Bioten: Антицелулитна грижа

| Take care of your body. It's the only place you have to live.
                                                                      - Jim Rohn

 Лятото почти отмина и бързам да използвам последните топлички дни, за да споделя впечатленията си от няколко продукта против целулит. Става дума за серията  Cellufight на Bioten, която съдържа три продукта: 
ексфолиращ душ-крем, дренажен гел и масажен крем.




Преди да започна с представянето, искам да заявя, че не съм била особено постоянна в употребата  на тези продукти през летните месеци. Една от причините е липсата на достатъчно време, а другата е доста силната миризма, която имат гела и крема.
Затова не мога да твърдя със сигурност дали обещанието на Биотен да загубите 1см. от обиколката си за 1 месец е оправдано, но за себе си мога да кажа, че определено усетих ефект на заглаждане на горния слой на кожата.

Би трябвало на всеки да е ясно, че целулит не може да се пребори само с някакво мазило и в крайна сметка основно и най-значимо влияние оказват физическата активност и правилното хранене. Също много важно е и приемането на големи количества вода както и самите гени.
Приемaйки, че гореизброените критерии са на лице, вече можем да усъвършенстваме грижата за тялото си допълнително, с продукти като тези на Биотен.




Преминавам по същество за самата серия:
Всеки от продуктите е в опаковка от 200мл., а цената варира около 6-7лв.
Не съдържат парабени, а една от основните съставки е гуарана. Ето повече информация за нея от сайта на Биотен:
Гуараната е типична за тропическите гори на бразилска Амазонка и в наши дни се отглежда култивирано в Бразилия.Съдържа 2-3 пъти повече кофеин от кафето (гуаранин) или чая, без страничните ефекти на кофеина. Тя има същия химичен състав като кофеина, таина и теобромина и същото физиологично действие: стимулира централната нервна система, повишава метаболизма, и е лек диуретик.  Другите важни биоактивни компоненти, които се съдържат в екстракта са: танини и сапонини.
Гуараната помага да се преодолее умората, бори се с преждевременно стареене, дезинтоксикира кръвта, и е полезна при затлъстяване. Тя въздейства в посока отслабване като увеличава метаболизма и намалява апетита.
Гуараната се използва в продуктите за тяло заради тонизиращото и стягащото й действия , и за намаляване на целулита.



Eксфолиращ душ-крем:




За да не ми се налага да пиша много съм ви направила хуубавичък "close-up" на етикетчето, където си е казано всичко:




Моето наблюдение е, че наистина ексфолира добре и прави кожата мека. Много ми харесват натрошените костилки, но имайте предвид, че парченцата са големички и ако имате по-чувствителна кожа предполагам, че биха могли да ви подразнят. При мен няма такъв проблем и с удоволствие си ги масажирам по тялото.
Ароматът му е същия като на останалите два продукта, но не толкова силен и траен. 
Препоръчвам преди да купите който и да е от продуктите, задължително да го помиришете, за да прецените дали аромата ви устройва, тъй като е доста силен и специфичен.



Дренажен гел:




 Масажен крем:




Представям ги един след друг,  за да се види, че няма разлика в опаковките им, освен цвета на кръгчето. Също както няма разлика и в ефекта на двата продукта - само в консистенцията.
Лично аз много повече харесвам гела - нанася се и попива много по-бързо и лесно.

Ето как изглеждат - от ляво на дясно: ексфолиант, гел и крем:




Ето ги и разнесени - виждате малките частички костилка в ексфолианта. Забележете също колко по-мазно и тежко стои крема в сравнение с гела.




Ето информацията от етикета на гела ( на крема е идентична), като е много е важно да знаете, че и двата продукта ще направят кожата ви силно зачервена след нанасяне. Това се дължи на съдържащия се в тях черен пипер, който има загряващ ефект, но това не трябва да ви притеснява - лично аз не изпитвам някакво неприятно усещане и до 15-ина минути червенината изчезва. 
Имайте предвид този факт обаче, ако смятате да излизате някъде навън с късата си пола и най-добре използвайте продуктите вечер преди лягане.




В заключение ще кажа, че съм доволна от продуктите и смятам да ги доизползвам дори през зимата, и вероятно бих си купила отново гела и ексфолианта за лятото.  
Ако се използват по-системно отколкото аз успях, със сигурност биха дали и още по-добри резултати, но не забравяйте: този тип продукти могат единствено да редуцират целулита, не и да го отстранят напълно.


С пожелание за поне един сантиметър по-приятна вечер от снощната, 
Теди.


Comments

  1. Не съм запозната много с марката,широкоразпространена ли е(лесно ли се намира по повечето магазини -ДМ,Лили) ?

    http://galenag.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Да - има ги и в Лили и ДМ, може да потърсиш има положителни ревюта от други блогърки на други техни продукти.

      Delete
  2. Мерси за ревюто - отдавна си търся точно такъв ексфолиант на достъпна цена, със сигурност ще го пробвам :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Имай предвид, че с тези костилки не е подходящ за цялото тяло - аз си го използвам за бедрата и краченцата само.

      Delete
  3. Тази марка ми е напълно непозната, btw. Но така след снимките се позачудих дали още утре да не се турна да ги мириша :D Много, много хубави снимки, Теди.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз пък съм попадала на поне няколко ревюта на техни продукти и изобщо не ми хрумна, че може да са непознати (за вече двама души тук) щях да предложа повече информация иначе..
      Благодаря ти, Поли и да кажеш впечатленията за аромата, ако ходиш :)

      Delete
  4. Ползвам ексфолианта и дренажния гел, но и аз не съм била постоянна и не съм загубила нито един см :)))))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз все пак съм доволна. Ексфолианта си има ефект веднага след употреба.

      Delete
  5. И на мен ми е трудно да бъда редовна в употребата на този тип продукти.
    Ексфолиантът ми изглежда най-интересен.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Никак не е лош ексфолианта, не трябва да се използва повече от два пъти седмично обаче.

      Delete

Post a Comment