Catrice Absolute Nude Eyeshadow Palette

| Natural beauty takes at least two hours in front of a mirror. 
                                                        - Pamela Anderson


 Absolute Nude на Catrice е поредната палитра, опитваща се да копира тоталния бестселър Naked. Аз разбира се трябваше да я имам, за да залъжа поне временно желанието си да похарча 90лв. за втората. Но някой ден ще имам и нея - не съм от хората, които издържат дълго на изкушения...




Името на палитрата е 010 All The Nude, вероятно от Catrice възнамеряват да направят серия, но за момента това е единственото ѝ попълнение.

Започвам с опаковката, тъй като снимката, която избрах за начална, не се вижда напълно.
Палитрата съдържа 6 цвята в компактна пластмасова опаковка с прозрачен капак, който удобно ни позволява да виждаме цветовете вътре. Кутийката се затваря добре и е удобна за носене в дамска чанта.




На гърба ѝ има съвети за нанасяне на сенките. Никъде по опаковката, обаче, не е отбелязан състава им.




Палитрата съдържа двустранен апликатор, който лично аз не намирам за полезен. Едната част е с гъбичка -  вид, който не използвам от много време. Другият край е с четка, която не задържа добре цвета на сенките и не е подходяща за нанасяне, но може да свърши по-добра работа за преливане на цветовете.




Нека преминем и към самите цветове.
Палитрата съдържа 6 цвята в неутралната/кафява гама.
Всички от тях са "блестящи" и няма нито един матов цвят. Въпреки това брокатените частици са много деликатни и не изпъкват нанесени на окото. За моя изненада с тези цветове наистина се постига nude look. 
Ето как изглеждат със и без светкавица. 




При първоначално тестване на сенките, малко след като бяха излезли на нашия пазар, ми се сториха доста непигментирани, при случаен повторен тест мнението ми се промени, както вече писах и в поста с нови покупки, където за първи път показах палитрата.
Цветовете са средно пигментирани. Като все пак се има предвид, че са създадени за грим в неутрален стил според мен пигментацията е напълно приемлива. Както ще видите на снимката по-долу - без база бледнеят доста, но с база са чудесни. (Лично аз винаги използвам база, така че това не ме притеснява.)
По незнайна за мен причина първоначално тръгнах да правя суочовете с четка и първият ред, който е без база, беше едва забележим. След това повторих нанасянето с пръст и ето какво се получи:


Долната снимка е със светкавица


Базата на снимката е на Artdeco, но съм ги ползвала и с тази на Essence - цвета и трайността им са същите - издържат си стандартно - цял ден, не избледняват, нанасят се лесно и преливат добре. Също така нямат аромат.

Проблемът при тях идва в представянето по отношение на прашливостта. Доста се разпрашват, особено двата най-светли нюанса и колкото и да внимавам накрая се налага да почиствам под очите. Забелязала съм, че с четките на Ecotools се разпрашват малко по-малко, но пак не е 0%.
Количество: 6гр.
Цена: 9.10лв.


В заключение ще кажа, че палитрата отговаря на ценовия си клас - не е нещо нечувано и уникално, но е чудесно попълнение най-вече за феновете на натуралния вид и като цяло за ежедневен грим.
Харесва ми, но ако не беше толкова прашлива вероятно щеше да е и в must-haves списъка ми.

Надявам се да съм ви била полезна, приятна и спокойна вечер!!

Comments

  1. Не ти трябва Naked, просто много шум и пари за нищо особено!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Око да види, ръка да пипне..

      Delete
  2. Naked-ът е страхотен и си заслужава парите.Откакто го имам е най-ползваната ми палитра, определено има защо да се говори и пише толкова за него :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Супер, единичката ли имаш? Аз сякаш на първо време съм харесала 2.

      Delete
    2. Да, единицата имам.Голяма мечта ми беше и ми я подариха :))

      Delete
  3. Ех, палитрана на Ърбън ми е мечта и на мен, но никога няма да дам 90 лв. за грим. Никога. Въпреки, че фирмата ми е сред "шапка им свалям" за строгата им политика против тестването на животни. Качеството им е доказано, наистина, но цените.. Не мога да ги преглътна. :) Затова Катрис, които също са cruelty-free са добър заместител за този случай. Ще си я взема и аз таз палитра. Браво за изчерпателния пост. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз реално давам и много повече за грим, но събирателно.. ама пак за неща, които изобщо не са от първа необходимост, така че.. ще ги прежаля някой ден..
      Иначе мерси, защото наистина се старах да съм изчерпателна и да напиша за всичко, което се сетя.

      Delete
  4. Няколко пъти посягах точно към тази палитра, защото исках да си припомня как се слагат сенки и исках нещо по-неутрално като за начало, но все се отказвах.
    Повече няма да се колебая, а ще я взема.
    Много полезен пост, благодаря!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Много се радвам, дано ти харесат!

      Delete

Post a Comment