Лакове Flormar: Icy Top & Black Dot

| Black-and-white always looks modern, whatever that word means.
                                                                      - Karl Lagerfeld

Флормар пуснаха на пазара две нови серии лакове. Този факт го разбрах най-случайно, мяркайки ги в едно ъгълче на ДМ. Опитах се да си повярвам, че нямам нужда от повече лакове, но в крайна сметка не се сдържах и си взех по един от всяка серия.


 

От серията Icy Top си избрах #IT02 -  прозрачна база с черни и бели "конфетки". На вид значително се доближава до Golden Rose Jolly Jewels 123, който пък копира  L'Oréal Paris Confetti 916.

Ето как стои нанесен самостоятелно на два пласта и на един пласт върху бял лак (Flormar #300), черен лак, сребрист лак и на палеца - червен лак (Golden Rose Color Rich 13). Не съм използвала топ лак.



Според мен ще стои добре на всякакви други цветове, особено пастелно синьо например. Със сигурност ще си измисля интересни дизайни с него за в бъдеще.
Като цяло нямам забележки - нанася се и се изчиства без усилие и съхне задоволително бързо.



От серията Black Dot си избрах #BD02 - пастелно зелено с матови черни точки.
Успях да намеря снимка в интернет на цялата серия. Ето ги:

       снимка от тук


За съжаление той ми се стори малко по-гъст от желаното и се наложи старателно да изцеждам четчицата. Към времето за съхнене и изчистването нямам забележки.
Избрах да го нанеса на бяла база (Flormar #300), въпреки че не беше необходимо, но исках да постигна максимална пъстрота на цвета. Ето го нанесен веднъж и с топ лак.



Цената, на която закупих всеки лак е 2,79лв.


Comments

  1. Черно-белите конфети са много интересни...Първият път като погледнах снимката имах чувството, че на всеки пръст има различен топ :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Само лака отдолу е различен, набързо грабнах няколко цвята за тест и се намазах. Даже и не сложих топ:)

      Delete
  2. Много са готини!Особено втория много ми хареса,определено ще ги потърся и аз! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Много е свеж за лятото, определено.

      Delete
  3. И аз си взех ментовия, но още не съм го пробвала :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. На моите пръсти стана доста неоново и се чудя с какво да го съчетавам, така че си планирай някое друго тоалетче преди да се намажеш :))

      Delete
  4. Страхотни са.. особено ментовия цвят.. направо се влюбих в него.. :))

    ReplyDelete
  5. Здравей! Искам да те попитам използваш ли някакъв по-специален начин или техника за изчистването на лака, тъй като аз си взех един от серията "Black dot" и махането беше мъчение? Самите точици много трудно се махнаха, като преди това разкъсаха памучните тампончета, брокатът се налепи по ръцете ми.. изобщо беше неприятна картинка за мен. :D При теб получи ли се нещо подобно или нямаше проблеми? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, довечера ще се лакирам и ще пробвам да го сваля, защото покрай рубриката ми с идеи за маникюр не ми е оставало време да се лакирам пак с този. Този тип лакове се махат по-трудно по принцип и може би затова нямам спомен толкова да ме е измъчило свалянето.
      А ти нанасяш ли бял лак отдолу? Една друга блогърка също се оплакваше тези дни и ѝ предложих да пробва с бял лак. След това сподели, че ѝ е значително по-лесно.

      Delete

Post a Comment