Маски за лице Freeman

| Virtue has a veil, vice a mask.
                        - Victor Hugo

 Какъв по-подходящ ден от Хелоуин, за да ви говоря за маски.
Е, не точно този вид де..  тези маски ще ви направят единствено да изглеждате по-добре :)




Имам три от маските на Freeman и тъй като са доста сходни - реших, че ще пестя място в блога ;) и ще им отделя един общ пост. 
Маската с авокадо е най-известната и обичана в интернет пространството, но тя беше последната, която си купих. Първата беше с минералите от мъртво море - не знам защо, може би заради малкото етикетче, прикачено към нея, гласящо: "2012 award winner  totalbeauty.com".
Определено останах доволна от нея, затова реших да пробвам още някоя от завидното разнообразие маски, предлагани от марката. Разбира се нямаше как да подмина тази с аромат на шоколад и ягода (obvious choice is obvious), а в този пост ви показах и последното си попълнение - с авокадо.

Както виждате опаковката на всяка маска е много симпатична, а освен това и удобна - с капаче и малък хигиеничен отвор. Съдържа 150мл продукт на цена около 7.80-8лв, което сравнено с маските за еднократна употреба в пакетче излиза доста изгодно.
Количество: 150мл.
Цена: 7.80лв.


Анти-стрес маска с минерали от мъртво море
Успокояващата маска моментално абсорбира излишните мазнини докато почиства запушените пори. Минералите от Мъртво море съдържат натурални добавки, които са важни за поддържането на здрава кожа. Морските соли помагат за възстановяването и балансирането на влажността на кожата. Лавандулата и бергамонта  предоставят релаксираща ароматерапия. Подходяща на всички типове кожа.




Минерална детоксикираща маска за лице с шоколад и ягода
Кална маска богата на минерали и подхранващи вещества. Тонизира кожата и намалява образуването на широки пори. Маслото от ший и какаото подхранват и хидратират. Подходяща за Т-зоната, нормална и суха кожа.




Минерална маска с авокадо и овесени ядки
Кална маска богата на минерали и подхранващи вещества. Стяга и изглажда кожата, свива порите! Подходяща за всеки тип кожа. За нормална кожа се препоръчва един път седмично, за смесена - два до три пъти.




Ефекта от маската с минерали е доста добър, но тази с авокадо определено оставя кожата ми най-чиста и приятна на допир. Определено се усеща разлика след нанасянето и чувството на чистота е несравнимо. Препоръчвам я с две ръце!
Маската с шоколад и ягоди има най-слаб ефект в това отношение, но пък не съжалявам, че я купих, защото аромата  ѝ е най-сладък от всички. Тук може би е момента да отбележа, че всъщност, лично аз аромат на ягоди не усещам - главно шоколад.

Един лош колаж на състава, който реших да добавя в последния момент, за всички фенове на химията (хайде, ръцете гоооре!!)




Начин на употреба:
Всяка от маските се нанася на влажно лице с кръгови движения, избягвайки контакт с очите. Оставя се добре да изсъхне, след което се изплаква добре с хладка вода.
Препоръчително е да се използват един или два пъти седмично.
Хубаво е, ако сте с по-суха кожа като мен, след тази процедура да нанасяте кремче.

Ето как изглеждат трите маски нанесени на ръката ми:

с минерали, с шоколад, с авокадо



А сега си представете тези цветове, нанесени на лицето. Първата маска определено има анти-стрес ефект - прави ви да изглеждате като смърф. Шоколадовата пък ви превръща в прекалила с автобронзантите девойка :) Общо взето нанасянето е доста забавно. 
И накрая: консистенцията - гъста, но не прекалено, ето как изглежда разнесена:




Ако все още не се пробвали някоя от маските на марката - препоръчам да го направите!
Весел Хелоуин!!!


Comments

  1. Въпрос, имам тази с авокадо, обаче сякаш не винаги искам чак толкова да ми ..стегне кожата (порите), искам сякаш по-меко подхранено чувство. Коя от другите две е по-добре?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Това ми напомня,че исках да напиша, че с моята суха кожичка е хубаво да се слага нещо овлажняващо после.
      Ами с шоколада има най-слаб ефект, може би ще ти допадне повече, но като цяло за подхранено чувство аз в момента слагам мултифункционално сухо олио и съм доста доволна.

      Delete
  2. Супееер, ще си купя авокадото! Тази с ягоди на мен въобще не ми хареса, единствено аромата е добър, но ефекта... много зле при мен.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Шоколада има ефект, ама не е нещо впечатляващо..
      Дано авокадото ти допадне повече - за мен има значителна разлика :)

      Delete
  3. От къде си купи маските? Понеже в ДМ съм виждала само маската с авокадо и ексфолианта с кайсиеви черупки. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Всички ги има ги в Елитис, дори да са свършили - зареждат от време на време.

      Delete
  4. Срам не срам никога не съм ползвала маска з а лице на Фрийман, а са толкова популярни.. Но може да си поправя грешката в скоро време с тази с авокадото:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Не се притеснявай, аз дълго време почти не използвах маски, но вече са неразделна част от рутината ми..

      Delete
  5. Обожавам маските на Freeman!

    ReplyDelete
    Replies
    1. И аз, искам да пробвам всички видове - но се опитвам да съм разумна и първо да изхабя тези, а то естествено няма да стане скоро..

      Delete
  6. Както е тръгнало, ще си купя тази с минерали само заради цвета.. Какво да се прави, обожавам смърфовете :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. хаха.. аз така и не ги изхабих моите.. имат още няколко месеца срок.. усещам, че маската на Апивита например, която няма цвят доста по-често я нанасям, защото е някак по неангажираща..

      Delete

Post a Comment