Sephora 'Nude' It Palette

| If a girl looks swell when she meets you, who gives a damn if she's late?
                                                                                   - J.D. Salinger

 Получих тази палитра от приятеля ми през октомври, а през следващите месеци получавах бонус редовни въпроси: "А кога ще пишеш за моята палитра??" Какво? Ревю на последния епизод на Top Gear? Под прикритие? Тц - за палитрата!
.. А танца на Куката и Алън Форд беше толкова смешен..



Както казах палитрата ми беше подарък. Бях се отдала на всеобщата мания и исках Naked 2 на Urban Decay. Оказа се, че в Sephora Bulgaria вече не се предлагат и затова получих тази, която изглежда добра алтернатива.
Признавам си, че първоначално не успях да я обикна достатъчно - исках си Naked 2 като поредното разглезено хлапе И ТОЛКОВААА!!! :) Естествено, когато в крайна сметка се сдобих с  Naked 2, се оказа, че не е нещо особено и сега се радвам, че не съм направила ревюто на Sephora по-рано.



Опаковка
Палитрата е в картонена опаковка отвътре и изкуствена кожа, наподобяваща змийска шарка - отвън. Много мека и красива. Достатъчно компактна за пътувания, капакът се затваря с магнит, което изключва възможността да се отвори случайно.



Съдържание
Палитрата съдържа 12 цвята сенки, двустранна четка, молив за очи и огледало.



Цветове
За съжаление цветовете си нямат имена, а само номера, които могат да се видят на гърба на кутията. Там има и схема, според която сенките са разделени в няколко групи: Освен стандартните цветове за сенки имаме определени и два цвята за хайлайтване (1 и 8), два за очна линия (6 и 12) и един за база (7).
Забележка: два от цветовете (3 и 4) се различават от тези на сайта - в моя вариант са кафяви нюанси, а там - зелено и  лилаво. Явно в някои държави има разлика в партидите, аз бих предпочела по-цветния вариант, но уви.



1. Цвят за хайлайт. Може би най-нехаресвания от мен цвят. С бледо жълт оттенък (слабо пигментиран) и прекалено едри блестящи частици, които са твърде груби за естествен вид на грима. По-подходящ е за нанасяне над сенките в стил брокат (glitter) за партита и т.н.

2. Меден оттенък, перлен блясък, добре пигментиран, нанася се като масло. (Сходен с Chopper на Urban Decay). Харесвам го.

3. Бронз (кафяво със златист оттенък) - отново добра пигментация и перлен завършек.

4. Топло и матово тъмно кафяво. Както писах по-горе в забележката - в другия вариант на палитрата на това място е перлено тъмно лилаво и честно казано би било много интересно и разнообразно, отколкото поредния кафяв мат.

5. Интересен цвят - матово тъмно кафяво със ситни червени брокатени частички. Пигментацията му не е достатъчно добра.

6 и 12. Цветове за очна линия. Тъмно кафяви и матови - доста сходни и единия ми се струва излишен. За разлика от #4 са по-тъмни и студени. Искаше ми се да бяха една идея по-пигментирани, за да се получава очната линия с едно нанасяне, но пак не са лоши.

7. Цвят база. Много блед телесен цвят (матов), на ръката ми почти се се вижда. Хубаво е, че са го предвидили за пълнота на палитрата. Когато съм си в нас и имам избор сред всичките си сенки обаче - предпочитам един малко по-розовеещ цвят на Golden Rose за база.

8. Вторият цвят за хайлайт след #1. Този е в по-телесно/розов нюанс, но отново с едри брокатени частички и слаба пигментация. Не ми допада особено.

9. Доста близък до #2, но малко по-тъмен и кафеникав нюанс. От сполучливите.

10. Заедно с #11 - двата ми любими цвята в палитрата. Матово пепеляво-кафяво, идеално за запълване на вежди, особено при моите тонове на лицето. Може също много успешно да се използва за дефиниране сгъвката на клепача.

11. Другият ми любим цвят и съответно най-издълбан в палитрата. Много красив сиво-бежов перлен нюанс.



Качество на цветовете
Матовите цветове са по-слабо пигментирани и леко прашливи. Някои от перлените цветове са успешни, други - не чак толкова. Трайността на сенките е задоволителна, но не изключителна. Предпочитам да ги нося с база, за да увелича и пигментацията и дълготрайността.



Четка
По принцип не харесвам двустранни четки, единственото изключение е, когато са вътре в палитра - тогава са дори много удобни. При тази четка единият край е стандартен за нанасяне на сенки по целия клепач - широк и леко заострен. Другият край е с плоска и скосена четка - подходяща за нанасяне на очна линия или запълване на веждите. И двата края са много меки и удобни, качеството на цялата четката е прекрасно и върши идеална работа. Когато пътувам с тази палитра, допълнително мога да взема дори само четка за преливане (от четките за очи).

Молив
Моливът е тъмно кафяв, мек и пигментиран. Аз много рядко използвам моливи за водната линия на окото, но въпреки това ми харесва, че има включен към палитрата - не се знае какво може да му потрябва на човек. Освен това може да се използва и като очна линия.



И общо
Палитрата е много красива и функционална, предвидени са доста неща. Единствено не съм достатъчно доволна от качеството на самите сенки - за 60лв очаквам малко повече. Е, все пак в тази сума влизат и доста качествени молив, четка и опаковка, но ако бяха се постарали още малко и със сенките - палитрата щеше да е абсолютен трепач.
Ако уцелите някакво намаление и се нуждаете от подобна компилация - препоръчвам ви да не се колебаете и да я грабнете.

Къде: магазин Sephora
Количество: 12х0.94гр., молив - 1.1гр
Цена: ~60лв (32$ на сайта)




Comments

  1. Ех,много добро четиво,само ако си гримирах очите по-често щеше и палитрата да е добър избор за мен!Браво на приятеля ти,че си позволява да ти прави такива подаръци ,които са много специфични !:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ами като е нямало Naked какво да прави горкия :)) В общи линии не е трудно, защото аз си имам конкретни желани продукти и само за тях си бая :))

      Delete
  2. Много хубава опаковка, а четката изглежда доста качествена - не като тези, които ги слагат в палитрите само за "отбиване на номера". Прекрасни цветове на сенките, изобщо страхотно изглежда палитрата! И както винаги много добро ревю! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря, наистина четката е мн. добра!

      Delete
  3. Страхотен подарък!Харесват ми цветовете!Мисля,че са доста подходящи за ежедневен грим!Надявам се и аз да получа някой ден такъв подарък!
    Също така те номинирах и за http://lavenderbeautyy.blogspot.nl/2014/03/liebster-award.html
    Може би вече си била номинирана,но много искам да прочета отговорите ти!
    Хубава вечер :)

    ReplyDelete

Post a Comment