Нови козметични придобивки, част 5

| The innocent and the beautiful have no enemy but time.
                                                  - William Butler Yeats

 И така, ако си спомняте предишния ми пост с придобивки, вероятно помните и че си наложих ограничение на козметичните покупки до 15.11 (около месец и нещо). Горда съм да обявя, че с изключение на един ФДТ, който не исках да изпусна докато е на намаление - мисията ми беше изцяло успешна!!




Много съм горда от себе си.
Ограничението ми помогна да си набележа продукти, от които наистина имам нужда и да избегна импулсивните покупки, които често се оказват грешка. Поради тази причина веднага след като се сдобия с последните неща от списъка ми, с които не успях през уикенда - влизам в ново ограничение, което смятам да е до преди Коледа .. 20.12.
Така че очаквайте още един пост с нови неща в най-скоро време.

маслен лакочистител Lilly
Известен мой любимец. Купих си това малко шишенце единствено, за да се запася - реших, че ще ми е много удобно за пътувания..  а идват празници.
Цена: 0.99лв.

писалка лакочистител Essence
Прецених, че тази джаджа ще ми бъде полезна за по-стриктното почистване на кожичките и следователно по-представителен вид на понеделнишките идеи за маникюр.
Цена: 5.50лв.

гланц за устни Flormar #809
Имам два други гланца от серията и съм доволна. Освен това исках да ги закръгля на три, за да направя съдържателен пост за блога, а и исках да пробвам вариант без брокатени частици (тъй като другите два са). Също помогна и факта, че в момента са на намаление  20-30%.
Цена: 5лв 3.75лв.

яйце блендер за ФДТ Ebelin
Въпреки че се разочаровах от една четка на марката, реших да пробвам тази гъбичка. В търсене на идеалния уред за нанасяне на ФДТ-а ми. Имам една по-малка гъба - отново копие на beauty blender-а,  но наистина е твърде малка. Доста момичета си купиха тази и исках и аз да пробвам дали върши работа.
Цена: 7лв.

Schwarzkopf Taft Heidi's Heat Styles
Тъй като си имам нова маша за коса - трябваше да се запася с нови продукти за стилизиране, с надеждата, че ще имам достатъчно време да си оформям косата често. .. и да направя пост, а дори и рубрика в блога за това (да? не?) .. ех, това време никога не стига за нищо..
Термозащитния спрей го имам вече (помните ли поста с продуктите ми за коса), но ми е останало съвсем малко на дъното и не искам някой ден да загрея машата/пресата и да се окажа с празни ръце, та затова се запасих с второ шишенце. Не знам дали върши някаква работа - но не искам да рискувам.
Цена: 5.50лв.
Лак за коса - сегашния ми също е почти изхабен. Реших за новия да избера същата серия като термо-спрея.
Цена: 4.40лв.

поставка за червила, мини скрин и уреди за маникюр
Тези неща си купих от Джъмбо преди няколко седмици. Тъй като не са козметика не ги отчитам като част от ограничението, но пък реших да ви ги покажа, тъй като са свързани.
Скринчето дори не знам за какво точно ще го ползвам - изглежда подходящо за бижута, но за моите вече си имам кутийки. Нямаше как да го подмина обаче - изключително сладко е и обожавам подобен ретро стил. Стойката за червила е ясна, а дървените уредчета са за правене на точки - нямах такива, а .. харесвам точките :)
Цена: 3лв., 4лв., 4лв.

И останалата част от продуктите в по-близък план. Композирани по факта, че всички се оказаха в кафяво-телесната гама.




лак за нокти Golden Rose Rich Color #34
Има ли нужда да казвам нещо за него - перфектен есенен цвят, имах нужда от подобен.
Цена: 2.60лв.

крем за ръце и нокти Дева Bio Vital
Купих си предишната опаковка в края на август и вече е почти свършила. Исках задължително да се запася с нова, заради бъдещата рестрикция.
Пълно ревю на крема тук, също присъства и в любимците ми за отминалия месец.
Цена: 3.90лв.

душ гел Yves Rocher - Grains de Café du Brésil
Въпреки че не пия кафе, аромата на този душ-гел много ми хареса. Бях му хвърлила око още преди време, но когато най-сетне се реших - беше свършил. Настоящия ми душ гел на Bourjois, от който ми остава съвсем малко, също беше избран заради аромата, но този прави доста по-добра пяна и нямам търпение да започна да се къпя само с него (първо трябва да се постарая да запълня местата в поста с празни опаковки).
Цена: 3.90лв.

ФДТ Rimmel Match Perfection
Бях си набелязала този ФДТ от известно време и тъй като настоящият ми (отново) на Bourjois ми е вече доста тъмен - реших, че мога да наруша ограничението си с един фдт в името на добрия тон на лицето си. Освен това както написах в началото - беше в промоция. (В последствие видях, че в DM беше намален дори на 12лв, но сигурно това е наказанието на хората, които не си спазват обещанията.. защото кога друг път в DM е било по-евтино от другаде..)
Цена: 18лв 14лв.

Rimmel London Stay Matte Pressed Powder
Тази пудра е любима на много блогърки по цял свят, затова нямаше как да пропусна да я пробвам. И без това имам основно бронзиращи пудри - имах нужда от подобна. Избрах безцветната - 01 Transparent.
Цена: 10.50лв.

