Нови козметични придобивки, част 4

| Crying is for plain women. Pretty women go shopping.
                                                         - Oscar Wilde

 Дойде време и за поредната порция нова козметика. Въздържах се, и този път няма никаква декоративна козметика, но пък се сдобих с доста хубави комплекти.




Започвам от дясно на ляво:

тоник против косопад Bilka
Вече няколко пъти съм споменавала, че напоследък имам проблеми с косопада, използвам няколко продукта, но за първи път срещнах тоник за коса, че и против косопад. Стори ми се идеалното средство за моментите, когато усещам сухота и опъване в скалпа на главата, а това напоследък се случва често. Много съм доволна, че попаднах на такъв продукт - има си помпичка и мога просто да го впръскам, когато е необходимо. Ще ми бъде много удобен.
Цена: 3.30лв.

шампоан Yves Rocher с невен 
Преди време в поста с продукти за коса показах шампоана на Yves Rocher против косопад. Това беше първия ми допир с шампоаните на марката и останах много доволна. Ефекта върху косопада ми не беше много голям, все пак трябва да се има предвид, че опаковката беше само 200мл, а моята коса е до кръста и не ми стигна за повече от месец и половина.. Както и да е - шампоана обаче придава просто невероятен блясък на косата, или поне на моята, за която откакто се помня използвам шампоани и продукти за блясък, уви абсолютно безуспешно. Разбира се в момента в който вдигнах ръце от идеята, че някога ще имам бляскава коса и се насочих към по-сериозния проблем - косопада - и хоп! - първият шампоан, който използвам ѝ придаде така желания до скоро блясък. Мърфи, Мърфи, как не те обичам гадино такава..
Както казах - на този шампоан бързо му разказах играта и скоро ще го видите в публикация с празните опаковки. След него исках задължително да пробвам и други шампоани на марката с надеждата да са също толкова добри. Така избрах този с невен - ако не оправдае високите ми очаквания - определено смятам да се върна към първия.
Цена: 5.90лв.

Крем против акне и пъпки Himalaya
Напоследък ми бяха избили повечко пъпки, поради струпани няколко фактора за това :) а нямах никакъв продукт срещу тях.  Реших, че въпреки, че не се случва често, трябва да имам поне едно кремче и случайно избрах това, разглеждайки в магазина. За сега мога да кажа, че върши добра работа.
Цена: 4.40лв.



Следват три неща от аптека Ремедиум, която най-сетне се наканих да посетя. Не ми е наблизо, а отдавна имах набелязани няколко комплекта. Определено си заслужаваше - пълно е със страхотни оферти и намаления!




Nuxe Travel Kit
Този комплект го исках от много време. Знаех, че преди време беше на цена около 15лв. и мислех, че само аз го срещам за 18-20. В последствие осъзнах, че са сменили packaging-a. Много се радвам, че ще мога да тествам 5 различни продукта, а несесерчето ще ми влезе в страхотна употреба при пътувания, знаете колко си падам по тези неща.
Цена: 17.50лв.

Почистващ гел Vichy Normaderm
От известно време исках да премина на малко по-висок клас продукти за лице, тъй като вече не съм първа младост. Първоначално се бях спряла на един комплект с крем, но тъй като за крема имаше и не толкова прехвалени мнения се зарадвах, че има оферта само гел - 400мл. на цената на 200!!
Цена: 16.95лв.

Промоционална кутия Bioderma
Включва крем Sébium Global 30мл. и Sébium Gel moussant 200мл.
Исках да пробвам повече продукти на марката, въпреки че честно казано, измивното гелче съм го пробвала при приятеля ми, той ползва по-голяма разфасовка с помпичка. Освен това вече бях избрала и гела на Vichy, но .. исках да имам и този, sue me! И гела, и крема са запечатани така, че да е сигурно, че никой не ги е отварял и това много ме зарадва. Гелчето ще ми остане за по-нататък.
Цена: 23.40лв.



