Пътуваща козметика

| He who would travel happily must travel light.
                            - Antoine de Saint-Exupery

  Първото нещо, за което реших да пиша в блога, комбинира в едно две мои страсти - козметика и пътувания. 
Тъй като често ми се налага да пътувам, винаги малко преди да ми свърши даден шампоан или друго шишенце с козметика, си го прибирам за пътувания, а за вкъщи си купувам ново. 
Да, знам че се продават продукти в размер за пътуване, но количеството им винаги ми се е струвало недостатъчно и съм се опасявала, че няма да ми стигне и ще остана с недоизмита коса например :)

Този мой метод ми вършеше доста добра работа, докато не открих едно още по-добро решение. Разглеждайки бюти блоговете един ден, попаднах на поста на Бела, в който тя споменава, че се е сдобила с комплект шишенца за пътуване от Джъмбо и веднага ми хареса идеята да използвам и аз такива. След няколко дни вече бях в магазина на Ботевградско (без малко можеше да се озова и във Варна, тъй като след ремонта на пътя бяха сменили отбивката от най-лява на най-дясна пътна лента.. но както и да е - не успях да направя инцидентно посещение на морето). Намерих шишенцата и се оказа, че предлагат две различни опаковки - една с шишенца за шампоан и балсам и една с шишенца за душ гел и лосион. Грабнах по едно от всяко, няма да се излагаме, я :) Доволна от страхотната работа, която ще ми свършат забелязах още една различна опаковка - този път с три розови шишенца, и съответно реших, че мога да ги ползвам за част от останалите течности из козметичния ми арсенал.
Получи ми се чудесен комплект, но можеше да е и още по добре - от съседния щанд избрах едно несесерче - гумено, за да не се притеснявам ако нещо се разлее; и с идеалния размер да побере всичките ми нови шишенца.

Ето ги и тях:







Четирите шишенца с удобни надписи, за да не остава повод за съмнение:)

 


Това са шишенцата по двойки, както бяха по опаковки. Цената на всяка двойка е 1.99лв.
А вместимостта - 80мл.




Другите 3 шишенца. Не са с надписи, но си подхождат с останалите и ще вършат чудесна работа.
По 60мл са и имат 3 различни капачки - подходящи за различни видове течност (честно казано още не съм си избрала кое за какво точно ще го ползвам).




Несесерчето също беше на цена 1.99лв.
Т.е цялото това удоволствие ми струва само 8 лева!!




Изключително съм доволна от комплекта, който се получи. И най-хубавото е, че мога да си избирам сама марките продукти, които да си наливам, а не да се ограничавам с предлаганите на пазара продукти в "травъл размер", чиято цена дори не е оправдана.

Това беше от мен, ще се радвам ако споделите други варианти, които вие използвате за съхранение на козметиката си по време на път. Приятен ден!

Comments

  1. Аз не можах да си намеря такива шишенца в Джъмбо и си взех от Сефора.Там всяко е по 4лв...
    http://makeupbyjoanna909.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ами и аз доста се въртях, но не се отказах докато не ги открих! Ти в кое Джъмбо си ходила?
      На Ботевградско бяха между шанда с приспособления за лакиране и щанда с несесери.

      Delete
  2. Много харесвам снимките ти, а този пост ми е любим ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I'm happy to please,
      Благодаря ти :))

      Delete
  3. Идва ми и идеята, че тези шишенца чудесно могат да влязат и в друга роля - ако решите да си направите домашна козметика, например домашен тоник с мед и краставица би се дозирал добре в едно такова шишенце и после ще е лесно за употреба, как мислите?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Да, добра идея.
      Аз лично не си правя домашни мазила, но за останалите може да е полезно.

      Delete

Post a Comment