти, почистваме ноктите с тампонче, напоено с cleanser;



5. Нанасяме лак по избор (най-добре е да е отново Essence) и изчакваме да изсъхне добре:

Essence gel nails at home


6. Запечатваме с top coat. Също като с базата затваряме добре по краищата и изпичаме всеки нокът за по 10 секунди:


7. Завършваме процедурата като отново почистваме с cleanser.
Забележете: изпичаме само базата и топ лака, и след всеки от тях почистваме с cleanser.


Как изглеждат ноктите след 6 дни?
Защо 6 дни? Ами просто, защото средният ми нокът се отлепи леко, както се вижда на снимката. Останалите нокти са в доста добро състояние, но и двата ми средни пръста не задържат лак по някаква причина... поне с гел-лака дните бяха малко повече. Иначе останалите нокти си личи, че определено биха издържали още поне няколко дни.



Как се премахва?
Повдигаме края с дървена пръчица, или какъвто удачен уред за маникюр имаме под ръка, и отлепяме.



Процедурата не е много щадяща към ноктите, но след като почистя остатъците с лакочистител и нанеса крем - всичко си идва на мястото и те изглеждат добре отново.



В заключение:
Гел системата на Essence е наистина едно много добро и пестеливо решение. Въпреки че се работи нокът по нокът - не отнема много време. Лакът издържа в пъти повече, изглежда в пъти по-добре и можете откриете продуктите лесно и близо - в магазини Lilly и DM. Пробвайте!
* Продуктите (от снимка 1) са ми предоставени от PR.
Мнението ми е изцяло обективно и основано на личните ми впечатления.

Както винаги - надявам се да съм била полезна и до нови срещи!

Comments

  1. Продуктите на Essence винаги изглеждат толкова сладурски и малката лампичка не прави изключение. Аз не бих имала нерви, но идеята е доста добра и достъпна. А и много ми харесва цвета на лака, с който си =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз нямам нерви да чакам да ми изсъхне обикновения лак. С този вариант ми е наистина по-лесно.. но всеки си знае :))

      Delete
  2. За бързото съхнене в момента решение ми е Seche Vite :) Системата изглежда много добре. Да ти кажа и че при мен го има проблема със бързото обелване на средните пръсти :д Съчувствам!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Него дълго време исках да го пробвам и накрая нещо ми мина след всички коментари за съставките, които чета..

      Delete
  3. Аз пък си чупя ноктите много лесно и маникюрът с гел ака стана жертва точно на това, на третия ден... :( А и ноктите ми изгледаха доста ужасно след като ги обелих, не знам при мен ли само е проблема :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Е, те и моите не изглеждат приятно. Но наистина като ги почистих с лакоч., измих и намазах с крем - всичко беше наред.

      Delete

Post a Comment