Bioten CC крем 
Имам добри впечатления от продуктите на Bioten и затова в момента, в който видях този СС крем исках да си го взема. Първоначално успях да се въздържа, но дори по време на рестрикцията не се отказах от идеята за него, а освен това не бях ползвала СС кремове досега и ми беше любопитно.
Цена: 5лв.

Това беше всичко дотук. Както казах - очаквайте втора част на списъка ми - след което ще има затишие до Коледа (препоръчвам - много добре се отразява на бюджета).
Хубава седмица!!

Comments

  1. И аз имам пудрата на Римел, но нещо не успях да я харесам. Цвета е същия, но не виждам матиране за повече от половин час, какво остава за обещаните 5. Поставката за червила също имав и е чудесна. Гъбичката на Ебелин имам - аз нещо не успях и с нея да се оправя, може би не случвам подходящия фон дьо тен който да използвам в комплект с нея. Ще очаквам ревю за фон дьо тена ако действително е светъл цвят, защото имам нужда от такъв.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Цвета на фдт е 103. Мислех да го напиша, но така и не го направих. Харесва ми, но сега пък искам малко по-покривен..
      Пудрата ми е по-скоро за задържане на фдт-а. Матираща имам на Есънс и мисля че върши добра работа, но моята кожа си е суха и не лъщи толкова ако не е лято..

      Delete
    2. За матиращата loose пудра - имам я и аз ако за нея говориш и малко ме е страх да я ползвам, защото има и алуминий и какви ли не други боклуци. Стои си така и чакам някой да ме разубеди и да си я ползвам :D А фдт с какъв подтон е? Ако е неутрален би било супер!

      Delete
    3. Не съм обръщала внимание на състава, не съм я купувала скоро.. но помага в матирането определено.
      ФДТ-ите имат тестери навсякъде - можеш да си избереш това, което смяташ, че е подходящо за твоя тен.

      Delete
    4. Принципно е така, но там е проблемът, че подходящ няма :D все жълтеят и тъмнеят. Както и да е, благодадаря ти за отговорите.

      Delete
  2. На мен пудрата много ми харесва! Кожата ми не е ..лъщяща и не мога да преценя за часове матиране, но определено като сложа върху фон дьо тен-а той трае повече. Първата пудра, която не изглежда брашняна и не ми подчертава ..порите и ... всички гънки на лицето :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Да и аз съм доволна - както писах в горния коментар - аз я купих по-скоро за запечатване на фдт и мисля че има добър ефект.

      Delete
  3. Бих се радвала ако споделиш по-нататък мнение за пудрата :))
    Готини покупки!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря. Ще има пост, подготвила съм снимките дори. Първоначално мнение може да видиш в коментарите ми по-горе :)

      Delete
  4. Страхотен пост и снимки! Не знам дали съм ти казвала, че обожавам блога ти!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Много ти благодаря Нинка :) Не си, но пък и повторението е майка на знанието :))))))))

      Delete
  5. Ехаа, чудесни придобивки! :) Лакочистителят ми е много любим, винаги си го купувам щом посетя Лили.
    Пудрата съм я поръчала от Asos.com и съм в очакването ѝ. Нямам търпение да я пробвам тази толкова популярна пудра. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Мерси :) А защо я поръчваш онлайн? По-евтино ли излиза?

      Delete
    2. Поръчвах си друго, видях, че струва 4 долара и нямаше как да не я взема и нея. :)

      Delete
  6. И аз съм решила да опитам римелската пудра другия месец. Обирам каквото е останало от Dream Matte на Maybelline в момента и щом свърши отивам в Елитис. Гланцовете на Флормар и на мен ми харесват много, а лака на Голден Роуз ми е любимец. Страхотни покупки :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Имаме подобен вкус значи ;))

      Delete
  7. Пудрата си я поръчах от asos.com беше намалена на 3 евро и някакви центове, което ми се стори, като доста приятна оферта за бюджета ми. Да ти кажа задържа ми ФДТ, но на места където ми е по - суха кожата, защото имам смесен тип кожа, я прави да изглежда по - груба, но като цяло съм доста доволна. В ежедневието си не нося много грим, а само коректор под очите и като се прибирам вечер не е мръднал, предполагам се дължи на пудрата. :)
    Страхотни продукти, аз очаквам ревю за CC крема, да кажеш как е :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Много ти благодаря за инфото. СС крема на пръв поглед ми хареса много, но при допир с вода остават следи :/
      Сигурно ще правя ревю по-нататък..

      Delete
  8. Хубав пост!Би ли споделила откъде е термозащитния спрей,защото го търся от известно време и не го намирам,а на места ми казват,че е спрян?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Има ги в Елитис, ДМ и Лили :)

      Delete
  9. как е гъбичката - яйце? Някъде прочетох, че ти правила пъпчици, но иначе добре ли разнася ФДТ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ами аз съм писала, че я подозирах в пъпки и спрях да я ползвам. Не знм дали и други са имали такъв проблем.
      Иначе създава доста естествен ефект.

      Delete

Post a Comment