Моите обеци, част 1

 | You can win more friends with your ears than with your mouth.
                                                                                      - Harvey Mackay


Обеците са най-любимия ми аксесоар.
И под най-любимия имам предвид, че освен ако не пазарувате в кварталния ми супермаркет, едва ли можете да ме видите без тях.
В днешния пост ще ви покажа само една малка част от колекцията си - тези които държа в голямата си кутия за бижута.
Освен тях имам накичени две рамки за снимки, преобразени на поставки за обеци, както и неопределено количество забравени обеци, подмятащи се из кутийки и бурканчета в шкафа. Но за всички тях, както и процеса на преобразяване на рамките - друг път.

Пристъпваме към днешните избраници. Една част от тях съм поставила в малка кутийка, вероятно също от някакво старо бижу.




Кутийката си имаше собствено дунапренче вътре, което обаче не ставаше за забождане на обеците, затова го замених с друг дунапрен, който случайно имах под ръка.
Много обичам да си преобразявам и сътворявам сама разни нещица, така че очаквайте доста постове в този дух, а още в един от следващите смятам да ви покажа как си преобразих няколко чифта обеци. (Златистите сърчица на снимката са едни от тях.)




Тази кутийка е малко по-голяма от кибритена, и както казах я държа вътре в друга голяма кутия за бижута. Затова сметнах за излишно да използвам капачето й за затваряне. Вместо това сложих едно дунапренче и на него и му избрах няколко чифта обеци със златист тон.




Не бих могла да си спомня откъде съм се сдобила с повечето си обеци, за да го споделя. Имам и още подобни с винтче, но тези бяха избраните от мен да стоят на показ в кутийката.




Следва друг мой любим чифт. Може би и едни от най-най-любимите. Взискателни са откъм тоалет, но пък с подходящия такъв стоят страхотно. Винаги когато съм с тях ми създават настроение. Спомням си преди години, когато ползвах градския транспорт, как едно малко момиченце ги посочи и се провикна: "Мамо, мамо, виж тази какичка какви обеци има!!!"




Имам слабост към обеци със сърца :))




И за последната снимка събрах накуп всички обеци от голямата кутия за бижута. Не съм ги снимала вътре в нея, тъй като там държа и други неща, на които ще посветя отделен пост.




А вие какви други слабости имате освен гримовете?

Comments

  1. Имаш красива колекция.
    А снимките са толкова нежни! Носят много романтично настроение :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Много ти благодаря, опитах се да внеса нежност и малко вдъхновение на читателите си :)

      Delete

Post a Comment