Тук е мястото да отбележа, че отивайки в Ремедиум, знаех, че искам много неща оттам и бях решила това да са последните ми козметични покупки до 15.ноември. 
В предходния beauty haul пост бях споменала, че искам да се огранича малко и прецених, че момента е настъпил. Обявявам го и най-официално в блога, стискайте ми палци - дано да се справя..
Естествено оцених дали всички продукти, с които разполагам в момента, ще ми стигнат за този период, защото ограничението ми е върху всякаква козметика и трябваше да се запася с душ гел.

душ-гел Bourjois Delices de Soleil
Дълго време издирвах подходящия душ гел. От една страна - тъй като това щеше да е една от последните ми покупки за бъдещия месец, и от друга - защото исках нов и приятен аромат (приятен аромат на душ-гел в света на Теди означава силно шоколадов/карамелен/бонбонен/сладкишен -  просто такъв, който да искам да изям..   както например в света на Алф това би бил аромата на котки...)
Оказа се тотално попадение, но за това - друг път.
Цена: 3.70лв.

четка за коректор Ebelin
Тази четка не беше предвидена в последните ми покупки преди голямото затишие, но отдавна си я бях харесала от блоговете на няколко момичета, а в магазините на DM в моя район никъде не я намирах. Та Мърфи отново се позабавлява на мой гръб и намерих четката, когато вече бях спряла да я търся и бях отишла да се запася само с необходими продукти.
Както и да е, вече и тя е моя. Леко е изцапана, защото успях да я ползвам, какво като съм я върнала пак в опаковката..
Цена: 10лв.

Това беше всичко от мен, чакат ме тежки дни, ограничението започва да тече сега - стискайте ми палци!


Comments

  1. Много приятен пост, Теди :) Засмя ме с Алф и върнатата в опаковката четка :D
    Стискам ти палци с ограничението (и аз трябва да си поставя едно такова предизвикателство, но за сега ангелът ми е слаб).
    Ще ми е интересно да споделиш мнение за комплекта на Nuxe (отдавна му се каня).
    От тоника на Bilka останах малко разочарована - след него усещам косата си все едно е с пяна за коса, някак нечиста. Дано на теб да ти допадне.

    п.п. Извинявам се за словоизлиянието, ама много мисли ме сполетяха :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Криси, мен дори ме радват по-дългите коментари, така че изобщо не се притеснявай :))
      Май има нещо такова с тоника, но честно казано ако временно успява да ми успокои скалпа .. след това ще се изкъпя пак щом се налага..

      Delete
  2. На мен пък ще ми е интересно да прочета ревю за четката :)
    Много хубаеи покупки! На комплекта от Биодерма доста се чудя, но мисля клоня към пропускане :) С такъв комплект на Нюкс започнах да ги харесвам и между другото на същата цена го бях закупила и аз.

    ReplyDelete
    Replies
    1. На първо време за четката мога да кажа, че върши работа, аз я използвам и за фдт по ъглите на лицето, но нз дали защото доскоро нанасях всичко с пръсти ми се струва, че ми "яде" доста продукт..

      Delete
  3. За Nuxe изкушаваш зверски. Цяло лято вече го обикалям този Kit.
    И... good luck с ограничението! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ако искаш изчакай, по-нататък ще има отделно ревю. Вече съм го наснимала, но ми се събраха прекалено много нови продукти за тестване и нз кога ще дойде неговия ред, тъй като не искам да тествам едновременно и да смесвам впечатления..

      Delete
  4. Чудесни неща си си купила! Заинтригува ме с шампоаните на Ив Роше, аз никога не съм ползвала техни, а и съм си мислила, че са по-скъпи по принцип. Ако имам някой път възможност определено ще си взема да ги тествам.
    Поздрави!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Съвсем малко по-скъпи са от обикновените drugstore шампоани. Новата им разфасовка е 300мл, доколкото разбирам преди това са били 200.

      Delete
  5. Едва се сдържам с травелчето на Nuxe, направо не е честно ! Иначе и аз си взех комплетка на Bioderma, усещам крема като изключително силен ! Скоро ще направя публикация, защото залагам много надежди на тоя крем да се пребори с най-големия враг - пъпките ! Чудесен пост и много готини покупки !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти. Комплекта на Биодерма не съм го започнала още. На Nuxe съм пробвала само олиото, но е страхотно.

      Delete

Post a Comment